Annonce
Aarhus

Byens Bedste 2015 - Her er alle vinderne

<p>Foto: Kim Haugaard</p>

Byens Bedste Awardshow var fuld af jokes, god musik, godt selskab, glade vindere og takketaler.

Byens Bedste Awardshow blev en meget festlig aften for alle. Også dem, der ikke vandt.

<p>Væksthusene i Botanisk Have vandt prisen for Byens Bedste Familieoplevelse - med stor jubel til følge. Foto: Flemming Krogh</p>

Sys Bjerre fik sagt tak til Aarhus og Train for sin karriere, der viser sig at udspringe herfra.

Vinderne Byens Bedste 2015

 • AOA-prisen: Food Festival
 • Byens Bedste Brunch/Morgenmad: Café Glad!
 • Byens Bedste Café: Café Kaffegal
 • Byens Bedste Familieoplevelse: Væksthusene i Botanisk Have
 • Byens Bedste Fredagsøl: Peter Gift
 • Byens Bedste Gå-I-Byen Sted: Hornsleth
 • Byens Bedste Kaffe: RS28 Kaffebar
 • Byens Bedste Restaurantoplevelse: Kähler Villa Dining
 • Byens Bedste Motion og Velvær: Runaar
 • Byens Bedste Kulturoplevelse: Moesgaard Museum
 • Byens Bedste Serviceoplevelse: Salling
 • Byens Bedste Shoppingoplevelse til Ham: S.T. Valentin
 • Byens Bedste Scene: Musikhuset Aarhus
 • Byens Bedste Takeawaysted: Sevags Grækeren
 • Byens Bedste Søde Tand: Dolce Vita, Trøjborg
 • Byens Bedste Skønhedsoplevelse: Barber Lounge
 • Byens bedste shoppingsted til hende: Decorate Shop
Food Festival, der havde 35.000 gæster i august, løb med den fornemme AOA Pris og var lykkelige. Foto: Flemming Krogh

Huxi Bach fik sat fut i selskabet ved at true aftenens tabere i konkurrencen med, at de alle skal overtages af Joe & The Juice indtil næste år, hvor de skal kan stille op igen og vinde sig ud af den aftale.

Annonce
Huxi Bach har været pædagogmedhjælper i Aarhus og har taget sin studentereksamen i byen. Han nød at være her igen, selv om han synes, han måtte kæmpe om publikums gunst. Foto: Flemming Krogh

Det behøver Rasmus Seirup fra RS28 - den nye kaffebar i Ryesgade - ikke. Han løb med prisen for Byens Bedste Kaffe og afslørede til stor underholdning, at godt nok er den evigt vindende Sigfred ikke længere med. Men alt det, Rasmus Seirup har lært alt om kaffe, stammer fra årene som ansat hos Sigfred.

Mads Langer mente nu, at den bedste kaffe - i hvert fald i Skive - bliver serveret hjemme hos hans forældre. Den klejne mand med den store stemme sang som sædvanligt sjælen helt ud og leverede som sædvanligt meget overlegent flotte tekniske detaljer og humoristiske indspark i sine sange og sit spil. Det resulterede i store bifald til Huxi Bachs store ærgrelse. Han blev lettere jaloux.

S.T. Valentin blev heldigvis Byens Bedste Shoppingoplevelse til ham. De overvejede med et glimt i øjet at forlade byen, hvis ikke det lykkedes. Foto: Flemming Krogh

Mens han funderede over det, vandt Runaar - der udtales som det engelske ord runner - Byens Bedste Motion og Velvære. Prismodtagerne kunne straks afsløre, at deres klub handler om meget mere end at løbe. Man kan i den også få nye jobs, venner, koner og kærester.

Salling vandt for fjerde år i træk Byens Bedste Serviceoplevelse. »Vi har lige hængt en halv million stjerner udenpå varehuset, men indeni er der 600 stjerner - de ansatte,« sagde Lars Højgaard derfra.

Således venter Søren Bisbo barn til foråret, hvilket han glæder sig meget til. Han inviterede alle til at løbe med i morgen klokken 17 og på mandag og onsdag.

Sys Bjerre fik takket byen og en lydmand på Train for sin karriere, der tog sin begyndelse, da lydmanden optog hende. Hun varmede op for Thomas Buttenschøn. Foto: Flemming Krogh

Væksthusene vandt under stor jubel fra salen prisen som Byens Bedste Familieoplevelse. Den blev overrakt af Nick Horup fra TV2. Han har sammen med Steffen Rasmussen fra AGF været med i Byens Bedste Jury og kunne afsløre, at målmanden uden held havde forsøgt at få AGF nomineret som Byens Bedste Kulturoplevelse.

Da Huxi Bach atter indtog scenen, var det med at forslag om, at en fusion mellem væksthusene og Runaar kunne resultere i nogle meget succesfulde knaldhytter, man kan løbe imellem.

Sevags Grækeren satte også gang i selskabet med et løfte om mere kærlighed og sex, da han modtog prisen for bedste take-away. Han fik salen til at råbe opaaaa og takkede både sin kone og naboens datter.

Vigtig event

VIP-billetterne, der indebar middag før Byens Bedste Awardshow, var lynhurtigt udsolgt op til showet. Så et par timer før prisuddelingen blev skudt i gang, var der liv i salen i Scandinavian Congress Center. Især mange af de nominerede varmede op ved de runde borde og spændingen var stor.

Flere af dem havde på forhånd forberedt taler, som de muligvis skulle op og holde.

Den århusianske sangskriver, Kris Herman, underholdt med sine kærlighedssange og anekdoter fra sit liv i Aarhus. Blandt andet som bartender på Jacobs, hvor han har oplevet granvoksne mænd være ud af stand til at gå hjem. Aftenens gæster var godt underholdt både af det selskab, de var i, af kunstnerne på scenen og af konkurrencen.

»Det er fantastisk, at Stiften og AOA laver sådan et flot show. Jeg er glad for resultatet - især når det er nogen fra Strøget, der vinder,« grinede formanden for strøgforeningen i Aarhus, Lars Svendsen.

»Det er utrolig vigtigt for dem både at blive nomineret og selvfølgelig især at vinde. Diplomerne hænger på hæderspladserne i butikkerne. Det giver en dejlig masse omtale af dem. Der er kun godt at sige om Byens Bedste,« uddybede Lars Svendsen.

Rigmanden Claus Hommelhoff er lige så begejstret for konkurrencen og showet, som han holder meget af at komme til.

»Det er en vigtig begivenhed ikke bare for de nominerede og vinderne men for hele byen. Der kommer fokus på dem, der gør noget, og som skaber noget. Det er herligt,« sagde han i aftes.

»Jeg synes, at vinderne bør udnytte opmærksomheden på dem bedre. De kan for eksempel fra scenen indbyde alle til at fejre titlen med dem dagen derpå og give 10 procent i rabat, foreslår investeringseksperten.

»De kan udnytte markedsføringenseffekten meget bedre, end bare ved at hænge diplomet op på væggen.«

Bag showet og prisuddelingen stod Århus Stiftstidendes eventsite aoa.dk med støtte fra Aarhuus Stiftstidendes Fond.

Vinderne Byens Bedste 2015:

Annonce
AGF For abonnenter

Særligt område til AGFs stemningsfans, 'kvindemad' og storskærm i fanzone: Her er 11 ting, det nye stadion kommer til at indeholde

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sara Slott bliver en del af Sportens Hall of Fame

Aarhus For abonnenter

Er der åbnet en 'stikker-linje' i ældreplejen? Vred rådmand kalder ny klagemulighed for udansk

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

Aarhus

Fødevarekontrollen kom tilbage efter flere måneder: Bananfluerne svirrede stadig rundt i køkkenet

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Debat

Danmark skal ud af EU: Nu samles vi til kamp for en ny afstemning

Alarm 112

26-årig mand dømt for voldtægt: Sendte nøgenbilleder af offer til flere venner

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Alarm 112

Serieindbrudstyv hærger et større område: Politiet har modtaget 40 anmeldelser om indbrud i biler i denne uge

Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Aarhus

Emma og Emilie føler sig glemt af skole og regering: Hvornår begynder I at tage vores uddannelse lige så seriøst, som vi selv gør?

Annonce