Annonce
Aarhus

Coronavirus rammer to beboere på plejehjem i Aarhus: 20 ansatte sendes i hjemmekarantæne

På Lokalcenter Hørgården i Risskov er der konstateret coronasmitte hos to beboere. Foto: Jens Thaysen
Tirsdag fik en ansat på Plejehjemmet Hørgården i Risskov konstateret coronavirus. Der er efterfølgende testet seks beboere med tegn på at været smittet, og to af dem viser sig at være ramt. Det får store konsekvenser.
Annonce

AARHUS: To beboere på Plejehjemmet Hørgården i Aarhus Nord er onsdag testet positive med coronavirus.

Det sker efter en medarbejder på plejehjemmet tirsdag fik konstateret virus.

- Seks beboere er testet på grund af symptomer. To beboere har fået konstateret infektion med coronavirus, mens fire resultater er negative. Vi fortsætter al beredskab på plejehjemmet og forsøger at inddæmme smitten i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed, siger Vibeke Dahmen, viceområdechef, Aarhus Kommune.

Hun fortsætter:

- De to beboere var på aflastningspladser, som holdes helt adskilt fra resten af plejehjemmet. Vi samarbejder med infektionsmedicinsk afdeling om behandling og følger anvisningerne. 20 medarbejdere er samtidig sendt i hjemmekarantæne, fordi de har givet pleje til de to smittede beboere uden brug af værnemidler før 11. marts.

Vi skal gøre alt for, at beboerne fortsat oplever den pleje og omsorg, vi altid giver dem uagtet, at de har smitte eller ej. Vi holder et ekstra vågent øje de kommende dage med yderligere symptomer hos beboere og medarbejdere. Vi vil samtidig skrue op for daglig rengøring og sørge for ekstra grundig hygiejne.

Vibeke Dahmen, viceområdechef, Aarhus Kommune

Annonce

Rengøring skrues op

Onsdag orienterede Aarhus Kommune om mistanken om udbrud af coronavirus på plejehjemmet i Risskov.

Det skete efter, at en medarbejder i Aarhus er testet positiv.

Derfor er alle beboere på plejehjemmet kommet i hjemmekarantæne i egen bolig og blevet testet for coronavirus.

- Vi skal gøre alt for, at beboerne fortsat oplever den pleje og omsorg, vi altid giver dem uagtet, at de har smitte eller ej. Vi holder et ekstra vågent øje de kommende dage med yderligere symptomer hos beboere og medarbejdere. Vi vil samtidig skrue op for daglig rengøring og sørge for ekstra grundig hygiejne, siger Vibeke Dahmen.

Hun opfordrer til, at pårørende, frivillige og andre besøgende, der har været på plejehjemmet siden 5. marts, skal være opmærksomme på, om de udvikler symptomer og i fald kontakte egen læge.

En af de pårørende er Jette Andersen. Hendes svigerinde, Jytte Andersen, bor på plejehjemmet, og svigerinden er blevet isoleret i sit hjem og kan kun få besøg af personalet.

- Det er en svær situation. Vi pårørende kan ikke se, om vores nærmeste på plejehjemmet har det godt, for vi må ikke komme der. Vi bliver i stedet informeret af personalet, og det er er godt, men det er alligevel en meget mærkelig situation, siger Jette Andersen, der er jurist.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 99 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Bandekonflikt ulmer igen i Aarhus: 23-årig sigtet efter bandeparagraf

Aarhus For abonnenter

Pukkelbump får skældud: Men i virkeligheden elsker mange dem

Annonce