Annonce
Østjylland

Bil-idé på tynd is

Er det et sjovt indslag i bylivet at køre en bil ud på den frosne Skanderborg Sø og gætte på, hvornår den dratter gennem isen? Eller er det bare for farligt? Illustration: Jens Nex

God idé eller for farligt? Et forslag om at køre en bil ud på den frosne sø for at samle penge savner ideer for at blive gennemført

Kommunens embedsmænd mener »nej«. Brand & Redning siger principielt »ja«. Og ophavskvinden til ideen, Lene Storm, er nu noget vægelsindet.

Hun synes ellers selv, hun havde fået noget nær verdens bedste idé.

I samarbejde med et kranfirma, en autoophugger og andre aktive ville hun få sat en miljøsikret bil ud på Skanderborg Sø, når den fryser helt til. Meningen var, at alle borgere kunne købe et eller flere gæt på, hvornår bilen faldt gennem isen. Den, der kom tættest på tidspunktet, skulle have en stor pengepræmie. Overskuddet skulle sendes til fattige børn i Indien via foreningen Naya Jiwan, som Lene Storm er aktiv i.

»Det kunne være et super event for byen - ligesom dengang, vi lavede en lyssti med fakler hele vejen over søen. Og vi kunne samle måske 50-100.000 kroner til børnene i Indien,« siger Lene Storm.

For farligt for børn
Hos Skanderborg Kommune har funktionsleder Hans Brok-Brandi grundet længe over ansøgningen. Han synes også, det er en sjov idé, men alligevel har han meddelt Lene Storm, at han synes, hun skulle finde en anden måde at samle penge på. Det er dog ikke et afslag - men en henstilling.

»Miljømæssigt kan vi godt give tilladelse. De skal bare fjerne motor, olie og alt glas. Og så skal de komme med en sikkerhedsstillelse, så der altid er penge til at få bilen op af søen. Men jeg er bare bange for, at det bliver for farligt. Hvad nu hvis en flok drenge synes det er sjovt at gå derud og falder gennem isen, mens den tør,« spørger han.

Hans-Brok Brandi har haft sagen til høring hos politi og Brand & Redning, og her er man for så vidt enige.

»Men lovgivningsmæssigt kan vi jo ikke sige, at man ikke må. Så snart isen er 13 centimeter tyk, er den jo frigivet. Og når den igen er tyndere - så må man ikke gå derud mere. Men der er jo altid folk, der ikke overholder loven,« siger Bjarne Vinter hos Brand & Redning.

Hmm... hjælp lige lidt
Det er de meldinger, der nu gør Lene Storm noget tvivlrådig.

»Det ville selvfølgelig være frygteligt, hvis der skete noget ude på søen. Nu er det jo nærmest mit moralske ansvar, hvis det sker. Vi er en hjælpeorganisationen, og kan jo ikke bære, at blive gjort ansvarlige for en ulykke på søen. Så det bliver nok kun til noget, hvis vi kan finde en helt sikker løsning,« siger hun og appellerer samtidig til alle byens kreative og hittepåsomme kræfter.

»Jeg har ikke på stående fod andre ideer til en sjov happening, der kan skaffe penge. Jeg kan heller ikke lige se løsningen på projektet med bilen. Men hvis nogen kan, vil jeg være meget taknemmelig for at høre om det,« siger hun og tilføjer, at hun kender til tilsvarende projekter i Silkeborg og Viborg, som foreningen Lions stod bag.

»Det var der, ideen kom fra - det er ikke én, jeg selv har opfundet,« slutter hun.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Slagter Kruse lukker efter 132 år: - Det er vemodigt, men også en lettelse

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Sport

En århusiansk sejlsportstirsdag er i vente: Med lidt held er der en OL-medalje

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Aakær Gods – det mest uvenlige gods i Danmark

Alarm 112

Kvinde forsøgte at sælge telefon - men blev mødt af køkkenkniv

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Sport

Århusiansk guldsejler står tirsdag morgen i sin tredje OL-finale med mulighed for medalje: - I sidste ende er det oppe i hovedet

AGF For abonnenter

David Nielsen rystede posen, men målene kommer stadig ikke af sig selv

Aarhus

Mandagens coronatal: Nye smittede holder sig under 100

Annonce