Annonce
Aarhus

Bananfluerne svirrer stadig: Nu er Lagkagehuset blevet politianmeldt

Der er ikke kun brød og kager i Lagkagehuset i Højbjerg. For tredje gang har Fødevarestyrelsen konstateret bananfluer i butikken. Foto: Google Street Wiew
Lagkagehuset i Højbjerg har i forbindelse med de tre seneste besøg fra Fødevarestyrelsen konstateret problemer med bananfluer, ligesom der har været andre mangler med rengøringen og hygiejnen. Fødevarestyrelsen har derfor politianmeldt Lagkagehuset.

HØJBJERG: Tredje gang plejer som bekendt at være lykkens gang, men når det drejer sig om tre besøg fra Fødevarestyrelsen, hvor der alle tre gange bliver konstateret bananfluer i butikken, er der ikke meget hverken held eller lykke forbundet med tredje gang.

For Lagkagehuset på Rosenvangs Allé i Højbjerg er tredje gang derfor i stedet lig med en politianmeldelse.

Fødevarestyrelsen var nemlig forbi Lagkagehuset 7. januar for at tjekke op på, om der var kommet styr på rengøringen og hygiejnen, efter at der ved de to foregående besøg var konstateret store mangler.

Annonce


I virksomhedens disk areal/betjening areal er der stadigvæk bananfluer særligt på loftet blev der under kontrollen set ca. 10-15 stk, brød og kager er uemballerede i disk område.

Kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen


Det var der ikke, og besøget 7. januar gav derfor følgende bemærkninger fra Fødevarestyrelsen:

"I virksomhedens disk areal/betjening areal er der stadigvæk bananfluer, særligt på loftet blev der under kontrollen set ca. 10-15 stk, brød og kager er uemballerede i disk område."

Derudover blev der konstateret klistrede og fedtede gullige belægninger i et lokale med opvaskemaskine samt udslagsvask.

Lagkagehuset er på den baggrund blevet politianmeldt.

Udover de svirrende bananfluer og den klistrede og fedtede gullige belægning konstaterede Fødevarestyrelsen desuden, at der er mangler i forbindelse med hygiejnen.

"Det indskærpes, at håndvaskene skal være forsynet med rindende varmt og koldt vand, og faciliteter til hygiejnisk vask og tørring af hænderne. Følgende er konstateret: I lokale med opvaskemaskine er der ikke sæbe samt engangs papir ved vask, således at det ikke er muligt for medarbejder efter håndtering af snavset service og udstyr at vaske hænder i lokalet," hedder det i kontrolrapporten.

Helt og aldeles uacceptabelt

Århus Stiftstidende her efterfølgende være i kontakt med Lagkagehuset, der selv finder det helt og aldeles uacceptabelt, at fødevaremyndighederne i flere omgange har fundet kritisable forhold i Lagkagehusets butik i Højbjerg.

- Udgangspunktet er naturligvis, at alle Lagkagehusets butikker skal have en glad smiley, hvilket også mere end 98 procent har. Men finder fødevaremyndighederne fejl, og det kan jo ske, så skal der rettes op med det samme, forklarer Lagkagehusets pressetalsmand Morten Huse Eikrem-Jeppesen til Århus Stiftstidende via en e-mail.

Det er ikke sket i den konkrete sag.

- Derfor havde Lagkagehuset lørdag en minutiøs gennemgang af butikken i Højbjerg, hvor både personale fra butikken og ledere fra Lagkagehusets centrale kvalitetsafdeling gennemgik alt. Det bør nu stå lysende klart for alle i butikken, hvad der er standarden i Lagkagehusets butikker. Desuden er der givet skriftlige advarsler til de ansvarlige, siger Morten Huse Eikrem-Jeppesen.

Lagkagehuset er samtidig gået i dialog med fødevaremyndighederne.

- Så der hurtigst muligt kan laves et nyt kontrolbesøg, som kan vise, at tingene nu er bragt i orden, siger Lagkagehusets pressetalsmand.

Udover politianmeldelsen på grund af de gentagne problemer med rengøring og hygiejne, har Lagkagehuset desuden fået en bøde på 2.000 kroner for ikke at have ophængt den seneste kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen, som resulterede i en bøde. I stedet hang der en ældre rapport, som kun kunne fortælle om en række indskærpelser i forbindelse med et tidligere kontrolbesøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce