Annonce
Aarhus

Bryggervej og omegn bliver til Risskov Brynet

Kommunen sælger nu byggefelterne i ny 8240-bydel. Byggestart næste sommer. Falckstation bliver til supermarked og boliger.

Annonce

Det kommer til at gå stærkt med at forvandle det gamle industriområde ved bryggervej i Risskov til en bydel med 1.500-1.800 boliger.

Kommunen ejer omkring 40 procent af det 129.000 kvadratmeter store område og har udbudt det meste til salg allerede nu, hvor sporvejenes gamle garageanlæg stadig står der.

Området bliver solgt i seks bidder - til boligbyggeri i mellem to og otte etager. Omkring 40.000 etagekvadratmeter boliger er der her plads til.

»Til juni næste år er vi færdige med nedbrydningen af de eksisterende bygninger, anlæggelse af veje og den øvrige byggemodning, og så kan byggeriet i princippet gå i gang,« siger kommunens projektleder på byggemodningen, Jens Ole Madsen.

Han oplyser, at der er stor interesse for grundene i bydelen, der kommer til at hedde Risskov Brynet. Fristen for at byde på de seks byggefelter er 17. september.

Et syvende byggefelt er forbeholdt almene boliger og en daginstitution.

Selv om alle bygningerne bliver revet ned, vil der fortsat være spor efter Århus Sporveje i området. Tre af de store og karakteristiske betonbuer på garageanlægget bliver nemlig bevaret og sikret med en stålkonstruktion, der binder dem sammen.

»Vi bevarer et levn fra den arbejdsplads, der var her engang. Jeg tror, det betyder noget for mange af de tidligere ansatte. Mange af dem kommer og kigger. Endnu ved vi ikke, hvad der skal være under buerne. Men de skal indgå i et rekreativt anlæg,« siger Jens Ole Madsen.

Den nye bydel kommer i højden til at variere fra to til otte etager. Lavest mod det eksisterende villakvarter.

Det er firmaet Domis, der ejer og udvikler den anden halvdel af Risskov Brynet.

Domis har allerede videresolgt et større areal langs Vejlby Ringvej - overfor Børglum Kollegiet - til firmaet Danish Student Housing. Det planlægger et byggeri i op til syv etager på hele strækningen, der skal indeholde omkring 640 et- og to-rums studieboliger.

Bebyggelsen mod Vejlby Ringvej bliver udformet, så den kommer til at udgøre en slags støjskærm mellem vejen og det øvrige boligområde.

På sin del af området er Domis gået i gang med at rive den gamle Falck-station overfor Veri Centret ned.

»Her går vi i slutningen af i år eller starten af næste år i gang med at bygge 10.500 kvadratmeter. Det bliver en bygning i seks etager med supermarked, fitnesscenter og lægeklinik blandt andet. Og med boliger på de øverste etager,« siger Domis-direktør, Lars-Erik Larsen.

Hells Angels' rockerborg på Bryggervej har længe ligget i vejen for planerne om at omdanne området til boligbebyggelse, men også det problem er løst. For et par måneder siden indgik Domis og Hells Angels en aftale om, at Domis køber rockerborgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce