Annonce
Byudvikling

Byens højeste hus: Masser af roser i byrådet i højhusprojekt på Mindet

Forslaget til lokalplan for et hele 150 meter højt kontorhus på Mindet kommer nu i offentlig høring. Huset kan blive byens højeste - otte meter højere end Lighthouse på Aarhus Ø. Illustration: C. F. Møller
150 meter højt hus på Mindet rykker tættere på. Forslag til lokalplan er nu sendt i høring af byrådet, hvor husets højde ikke fremkaldte svimmelhedsanfald. Det gjorde til gengæld højden på det tilhørende p-hus, der rager tre etager op foran Filmbyen.

AARHUS: Udsigten til et 150 meter højt kontorhus på Mindet på havnen får ikke mange panderynker frem i byrådet.

Det gør derimod udsigten til, at kontorhuset skal have et rundt p-hus, der rager tre etager i vejret mellem Filmbyen og kajkanten, og som kan genere udsigten til et stort - og dyrt - videokunstværk, der skal være en del af Filmbyens nyeste etape.

Nu kommer forslaget til lokalplan for det 41 etager høje hus - med tilhørende p-hus - i offentlig høring. Så vil det vise sig, hvad borgerne mener om projektet, som Byggeselskab Olav de Linde har arbejdet på gennem en årrække efterhånden.

Annonce

Roser til højhuset

I byrådet lød der primært rosende toner om projektet, der tegner til at blive byens højeste bygning - otte meter højere end Lighthouse, der for tiden er på vej i vejret på Aarhus Ø.

Højhuset på Mindet er konstrueret som tre klodser, der er sat forskudt oven på hinanden. I bunden er det DLGs gamle lagerbygning, der i renoveret stand udgør højhusets base. Illustration: C.F. Møller

- Der er meget godt at sige om højhuset og dets omgivelser. Her er tænkt på mennesker, liv og byrum, sagde Steen Bording Andersen (S), inden han fortsatte:

- Men p-huset, der vil spærre for Filmbyens udsyn og for indkig på kunstværket der, er ikke en god idé.


Videoinstallationen skal bare ikke stå i skyggen af et p-hus i 1. række til vandet. Og hvad skal bilerne i øvrigt med havudsigt? Der må findes en anden løsning

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R)


Venstres Gert Bjerregaard kaldte projektet for enestående, mens Ango Winther forsikrede, at der skal mere end 150 meter til for at gøre de konservative svimle, og Knud N. Mathiesen (DF) kaldte projektet for ualmindelig flot.

Annonce

P-hus med havudsigt

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) forklarede, at der er planlagt en kunstrute fra Aarhus Ø over Havnepladsen til Sydhavnen, og at videoinstallationen ved Filmbyen er et vigtigt og spændende element på den rute.

Det runde p-hus til højre foran Filmbyen vækker trods sine blot tre etager over jorden ikke begejstring i byrådet. Ikke bare vil p-huset genere udsigten fra Filmbyen - det vil også genere kigget ind på en ny videokunstinstallation på Filmbyens nyeste etape. Illustration: C. F. Møller

- Videoinstallationen skal bare ikke stå i skyggen af et p-hus i 1. række til vandet. Og hvad skal bilerne i øvrigt med havudsigt? Der må findes en anden løsning, sagde rådmanden.

I forslaget til lokalplan har p-huset tre etager under og tre over jorden, men det skal altså måske længere ned eller placeres et andet sted.

Annonce

Mindretal: Max. 100 meter

SF sendte forslaget i høring med en mindretalsudtalelse om, at partiet ikke ønsker et byggeri på mere end 100 meter på det sted i byen, og at det ønsker færre parkeringspladser i forbindelse med højhuset.

Enhedslisten stemte imod, at højhusforslaget kommer i offentlig høring, uden at det først har været behandlet i teknisk udvalg.

Men i høring kommer det meget markante projekt altså nu. Og for at give borgere - og politikere - bedre mulighed for at bedømme højhuset og dets aftryk på bybilledet bliver bygherre nu bedt om at udarbejde et grundigere visualiseringsmateriale, som man håber kan være klart i løbet af høringsperioden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce