Annonce
Erhverv

Biotek-ingeniører udvikler eget firma

Her ses de tre stiftere af Consibio. Fra venstre: Johan Egsgaard Thomsen, Emil Jakobsen og Søren Jessen Kjær. Foto: Lars Kruse
Tre biotek-ingeniører fra Aarhus Universitet har ved siden af studierne udviklet virksomheden Consibio. Ingeniørerne hjælper med til en mere bæredygtig produktion af for eksempel fødevarer.
Annonce

Aarhus: I et af Aarhus Universitets iværksættermiljøer sidder tre biotek-ingeniører og arbejder på deres virksomhed, Consibio, ved siden af studierne. Platformen, de udvikler, kan monitorere og påvirke biologiske processer, og er derfor særdeles velegnet til bæredygtig produktion af for eksempel fødevarer.

Det hele begyndte med, at Johan Egsgaard Thomsen var i praktik i 2015 på Aarhus Universitet. Til de opgaver han skulle løse, kunne han have haft gavn af det, der siden hen er blevet Consibios produkt; nemlig en platform til at monitorere og påvirke biologiske processer.

Derfor gik han i praktikperioden i gang med at udvikle platformen, som Søren Jessen Kjær og Emil Jakobsen arbejdede videre på i deres praktikperiode det efterfølgende år. I 2017 gik de tre sammen og stiftede virksomheden Consibio.

Deres vision var at bygge en simpel platform på et fundament af kompleks viden. Paradoksalt nok havde de styr på den komplekse viden omkring biologiske processer, men når det kom til at bygge den simple platform, havde de tre stiftere meget at lære – både på software- og hardwaresiden.

Ikke desto mindre har de ved hjælp af disciplin og hjælp fra medstuderende og iværksættermiljøet Orbit Lab tilegnet sig de nødvendige kompetencer og står nu med en plug-and-play platform, som kan bruges i mange sammenhænge.

Annonce

Analyserer data

De projekter, som Consibio deltager i, har typisk mange deltagere. Consibios rolle er via deres platform at levere data og kontrollere processer samt at indsamle og analysere data.

Disse data konverterer de til indsigter, som kan bruges til at optimere kundernes produktion. Projekterne har blandt andet været inden for insektproduktion, urban farming og fødevareproduktion.

Johan Egsgaard Thomsen blev i sommeren 2019 færdig som civilingeniør i Kemi og Bioteknologi fra Aarhus Universitet og arbejder nu fuldtid i Consibio. Søren Jessen Kjær og Emil Jakobsen skriver speciale og ser frem til at dedikere deres fulde fokus på Consibio, når de er færdige til juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus: Fortsat lille stigning i antallet af nysmittede

Annonce