Annonce
Aarhus

Corona sender 200 medicinstuderende hjem: Mange af dem havde været på Guldhornene

To hold studerende fra første semester på medicin på Aarhus Universitet opholdt sig på Café Guldhornene 18. september. Netop den dag fandt der efter alt at dømme en såkaldt superspredningsbegivenhed sted på baren. Foto: Axel Schütt
Der kan være en sammenhæng mellem udbredt corona-smitte blandt medicinstuderende på første semester og festlighederne på Café Guldhornene 18. september, siger prodekan.
Annonce

AARHUS: Medicinstudiet på Aarhus Universitet har måttet sende samtlige ni hold på første semester hjem.

- Der er konstateret smittede på seks af holdene. De øvrige tre hold har vi valgt at sende hjem for at at gøre det lettere at tilrettelægge undervisningen, siger dr. med Lise Wogensen Bach, prodekan på Health, Aarhus Universitet.

Det betyder, at de cirka 200 studerende nu må klare sig med fjernundervisning.

Ifølge Århus Stiftstidendes oplysninger var 30-40 studerende fra to hold, nemlig hold 3 og hold 4 fra første semester på medicin, til socialt arrangement i deres fritid fredag 18. september på Café Guldhornene i Klostergade i Aarhus.

Netop den dag blev, som tidligere oplyst i avisen, en stor del af deltagerne smittet med corona-virus. Flere end 30 gæster er ifølge avisens oplysninger siden testet positive.

Kan arrangementet på Guldhornene 18. september have noget med hjemsendelsen af de medicinstuderende at gøre?

Det kan ingen sige med sikkerhed. Mange spørgsmål er stadig ubesvarede. For eksempel hvem der startede smitten på Guldhornene.

Hvad er Health?

Health er et forskningsintensivt fakultet på Aarhus Universitet.

Det udbyder uddannelser inden for hele det sundhedsvidenskabelige felt, bl.a. læge, tandlæge, idræt og folkesundhedsvidenskab.

Kilde: Aarhus Universitet.

Men meget tyder på, at smittespredningen blandt de medicinstuderende tog fart i dagene efter 18. september.

Siden 22. august har Health haft cirka 40 smittede i alt på hele fakultetet. Men to tredjedele af smittetilfældene er konstateret for nyligt blandt de medicinstuderende på første semester,  oplyser Lise Wogensen Bach.

- Ser du en sammenhæng mellem arrangementet på Guldhornene og smittespredningen på første semester?

- Vi ved det ikke med sikkerhed, men der er et mønster, siger prodekanen på Health.

- Og hvad går det ud på?

- Ja, det går ud på, at der kan være nogle, der er blevet smittet nede på Guldhornene og kan have bragt smitten videre på universitetet. Det er den risiko, vi lever med og det er derfor, at vi har et beredskab, som hurtigt kan træde i kraft, siger hun.

Lise Wogensen Bach ærgrer sig over situationen.

- Når vi ser vores studerende her på campus, er de enormt agtpågivne og følger vores retningslinjer for blandt andet afspritning og afstand.  Det samme gjorde de til de sociale arrangementer, som vi havde ansvaret for. Derfor er det så ærgerligt, at sådan noget sker, siger hun.

Annonce

Nu advarer Guldhornene

Flere af de gæster, som var på Guldhornene 18. september, har efterfølgende kritiseret baren for ikke at fortælle om smittespredningen på eksempelvis Facebook. På den måde kunne de øvrige gæster være blevet advaret.

Det har Guldhornene nu gjort noget ved. På Facebook offentliggjorde baren onsdag blandt andet følgende:

"Som mange nok har læst i Stiften i dag, så er situationen desværre den, at der fredag den 18. september var gæster, som efterfølgende har vist sig at være smittet med Covid-19. Det er rigtig uheldigt og en super ærgerlig situation.

Derfor vil vi opfordre alle, som gæstede Guldhornene den aften, som oplever symptomer på COVID-19, til at lade sig teste", skriver Guldhornene.

Men beskeden bliver ikke vel modtaget på Facebook.


Det er fandme fakta, at I fucker det for os andre! Stram op!!!

Nicolas Skovgaard


- Det er ingen heksejagt! Dat er fandme fakta, at I fucker det for os andre. Stram op!!!, skriver eksempelvis Nicolas Skovgaard, som arbejder i branchen, på Facebook.

Patrich Ville skriver ironisk:

- Tillykke, hvis du læser dette, så kan det være du er blevet smittet hos os for 12 dage siden.

Det hører med til historien, at Rekom, der ejer Guldhornene, også ejer Heidi's Beer Bar i Klostergade. Her informerede man straks gæsterne på Facebook, da en tjener blev konstateret positiv med covid-19.

Rekom ønsker ikke at kommentere oplysningerne i artiklen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce