Annonce
Østjylland

Bridgespillets historie

<p>Odder bridge klub</p>

Bridge er et relativt nyt spil. På mindre end 100 år har bridge udviklet sig fra at være tidsfordriv for overklassen til et højtudviklet konkurrencespil, der er et af verdens mest udbredte.

Navnets oprindelse er usikker, men nogle mener, at det kan føres tilbage til Tyrkiet og det sydlige Rusland, hvor der blev spillet et spil, udtalt »biritjs«.

Bridge er et kortspil for fire deltagere. De fire spillere er makkere to og to, og der benyttes et almindeligt spil kort med 52 blade uden jokere.

I et konkurrerende meldeforløb fastsættes en kontrakt, som spilles enten uden trumf eller med en af spillets fire farver som trumf.

I 1927 stiftedes De Københavnske Foreningers Bridgeturnering, som af Portland Club er anerkendt som verdens ældste, årligt afviklede begivenhed. Den spilles stadig hver vinter.

I 1933 blev to danske organisationer, Dansk Bridge Liga (København) og Dansk Bridge Union (resten af Danmark), stiftet. Ligaen virkede øst for Storebælt og unionen vest for, og først i 1962 blev der oprettet en landsdækkende holdturnering.

Moderne computergrafik har gjort, at også tv har fået interesse for bridge i stadig flere lande.

Efter år 2000 har udbydere på internettet transmitteret bridgematcher live og opnået et stort, globalt publikum.

Adskillige udbydere tilbyder også egentligt bridgespil på nettet, og på få år er der opstået et meget aktivt turneringsliv, hvor bridgespillere dyrker deres idræt på tværs af alle geografiske grænser. Også de første mesterskaber i internetbridge er afviklet.

Kilde: Den store danske

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Johnson & Johnson genoptager vaccine-udrulning i Europa

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce