Annonce
Østjylland

Boligselskab vil bygge 136 boliger på mark: Bliver den lille by nu meget større?

Hvis planerne bliver til virkelighed, vil boligselskabet Hejco Gruppen bygge 136 huse på denne mark på Lyngbyvej ved Trustrup, lige ved siden af udstykningen Nordbakken. Foto: Anders Tilsted
Boligselskabet Hejco Gruppen vil bygge 136 mindre huse på en mark i Trustrup. Hvis planerne lykkes, vil den lille by få en voldsom befolkningstilvækst.

Trustrup: Der bor omkring 800 mennesker i Trustrup 10 kilometer fra Grenaa, men indbyggertallet kan stige markant, hvis planerne om at lave et stort boligområde med 136 huse på en otte hektar stor mark på Lyngbyvej bliver til virkelighed.

Byrådet i Norddjurs Kommune har igangsat arbejdet med at udarbejde en lokalplan, fordi boligselskabet Hejco Gruppen fra Vejle har lavet en betinget købsaftale på jorden med en landmand.

Ifølge projektbeskrivelserne, som kommunen har fået fra boligselskabet, består de 136 huse af 56 rækkehuse på 82 kvadratmeter og 80 dobbelthuse på 96 kvadratmeter. Husene skal bygges over to etaper. Der vil også blive udstykket 63 villagrunde. I projektbeskrivelsen for boligområdet står der blandt andet:

Annonce
Sådan her kommer boligområdet til at se ud. Tegning: LIFA A/S

- En stadig større gruppe af unge familier ønsker mere overskuelige boliger og grunde, der imødekommer dagens travle familie- og arbejdsliv. Sådanne boliger tilgodeser også en voksende gruppe af singler og små familier, der er en følge af et stigende antal skilsmisser. Endvidere er også flere seniorer blevet interesseret i at flytte fra den store familiebolig til et mere overskueligt og nært bomiljø. Området er disponeret, så det kan imødekomme sådanne differentierede boligbehov og hermed skabe et attraktivt miljø i et blandet boligområde.

Formentlig lejeboliger

Da Hejco Gruppen lever af at leje boliger ud, bliver der formentlig tale om lejeboliger. Randers Amtsavis har forsøgt at høre mere om planerne, men Hejco Gruppens direktør er endnu ikke vendt tilbage på avisens henvendelser.

Randers Amtsvis ville gerne have hørt, hvornår de håber på at komme i gang, og om det ikke er et ret stort antal boliger i en by af Trustrups størrelse. Med hensyn til tidshorisonten er arbejdet med lokalplanen nu i gang. Det kommer til at tage en del måneder, og så skal husene bygges. Derfor vil man formentlig være nogle år fremme i tiden, før etape 1 begynder at ligne noget.

Men der er stor opbakning til Hejco Gruppens planer i byrådet, og formand for miljø- og teknikudvalget i Norddjurs Kommune, Jens Meilvang (LA), er en af dem, der glæder sig.

- Jamen, det er meget positivt, når en privat virksomhed vil gå ind og investere og udvikle et område. Trustrup er en af de byer, vi håber og satser på som tilflytterby i de kommende år,  fordi det er nemt at komme til Aarhus, og letbanen kører lige igennem byen. Det er også en god ting for mange, at byen stadigvæk er lidt ude på landet, siger Jens Meilvang.

Annonce

Masser af byggegrunde

Med Hejco Gruppens planer er det altså ikke kun byrådet, der ser store muligheder i Trustrup i de kommende år. Nogle vil måske sige, at Hejco Gruppen har den helt store ja-hat på.

For i udstykningen Nordbakken lige ved siden af stedet, hvor boligselskabet vil bygge, er der på et par år kun solgt syv af 44 grunde. Folk står ikke lige frem i kø for at købe en grund på Nordbakken, men det ser Jens Meilvang ikke nødvendigvis som en ulempe.

På udstykningen Nordbakken lige ved siden af marken, hvor Hejco Gruppen vil bygge huse, er der kun solgt syv af 44 grunde. Foto: Anders Tilsted

- For nogle år siden havde vi en privat udstykning og en kommunal udstykning i Auning, og de stod helt stille. Men så kom der en mand, der gjorde tingene på en anderledes måde, og han markedsførte sine grunde i Aarhus. Han solgte 30 grunde, mens de andre udstykninger stadigvæk stod stille. Man skal passe på med at sige, at det ikke kan lade sig gøre, og Hejco Gruppens planer kan godt blive en booster for hele området. I Auning har vi jo nu virkelig fået hul på bylden, og der er vel bygget mere end 100 huse inden for en kort årrække, siger Jens Meilvang, som bor i Auning.

Samtidig er Hejco Gruppens planer også anderledes, fordi meget tyder på, at der er tale om udlejningsboliger og ikke ejerboliger.

Annonce
Sport For abonnenter

Tre teams er tilbage i kampen om det nye stadion i Aarhus: Disse mageløse stadioner har de arbejdet på tidligere

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Revy-grin tilbage i Smilets by: Aarhus får igen sin egen revy

Aarhus For abonnenter

Blufærdighedskrænkelse eller ej? Derfor er stripshow i Universitetsparken næppe strafbart

Alarm 112

Batteri-virksomhed brød pludselig i brand: Beredskabet var massivt til stede

Aarhus

Så slap betjentenes tålmodighed op: 29-årig bilist måtte gå hjem

Esbjerg Havn som Nato-knudepunkt er et klart signal til Rusland: - Det handler om at vise russerne, at det aldrig kan betale sig at gå i krig

Sport

Nyt Aarhus Stadion: Verdensberømte arkitekter med store stadioner på samvittigheden stadig med efter udskilningsrunde

Basketball For abonnenter

Se med her: Bakken Bears gik efter DM-guldet i kampen mod Svendborg Rabbits

Østjylland

Der er frivillige og så er der Vibeke Bjerregaard Iversen

Aarhus

Northside-direktør spåede godt billetsalg: Nu sælger festivalgæsterne deres billetter til spotpriser

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Aarhus

Se video og alle billederne: 3000 unge festede alkoholfrit i Grimhøj til kæmpe sidste skoledags-fest

AGF For abonnenter

Hvem skal være ny cheftræner i AGF? Se Stiftens 10 bud fra drømmetræneren til de frække outsidere

Aarhus

Napoli-tricks i Bispehaven: To mænd hoppede ind i kvindes bil, holdt hende som gidsel og stjal hendes tasker

Annonce