Annonce
Aarhus

Coronasmitte i Gellerup-vuggestue: 39 børn sendt hjem

På grund af en coronasmittet vikar er alle børn og alle voksne i Vuggestuen Tusindfryd i Gellerupparken sendt hjem. Foto: Jesper Bech
Alt tyder på, at vuggestue i Gellerupparken slipper heldigt corona-tilfælde blandt personalet.
Annonce

BRABRAND: 39 børn og alle 16 ansatte i Vuggestuen Tusindfryd på Gudrunsvej i Gellerupparken blev onsdag sendt hjem.

Det skete, da en kvindelig vikar meddelte, at hun var smittet med coronavirus.

- Så følger vi retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen og går i gang med at opspore de børn og kollegaer, hun har været i kontakt med, forklarer Morten Kling.

Han er leder af Åbyhøj Dagtilbud, som Vuggestuen Tusindfryd er en del af.

Åbyhøj Dagtilbud består af i alt otte institutioner, men for at hindre smittespredning må personalet kun arbejde på én og samme institution. Dermed kan Åbyhøj Dagtilbud være sikker på, at det kun er børn og personale, der risikerer at blive syge.

Annonce

Ansatte testet

- Alle ansatte er blevet testet. Den ene halvdel er testet negativ. Den anden har endnu ikke fået svar, siger Morten Kling, der forventer, at Vuggestuen Tusindfryd genåbner på mandag efter ekstra grundig rengøring og afspritning af alle flader.

Morten Kling, leder af Dagtilbud Åbyhøj, forventer, at Vuggestuen Tusindfryd kan genåbne på mandag. Foto: Jesper Bech

- Det er ikke helt ligetil at teste så små børn. I stedet kan forældrene vælge selvisolering i syv dage, og det har langt de fleste gjort, siger Morten Kling.

Annonce

Alle har reageret fint

Den smittede medarbejder har ikke været i Vuggestuen Tusindfryd. siden hun fredag 12. juni gik hjem for at holde weekend.

- Så fik hun symptomer på corona, lod sig teste og ringede, da hun fandt ud af, at testen var positiv, siger Morten Kling.

Så når eller hvis vuggestuen genåbner på mandag, er der gået mere end syv dage, siden de selv-isolerede børn sidst havde kontakt med den smittede medarbejder.

- Jeg synes, at både forældre og personale har reageret fint. Vi har hjulpet hinanden med at forstå og tolke retningslinjerne, og forældrene har været særdeles imødekommende og hjælpsomme, siger Morten Kling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kæmpeslagsmål i Viby: 21-årig mand blev stukket flere gange

Annonce