Annonce
Aarhus

Byrådsmedlem i Aarhus forlader Enhedslisten

Peter Hegner Bonfils. Skifter Enhedslisten ud med Socialdemokratiet. Privatfoto
Peter Hegner Bonfils forlader Enhedslisten - og bliver socialdemokrat- Han afgiver dog sin byrådsplads til Enhedslisten.

AARHUS: Farvel til Enhedslisten og goddag til Socialdemokratiet.

Sådan lyder det fra Peter Hegner Bonfils, medlem af Aarhus Byråd for Enhedslisten og formand for teknisk udvalg. Han bliver dermed det ottende byrådsmedlem i Aarhus, der i denne periode skifter parti.

På sin Facebookside meddeler Peter Hegner Bonfils, at han torsdag har meldt sig ud af Enhedslisten og ind i Socialdemokratiet.

Samtidig har han valgt at nedlægge sit mandat i byrådet for Enhedslisten og overlade det til den næste på Enhedslistens liste.

- Det er i mine øjne det rigtige at gøre. Jeg håber også, jeg får lejlighed til at tales ved og samarbejde med Enhedslisten fremover; men nu med mig som socialdemokrat. Og jeg ønsker alle gode og demokratiske kræfter i Enhedslisten god vind fremover, forklarer han.

Annonce

Goddag til nyt kapitel

Peter Hegner Bonfils siger dermed farvel til en stor del af mit liv og virke og et goddag til et nyt kapitel med virkelyst og håb.

- Jeg gik ind i politik for at gøre en forskel for en mere solidarisk og omsorgsfyldt verden, en mere fri verden, en verden i harmoni med miljø og klima. Jeg har det meste af tiden været glad for min tid i Enhedslisten i Aarhus,  og jeg vil gerne sige tak til de mange, som jeg har lavet meget god politik med i den sammenhæng.

'


Min lyst til politik er der stadig - også til lokalpolitik. Men nu skal jeg lige ind ad døren og lære folk at kende og de skal lære mig at kende, inden vi tager stilling til en opstilling.

Peter Hegner Bonfils, nyt medlem af Socialdemokratiet


Han skriver på sin Facebookside at det vigtigste for ham altid er at bygge op og at skabe resultater.

"Jeg er ikke i politik for at stå på sidelinjen og råbe, men for resultater. Jeg laver ikke partiarbejde for at skændes om linjen, men for at finde fælles fodslag og løsninger. For mig er ord og skåltaler ikke nok. Det har det aldrig været. Ord uden handling er ikke det store værd. Det er trods alt de politiske resultater, og ikke skåltalerne, som vi og vores børn skal leve med. Det har den seneste tid også understreget," skriver han som begrundelse.

Annonce

Samarbejdede politiker

Dermed sætter Peter Hegner Bonfils ord på den samarbejdslinje, han har stået for i Enhedslisten, men som ikke altid har være baglandets ønske.

I perioden 2014-17 søgte han samarbejdet, og har gennem årene være med i byrådsforslag sammen med alle andre partier på skift bortset fra Nye Borgerlige. Men hans pragmatiske linje skabte ikke kun tilhængere i Enhedslisten. Ved opstillingen til kommunalvalget i 2017 blev han ved en tæt afstemning af medlemmerne skubbet ned på en plads nummer fire på partiets opstillingsliste. Og da partiet opstiller på partiliste kommer man i byrådet i rækkefølge uanset de personlige stemmetal.

Foran ham stod Keld Hvalsø, Maria Sloth og Lone Norlander.  Da Maria Sloth kort efter den nye byrådsperiode flyttede ud af kommunen og forlod byrådet kom Lone Norlander ind som suppleant, og da Keld Hvalsø senere tog orlov rykkede Peter Hegner Bonfils igen ind i byrådet.

Enhedslisten har opstilling til spidskandidaturet netop i dag (torsdag 28. januar, red.) Er det fordi du ikke bliver partiets spidskandidat, du går?

- Nej slet ikke. Det lyder måske usandsynligt, men det er et sammenfald. Jeg har i nogen tid ikke lagt skjul på, at jeg ikke ville genopstille for Enhedslisten, men det kan godt være, at opstillingsfristen har fremskyndet offentliggørelsen af min beslutning, forklarer Peter Hegner Bonfils.

Hvorfor melder du dig ind i Socialdemokratiet?

Jeg har et enormt positivt indtryk af Socialdemokratiet gennem min byrådstid. Samtidig er Mette Frederiksen den bedste statsminister i min levetid, så det er et meget politisk valg, forklarer han.

Har du ønske om at stille op for Socialdemokratiet til valget i november?

- Min lyst til politik er der stadig - også til lokalpolitik. Men nu skal jeg lige ind ad døren og lære folk at kende og de skal lære mig at kende, inden vi tager stilling til det. Men hvis vi kan finde ud af noget sammen, er jeg meget ydmyg over for det. Det her jo ikke et smut over til Socialdemokratiet. Det er for livstid for mig, siger Peter Hegner Bonfils, 40 år, der har været medlem af Enhedslisten siden 1998.

- Det er blevet klart og tydeligt for mig, at jeg nu er socialdemokrat. Mit hjerte ligger i at bidrage til den socialdemokratiske bevægelse og indgå som loyalt medlem af socialdemokratiet og en del af det socialdemokratiske fællesskab, der vil gøre Danmark og verden til et bedre sted, understreger han.

I forvejen meddelte Keld Hvalsø i JP Aarhus onsdag, at han ikke genopstiller til byrådet for Enhedslisten.

Hvem, der indtræder i byrådet som ny suppleant fra Enhedslisten er ikke afklaret endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce