Annonce
Aarhus

Canblau forlader Klostertorvet: Åbner nytænkende tapasrestaurant i tre etager nyt sted i Aarhus

Jimmy Holm (tv) og Claus Broberg flytter Canblau væk fra de 1.100 kvadratmeter store lokaler på Klostertorvet. En ny restaurant er i stedet på vej i Frederiksgade. Foto: Axel Schütt
Tapas-succesen Canblau har fået det svært på Klostertorvet efter Madklubben og Streetfood er kommet til byen. Nu vil man halvere omsætningen og højne kvaliteten i ny restaurant i Frederiksgade.
Annonce

AARHUS: Madscenen i Aarhus har ændret sig markant de senere år.

Mens der er kommet flere mennesker til byen, er antallet af restauranter samtidigt steget og kampen om gæsterne især i hverdagene er skærpet enormt.

Det gør ondt på tapasbaren Canblau, der på grund af den stigende konkurrence siger farvel til de store og gennemrenoverede lokaler på Klostertorvet.

- Canblau var der man tog hen som familie i hverdagene, men så kom streetfood og Madklubben til, og det gjorde ondt, siger Claus Broberg, der sammen med kok Jimmy Holm åbnede den oprindelige Canblau i 2010 på Klosterport.

Det nye sted skal blive mere personligt. Jeg savner at have tid til at snakke med gæsterne

Kok og medejer af Canblau, Jimmy Holm

Annonce

Kampen om de "små" dage

Stedet blev hurtigt en succes, og i 2015 havde man 39.000 spisende gæster gennem dørene, og derfor turde man åbne byens største restaurant i starten af 2016 i de nuværende lokaler på Klostertorvet få meter fra den oprindelige restaurant.

Det hele kulminerede i rekordåret 2017, men konkurrencen fra Aarhus Street Food og Central Food Market var til at mærke.

- Da Madklubben så begyndte at åbne restauranter, som er gearet til store selskaber til billige penge, så blev det svært at vinde kampen om hverdagskunderne, forklarer Claus Broberg.

Han fortæller, at restauranten ikke har problemer med at fylde sæderne fredag, lørdag, søndag, men det er kunderne på de "små" dage, der er med til at afgøre spisestedernes succes i Aarhus.

- Og der konkurrencen blevet meget større, siger Claus Broberg.

Derfor har han sammen med medejer og kok Jimmy Holm valgt at lukke restauranten på Klostertorvet fra januar.

Annonce

Halvere omsætningen

Dermed forlader de lokalerne, som de har renoveret og sat i stand for syv millioner kroner for i stedet at starte forfra.

Gå ned i størrelse og satse på en mindre tapasrestaurant med tilhørende tapasbar ovenpå.

- Vi vil halvere omsætningen, men højne kvaliteten, lyder det fra Jimmy Holm og Claus Broberg om den nye restaurant i tre etager, der åbner i starten af året i Frederiksgade, hvor der indtil for nylig lå restauranten Les Trois.

Retningen på den nye restaurant faldt på plads efter en tur i Spanien.

- Vi spiste en dag på Mantua i Cadiz, og det var reelt, ærligt og til at betale. Det var en tapas-restaurant, der havde idé og balance i smagene, og det er det, vi vil lave, fortæller makkerparret, der vil lave ny menu hver måned i den kommende restaurant.

Annonce

Mere personligt

De fortryder ikke, at de flyttede i de store lokaler i 2016 på Klostertorvet men glæder sig i stedet over at kunne prøve noget nyt og komme tilbage til en mindre restaurant.

Der bliver plads til 35-40 gæster i tapasrestauranten i Frederiksgade og omtrent ligeså mange i baren på 1. sal.

- Det nye sted skal blive mere personligt. Jeg savner at have tid til at snakke med gæsterne. Vi vil samtidigt ikke gå ned i kvalitet, og derfor er det oplagt at vælge noget, hvor der er færre pladser, siger Jimmy Holm, som også får plads til at holde særarrangementer på 2. sal i de nye lokaler.

De står nemlig klar til skinke- og sherry-smagning, som man vil holde for større selskaber.

- Skinker er en videnskab, og selvom det er bundhamrende naivt, og noget vi har prøvet på i ti år uden succes, så vil vi have danskerne til at drikke sherry. Det skal lykkes nu, siger de to restauratører.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

Annonce