Annonce
AGF

Blive i AGF eller udenbys igen? AGFs Magnus Kaastrup vil bare have spilletid

Magnus Kaastrup fik debut for AGF som 16-årig. Arkivfoto: Ole Nielsen
Magnus Kaastrup er den yngste AGF'er til at få debut i Superligaen. Men den nu 20-årige venter stadig på det store gennembrud, som han er klar til at sparke døren ind til - hvor end han kan få græs under støvlerne.
Annonce

FODBOLD: Der kommer et tidspunkt for ethvert talent hvor de ikke rigtig kan vente længere - dertil er Magnus Kaastrup nået.

Kantspilleren, der fyldte 20 år mellem jul og nytår, har det seneste halvandet år været udlejet fra AGF. Først til den tyske Bundesligaklub Borussia Dortmund og siden til 1. division og Viborg FF.

Begge steder har han fået mere spilletid end han umiddelbart var udset til i AGF.

Nu er han vendt hjem til Fredensvang, hvorfra han i sommeren 2017 sparkede døren ind til Superligaen. Dengang kun 16 år gammel, yngste Superligadebutant for AGF nogensinde. Siden er han noteret for 17 kampe, de fire fra start i Superligaen. I alt små 400 minutter i hvidt i landets bedste række, men aldrig et gennembrud.

Det håber kantspilleren kan komme nu. Hvis ikke i AGF, så et sted, hvor han kan få spilletid.

- Jeg vil rigtig gerne fortsætte det momentum, jeg havde i Viborg, hvilket var rigtig godt.

- Jeg har udviklet mig meget, specielt defensivt, som er vigtigt i forhold til AGF, har jeg fået at vide i nogle år nu. Så jeg er blevet ved med at lægge på. Så selvfølgelig er det noget, jeg vil fortsætte på, siger Magnus Kaastrup.

Han spillede ti 1. divisionskampe for Viborg FF, scorede ét mål og lagde op til to.


Så længe, jeg er i AGF, kæmper jeg for de hvide.

Magnus Kaastrup, AGF


Annonce

Trænede med de bedste

Før opholdet i det midtjyske var Kaastrup et år i Tyskland med masser af spilletid på andetholdet i Dortmund inden en skade og corona satte en brat stopper for opholdet.

Men de mange indtryk udefra har givet blod på tanden.

- Så længe, jeg er i AGF, kæmper jeg for de hvide.

Vil du være åben for at blive lejet ud igen eller ligefrem solgt?

- Man vil altid gerne spille og jeg vil rigtig gerne spille. Da jeg var yngre har jeg vist, at jeg sagtens kunne spille Superliga. Og i Dortmund har jeg vist, at jeg kan tage et step op og træne med nogle prominente navne og spille på et godt niveau. Og i Viborg beviste jeg, at jeg kunne passe ind på et hold, der med ret stor sikkerhed kommer i Superligaen.

- Så selvfølgelig vil jeg fortsætte med at søge spilletid, men jeg tager det stille og roligt, fordi jeg har et godt team bag mig og så ser vi på mulighederne.

Magnus Kaastrup

Født: 28. december 2000

Højde og vægt: 176 cm og 70 kg

Kontrakt: Med AGF indtil årsskiftet

Kampe for AGF: 17

Karriere: -2013 SSV, 2013-19 AGF, 2019-20 Borussia Dortmund II (leje), 2020 Viborg FF (leje)

U-landskampe: 34 (5) for Danmark

Annonce

"Velkommen tilbage"

Magnus Kaastrup begyndte ligesom sine holdkammerater i AGF vintertræningen i onsdags. Samme dag havde han en samtale med cheftræner David Nielsen og direktør Jacob Nielsen om forventningerne til sæsonen.

- Vi havde en "velkommen tilbage"-snak. Og der er jo også samtaler internt her og der med min rådgiver og det team, jeg har. Men det kommer, som det kommer. Jeg tager det stille og roligt.

Hvad fik du at vide til mødet?

- At situationen er lidt ligesom jeg også selv opfatter den. Så længe jeg er i AGF, er jeg en del af AGF. Jeg er på lige fod med alle andre. Så det handler bare om at arbejde hårdt og ikke tænke så meget over forskellige ting, siger Magnus Kaastrup.

Ifølge David Nielsen får han brug for Kaastrup i de kommende måneder.

- Vi skal spille så mange kampe og risikerer at have folk ude i coronaprotokoller, så der er ikke en spiller, der ikke indgår i planerne, siger David Nielsen.

Magnus Kaastrups kontrakt med AGF udløber til nytår.

Magnus Kaastrup var i efteråressæsonen udlejet til Viborg FF i 1. division hvor han scorede et enkelt mål. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Retten i Aarhus under pres: Corona og stigning i antal sager giver hovedbrud

Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Debat

Kvindemuseets formand: Debatten bekræfter os i behovet for udvikling

Annonce