Annonce
Østjylland

Byggeri: HFE Ejendomme prøver igen i Hou

HFE Ejendomme prøver igen at få lov til at bygge på Søndergade i Hou, denne gang er projektet mindre. Illustration: Gandrup Krabbe Vang Arkitekter
Odder Kommune vil beholde Alexandra Plads i Hou, men sælger gerne et hjørne fra til nyt byggeprojekt. Det kan føre til, at to tomme huse omsider forsvinder.

Hou: Selv om et ejendomsfirma tidligere har mødt modstand om at bygge tæt på havnen i Hou, prøver selskabet igen. Denne gang med et noget mindre projekt.

- For at komme videre har vi lavet et meget reduceret projekt i forhold til det oprindelige, der blev stemt ned. Det er næsten en halvering af antallet af kvadratmeter, og det består af én bygning. Det er mere simplificeret, siger Torben Hein fra HFE Ejendomme.


Annonce

Vi vil rigtig gerne have bygget noget pænt og ordentligt dernede.

Torben Hein, HFE EJendomme


Det nye projekt vil bestå af 18 lejligheder på to, tre og fire værelser til udlejning. Der skal bygges i tre etager, og boligerne på tredje sal ligger i tagkonstruktionen.

- Sidste gang var man ikke så glad for det flade tag. Det har vi selvfølgelig lyttet til, så nu har vi lavet sadeltag, selv om det gør, at bygningen bliver højere. Den kommer til at ligge på tværs af Søndergade, så mange af lejlighederne har udsigt over havnen og arealerne dernede, siger Torben Hein.

Står tomme

HFE Ejendomme råder over ejer to tomme huse på Søndergade og havde tidligere lavet en aftale med kommunen om at få lov til at købe hele den kommunale grund, der i dag bruges som parkeringsplads og i daglig tale kaldes Alexandra Plads.

Det nye byggeri skal foregå på det areal på Søndergade, hvor der i dag står to tomme huse. Foto: Hans Jørgensen

Denne gang vil selskabet gerne købe omkring 400 kvadratmeter, for at det nye projekt kan blive gennemført. Men som reglerne er, skal alle kunne byde på grunden, og derfor bliver der lavet et offentligt udbud af arealet.

- Byrådet har set deres projektforslag, som er markant mindre end det første forslag, der blev stemt ned, og vi vil gerne sælge det på betingelse af, at en lokalplan kan godkendes. De har lyttet rigtigt meget til den kritik, der var dengang, siger borgmester Uffe Jensen (V).

Dansk Folkepartis John Rosenhøj stemte dog mod salget med en bemærkning om, at en bygning på 15 meter er alt for høj i området.

Annonce

Er ikke bange

HFE Ejendomme har tidligere lavet en aftale om at købe hele Alexandra Plads. Købet var betinget af, at kommunen ville sige god for et projekt med 28 lejligheder. Da en lokalplan blev sendt i høring og mødte modstand i Hou, forsvandt flertallet i byrådet.

- Er I ikke bange for, at I brænder nallerne igen, og byrådets flertal springer fra en gang mere?

- Nu skal vi videre. Vi har kæmpet i rigtig mange år og vil rigtigt gerne have bygget noget pænt og ordentligt dernede. Andet kan vi ikke rigtigt gøre, siger Torben Hein.

Ifølge borgmester Uffe Jensen (V) vil kommunen ikke sælge resten af Alexandra Plads.

- Det holder hele byrådet med mig i. Tanken er, at p-pladsen skal sættes i gang og indtænkes i parkeringsstrategien for Hou by, siger borgmesteren.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Giftig sag rammer byrådet: Vil Aarhus Kommune tilbyde at undersøge kræftramt brandmand for PFOS-skader?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Gammel kending vender tilbage til Aarhus: Her er Aros' nye direktør

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Kultur

Kæmpe internationalt navn vender tilbage: Northside præsenterer omsider navne til første festival i Eskelunden

Alarm 112

Luk døre og vinduer: Politiet opfordrer borgere til at passe på giftig røg fra storbrand - kommer til at brænde i flere dage

Alarm 112

50 brandfolk efterslukker stadig storbrand på kranfabrik: Kan give trafikale udfordringer

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Østjylland

Her er, hvad politikerne svarer på dette spørgsmål: Skal kommunen sætte solceller op på skoler og andre kommunale bygninger?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

AGF

Slut med lejeaftale: AGF køber tysk profil

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Aarhus

Stiften på plakatpatrulje: Partierne bryder både regler og interne aftaler

AGF For abonnenter

AGF var et hold uden plan og retning søndag eftermiddag i det kronjyske

Sport

Han kan samle en professorterning hurtigere end du kan tage dine sko på: Bakken-anfører med cirka ti mesterskaber sætter rekord

Annonce