Annonce
Aarhus

Åbner fredag: Ny udstilling sætter fokus på bøgernes omslag

Kamilla Jørgensen (til venstre) og Tanja Nellemann Kruse med to eksempler på omslag. Til venstre Åse Eg Jørgensens og til højre et, der er lavet af den tidligere rektor for Det Jyske Kunstakademi i Aarhus, Jytte Høy. Foto: Hans Petersen
20 kunstnere og 20 forfattere giver deres bud på omslag til en fiktiv bog og udstiller dem.

AARHUS: Ordet omslag kan betyde flere ting. Ofte er det det yderste på en bog og lignende. Men der kan også være omslag i vejret.

To århusianske kunstnere, Kamilla Jørgensen og Tanja Nellemann Kruse, har ladet ordet Omslag være udgangspunkt for en udstilling, der åbner på fredag. Det handler om omslag på en bog uden indhold i øvrigt. De to har bedt 20 forfatter og 20 billedkunstnere lave hver deres omslag, og det er der kommet meget forskellige resultater ud af.

De bliver vist hver for sig, men er også samlet til en slags bog, der kan købes. Ved ferniseringen, der altså også er en bogreception, koster den 100 kroner. Forlaget Antipyrine står bag.

- Det er en stak omslag til det, der kunne være fremtidens bøger. Der er 40 omslag plus et ekstra til fiktive udgivelser. Der er altså tale om omslag uden indhold, omslag til bøger, hvor form, indhold og genre spænder fra poesi til teori, forklarer de to bag udstillingen. Kunstnernes forudsigelser og fremskrivninger af bogmarkedets udgivelser rummer alt fra biologi, feminisme, dystopi, lister, regelsamlinger og brugsanvisninger, tomhed, spejlinger, politik og samfundssatire, poesi, manifester, science fiction og angst til geometri.

- Det er en blomsterbuket til starten af det nye årti, siger Kamilla Jørgensen og Tanja Nellemann Kruse.

Der er bidragsydere fra det meste af landet og nogle fra udlandet. De to har også hver lavet et omslag, og blandt de øvrige er de to århusianske videokunstnere Hanne Nielsen & Birgit Johnsen med værket "Because You’re Worth it".

Udstillingen

  • Udstillingsstedet Kh7artspace, Sydhavnsgade 7, Aarhus. Omslag2020. Fernisering fredag 17. januar kl. 17-20. Udstillingsperiode: 18. januar-1. februar 2020. Åbningstider: torsdag–lørdag kl. 14-17. Søndag efter aftale.

    www.kh7artspace.dk

    Omslag2020 er en udstilling og en udgivelse.
Hanne Nielsen & Birgit Johnsens bidrag er dette "Because You’re Worth it". Blå mærker på hud. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor ligner AGF et hold, der er ved at smide hele sæsonen på gulvet

Annonce