Annonce
Aarhus

Første corona-dødsfald i Aarhus: Smittet mand på plejehjem afgået ved døden

To beboere på plejehjemmet Hørgården blev forrige uge testet positive for coronavirus. Nu er den ene af dem død. Den eksakte dødsårsag er ikke fastslået. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
De ene af to coronasmittede på det århusianske plejehjem Hørgården er nu død.

AARHUS: Den ene af de to smittede beboere på det århusianske plejehjem Hørgården afgik søndag morgen ved døden, erfarer Århus Stiftstidende.

Manden, som blev 92 år gammel, var i forvejen svækket af andre årsager end coronavirus.

Onsdag i forrige uge blev en medarbejder på plejehjemmet konstateret smittet med coronavirus. Efterfølgende blev seks beboere sendt i karantæne i egen bolig og testet, fordi de havde symptomer på virusset.

To af dem viste sig at være smittet.

Det er især farligt for ældre og kronisk syge, som er i risikogruppen, at blive smittet med coronavirusset.

Viceområdechef i Aarhus Kommune, Vibeke Dahmen, forklarede ved den lejlighed, at de andre fire beboere, som blev testet, alle blev testet negative.

De to smittede beboere var på aflastningspladser, som holdes helt adskilt fra resten af plejehjemmet. Ifølge avisens oplysninger har smitten ikke bredt sig til andre beboere på plejehjemmet.

20 i hjemmekarantæne

Efter de to beboere på Hørgården blev testet positive for coronavirus, blev 20 medarbejdere desuden sendt i hjemmekarantæne.

Det skyldtes, at de havde givet pleje til de to smittede beboere uden brug af værnemidler inden 11. marts, hvor den smittede medarbejder blev konstateret.

Aarhus Kommune ved ikke, hvor medarbejderen, der som nævnt blev konstateret smittet onsdag, er blevet smittet. Medarbejderen, som er nattevagt på plejehjemmet, havde ifølge Aarhus Kommune ikke været ude at rejse.

Der er i alt 39 beboere på plejehjemmet, der er fordelt på forskellige afdelinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Skal 3.000 borgerstemmer kunne tvinge byrådet til at tage en sag op? Den idé er politikerne ikke heeelt solgt på

Østjylland For abonnenter

Forældre har fået nok: Vores børn er blevet ødelagt, fordi de ikke har fået den rette hjælp

Annonce