Annonce
Navne

Dødsfald: Erik Lauritzen

Annonce

Advokat, Erik Lauritzen (H), Aarhus, er død, 92 år.

Han blev født i 1924, så hans unge år var præget af Besættelsen, og allerede som teenager blev Erik Lauritzen en del af modstandsbevægelsen. Han blev arresteret af Gestapo, da hans lille gruppe forsøgte at hindre tyskerne i at ødelægge Jens Bangs Stenhus i hans hjemby, Aalborg, og siden indsat i Frøslev-Lejren. Herfra lykkedes det ham på mirakuløs vis at flygte i april 1945 og genoptage arbejdet i modstandsbevægelsen indtil krigens afslutning.

Efter krigen meldte han sig til en brigade af frivillige, der var med til genopbygge det ødelagte Jugoslavien og var med til at bygge jenbane fra Samac til Sarajevo. Et vigtigt minde for ham selv. På Lokalcenter Hørgården, hvor han levede sine sidste år, sang han ofte en sang for personalet på bosnisk om, at "Vi er Titos børn".

Han kom i gymnasiet i Nyborg, og efter studentereksamen læste han jura på Aarhus Universitet. I studietiden boede han i Klintegaarden, hvor han mødte sin kæreste og senere hustru, Janne.

De to tog ivrigt del i studenterlivet, og Erik Lauritzen var en tid 'ledende senior' i Studenterforeningen. Parret slog sig ned i Stationsgade-kvarteret i Risskov og nåede at fejre guldbryllup. Begge var ivrige badere, og Erik Lauritzen var tillige en habil sejlsportsmand, skiløber og windsurfer til langt op i årene.

Som advokat med speciale i skilsmisser og hushandler foretrak forsoning og det gode kompromis fremfor konflikt. I retten gik han gerne i træsko, hvilket retsassessoren dog modsatte sig.

Sideløbende med sit arbejde som advokat, som han varetog langt ind i det, der er pensionsalder for de fleste, blev han en vigtig del af århusianske kulturliv. I 1964 blev han udnævnt til den første generalsekretær for Aarhus Festuge, et job han bestred med stor dygtighed i fem år, og hvor han var med til at lægge grundstenene til den succes, som Festugen er for byen i dag. Han har også siddet i bestyrelsen for Århus Byorkester, Den Jyske Opera og Teatret Svalegangen, og efter at han trådte tilbage som advokat, optrådte han bl.a. som studievært på Århus Kanalen.

Erik Lauritzen var et stort fest- og familiemenneske og var i sit es, når han var omgivet af venner, børn, børnebørn og svigerbørn. Sammen med sin Janne rejste han Europa rundt i en lille selvbygget campingbus, og de var allergladest, når det lykkedes dem at lokke så mange som muligt af den øvrige familie med på turene. Og det gjorde det tit!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Smitte i Aarhus: Coronaen har haft godt fat i Aarhus V og to sydlige områder af kommunen

Aarhus

GPS-signaler i Aarhus rammes af mystiske forstyrrelser: Mistanke falder på ulovlige jammere

Aarhus

Vagter stoppede hospitalsindbrud: Mand med koben hoppede på scooter og kørte direkte mod dem

Annonce