Annonce
Navne

Bevilling: Nerveskader hos unge med diabetes

Esben Thyssen Vestergaard forsker i forekomsten af nerveskader hos unge med type 1-diabetes. Foto: Helle Brandstrup Larsen
Annonce

Esben Thyssen Vestergaard, overlæge ved Steno Diabetes Center Aarhus på Aarhus Universitetshospital og klinisk lektor på Aarhus Universitet, har modtaget 258.000 kroner fra Riisfort Fonden til et forskningsprojekt, der undersøger forekomsten af nerveskader hos unge med type 1-diabetes.

Flere og flere børn og unge rammes af type 1-diabetes, og det samlede antal er på landsplan vokset fra omkring 1.675 i 2000 til 3.200 i 2017. Blandt voksne med type 1-diabetes udvikler op til 60 procent nerveskader. Det er dog uvist, hvor mange unge med type 1-diabetes, som har tidlige tegn på nerveskader, idet nerveskaderne i de første år ofte ikke giver symptomer.

"Sammen med andre forskere håber vi, at vi kan finde en ny og egnet screeningsmetode for nerveskader, som forhåbentlig kan komme mennesker med diabetes til gode i fremtiden", siger Esben Thyssen Vestergaard i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce