x
Annonce
Aarhus

Åbner fredag: Ny udstilling sætter fokus på bøgernes omslag

Kamilla Jørgensen (til venstre) og Tanja Nellemann Kruse med to eksempler på omslag. Til venstre Åse Eg Jørgensens og til højre et, der er lavet af den tidligere rektor for Det Jyske Kunstakademi i Aarhus, Jytte Høy. Foto: Hans Petersen
20 kunstnere og 20 forfattere giver deres bud på omslag til en fiktiv bog og udstiller dem.

AARHUS: Ordet omslag kan betyde flere ting. Ofte er det det yderste på en bog og lignende. Men der kan også være omslag i vejret.

To århusianske kunstnere, Kamilla Jørgensen og Tanja Nellemann Kruse, har ladet ordet Omslag være udgangspunkt for en udstilling, der åbner på fredag. Det handler om omslag på en bog uden indhold i øvrigt. De to har bedt 20 forfatter og 20 billedkunstnere lave hver deres omslag, og det er der kommet meget forskellige resultater ud af.

De bliver vist hver for sig, men er også samlet til en slags bog, der kan købes. Ved ferniseringen, der altså også er en bogreception, koster den 100 kroner. Forlaget Antipyrine står bag.

- Det er en stak omslag til det, der kunne være fremtidens bøger. Der er 40 omslag plus et ekstra til fiktive udgivelser. Der er altså tale om omslag uden indhold, omslag til bøger, hvor form, indhold og genre spænder fra poesi til teori, forklarer de to bag udstillingen. Kunstnernes forudsigelser og fremskrivninger af bogmarkedets udgivelser rummer alt fra biologi, feminisme, dystopi, lister, regelsamlinger og brugsanvisninger, tomhed, spejlinger, politik og samfundssatire, poesi, manifester, science fiction og angst til geometri.

- Det er en blomsterbuket til starten af det nye årti, siger Kamilla Jørgensen og Tanja Nellemann Kruse.

Der er bidragsydere fra det meste af landet og nogle fra udlandet. De to har også hver lavet et omslag, og blandt de øvrige er de to århusianske videokunstnere Hanne Nielsen & Birgit Johnsen med værket "Because You’re Worth it".

Udstillingen

  • Udstillingsstedet Kh7artspace, Sydhavnsgade 7, Aarhus. Omslag2020. Fernisering fredag 17. januar kl. 17-20. Udstillingsperiode: 18. januar-1. februar 2020. Åbningstider: torsdag–lørdag kl. 14-17. Søndag efter aftale.

    www.kh7artspace.dk

    Omslag2020 er en udstilling og en udgivelse.
Hanne Nielsen & Birgit Johnsens bidrag er dette "Because You’re Worth it". Blå mærker på hud. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce