Annonce
AGF

Brøndbys guldsæson inspirerer i AGF-truppen: - Det giver endnu mere sult

Nicolai Poulsen håber, at det snart er AGF, der snart kan vinde et trofæ. Foto: Ole Nielsen.
FC København og FC Midtjylland opererer med de klart største sportslige budgetter i Superligaen og er derfor igen favoritter til at løbe med guldet. Men Brøndby har vist, at det ikke behøver at være sådan.

FODBOLD: Brøndby leverede en gedigen overraskelse i sidste sæson, løb med DM-guldet, og de blå-gule - der møder AGF på Ceres Park i søndagens sæsonåbner - gjorde det på en bund af unge egenproducerede talenter og med et sportsligt budget langt fra FC København og FC Midtjyllands respektive.

Er det noget - at det ikke nødvendigvis er dem med de største og flotteste økonomiske muskler, der vinder skidtet - der giver inspiration i AGF-truppen?

- Ja selvfølgelig. Det er i bund og grund sådan, at den klub med den bedste trup, de vinder. Det behøver ikke at være den dyreste. Det handler om at stå sammen i både med -og modgang, og det gjorde Brøndby. De havde noget ekstra, som penge ikke kan købe, lyder det fra AGF-midtbanespiller Patrick Olsen.

Annonce


Så det giver kun endnu mere sult at se, at det kan lade sig gøre for et hold, vi gerne måler os med.

Nicolai Poulsen, AGF


- Brøndby beviste, at alle i ligaen kan vinde, hvis truppen er stærk nok og hænger godt sammen. Om man så har 200 millioner kroner i budget eller 50 millioner, det er ikke altid det afgørende. Vi håber på, at det snart er os, der skal med helt derop og danse med om de rigtigt sjove placeringer. Vi kan jo se, at det ikke er umuligt.

Noget I snakker om, bruger som tændingsvæske til sæsonen?

- Overhovedet ikke. Vi snakker ikke så meget om de andre hold, kun om os selv, og hvad vi kan gøre godt, siger Olsen med et bredt smil.

Så kan AGF også gøre det

AGF-holdkammerat Nicolai Poulsen mener også, at holdet fra Terp Skovvej kan spejle sig i Brøndbys guldridt.

- Der er ingen tvivl om, at det Brøndby leverede i sidste sæson var dybt imponerende. Vi var jo sådan set også med langt hen ad vejen, men var lidt uheldige med nogle skader og nogle kampe, hvor det tippede til den forkerte side. Ellers havde vi også været med helt deroppe. Men det viser jo, at det ikke nødvendigvis er dem med flest penge, der vinder hvert år, og det er selvfølgelig det, vi skal forsøge at jagte og arbejde os hen imod, så det en dag er os, der står der og har vundet enten Superligaen eller en pokaltitel. Så det giver kun endnu mere sult at se, at det kan lade sig gøre for et hold, vi gerne måler os med.

Var du alligevel overrasket over, at Brøndby gik hele vejen?

- Det var da en overraskelse for mange, at de endte med at vinde guld. Der var mange eksperter, der undervejs mente, at de ville gå kolde, at FC Midtjylland nemt ville nappe titlen. Men sådan kom det ikke til at gå. Det kom da også bag på mig, at de kunne holde kadencen i mesterskabsspillet, men de beviste så også, at det var fuldt fortjent, at de vandt, for de var det bedste hold, siger Poulsen, der er godt tilfreds med at møde de forsvarende mestre i første runde.

- Jeg tror faktisk, at det er rigtig godt til os at starte så hårdt ud, og på forhånd vide, hvad det er, de kommer med, og at det bare er et sindssygt dygtigt hold. Det gør, at vi skal spille op til vores absolut bedste, hvis vi vil have de tre point. Det vil kun være med til at sætte os op.

- Jeg har helt klart en tro på og en forventning om, at vi kan stå med tre point, når kampen er fløjtet af, kommer det fra Nicolai Poulsen.

Der er kampstart søndag aften klokken 19.00.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Slagter Kruse lukker efter 132 år: - Det er vemodigt, men også en lettelse

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Sport

En århusiansk sejlsportstirsdag er i vente: Med lidt held er der en OL-medalje

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Alarm 112

Kvinde forsøgte at sælge telefon - men blev mødt af køkkenkniv

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Sport

Århusiansk guldsejler står tirsdag morgen i sin tredje OL-finale med mulighed for medalje: - I sidste ende er det oppe i hovedet

AGF For abonnenter

David Nielsen rystede posen, men målene kommer stadig ikke af sig selv

Aarhus

Mandagens coronatal: Nye smittede holder sig under 100

Annonce