Annonce
Østjylland

Brian i Champions Leaque-finalen

Succes. Brian Bille, Skanderborg, er hørehæmmet og gør det godt med sit fodboldhold Globen Sport på de Europæiske fodboldbaner. Privatfoto

Fodbold er populært blandt døve. Brian Bille fra Skanderborg spiller på det andetbedste klubhold i Europa og har netop vundet DM.

Annonce

Fodboldspilleren Brian Bille, Skanderborg, er hørehæmmet og spiller fodbold for Århusklubben Globen Sport, som udelukkende består af døve og hørehæmmede spillere.

Holdet har for nylig sikret sig en andenplads i Deaf UEFA Champions League 2009 og er dermed Europas næstbedste klubhold. Noget, som klubben er meget stolt af, men dog ikke helt så stolt som sidste år, hvor holdet rent faktisk vandt det europæiske klubmesterskab.

Turneringen blandt Europas bedste klubhold varede tre dage, og Globen spillede seks kampe. Sidste kamp var finalen mellem spanske Castellon og Globen Sport. De øvrige hold i turneringen kom blandt andet fra Paris, Asenal, Stuttgart, Oslo, Athen og Konijik.

Globen tabte finalen 5-0 og fik dermed ikke pokalen med hjem. Til gengæld satte holdet flere rekorder – blandt har holdet Europas bedste målmand, Søren Jensen. Også topscoreren kommer fra Globen.

Globen Sport er den eneste klub, der har formået at stå i finalen to år i træk. Årets andenplads gav 300 euro.

Efter den europæiske sølvmedalje vandt holdet så for første gang danmarksmesterskabet, da det 7. juni lammetævede de forsvarende mester fra Døvania med hele 5-1. Det betyder, at der nu venter holdet en Deaf Champions League-billet til Madrid, der er vært for Deaf Champions League 2010. Og her er der vist ingen tvivl om, at Brian Bille og holdet går efter at sikre sig pokalen for anden gang.

Globen Sport
Globen Sport er en idrætsklub for døve, hørehæmmede og CI-brugere, stiftet 11. marts 2003, med hjemsted i Århus Kommune, men med medlemmer spredt over hele landet – primært i Østjylland. Og blandt andet Brian Bille fra Skanderborg.

Medlemmerne dyrker brydning, golf og langdistanceløb, men klubben fokusere primært på fodbold og har hvert år et hold i døveligaen og spiller om danmarksmesterskabet. På fodboldholdet er 12 bruttolandsholdspillere, der med døvelandsholdet drager til Deaflympic i Taiwan i slutningen af august for at forsvare de danske farver.

Døve og fodbold
Fodbold er en utrolig populær sport i døveverdenen. Sidste år blev den første Deaf Champions League gennemført. Præcis som i den hørende verden mødes Europas bedste døvehold og dyster om »pokalen med de store ører« og den prestigefyldte titel som Europas bedste klubhold.

I 2008 foregik det i London, hvor otte hold fra seks forskellige lande deltog. Her skrev Globen Sport fra Århus sig ind i historiebøgerne som den første vinder af Deaf Champions League nogensinde-

I år foregik det i Stuttgart, her deltog ti hold fra ni forskellige lande.

Bold. Hele holdet fra Globen Sport, som blev nummer to ved Deaf UEFA Champions League 2009. Privatfoto: Kenneth Borg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce