Annonce
AGF

David Nielsen om det hårde liv som AGF-træner: Jeg føler ikke, jeg går på arbejde. Jeg laver dét, jeg allerhelst vil

David Nielsen ser ikke jobbet som AGF-træner som et arbejde. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
AGFs cheftræner ser op til den måde Manchester Uniteds tidligere manager Sir Alex Ferguson skabte et rum, hvor han kunne træffe vigtige beslutninger hurtigt og uden fnidder. Han jagter den samme status i AGF.

FODBOLD: Der har vel næppe været en AGF-træner de seneste 20 år - og der er nok at tage af - der efter at fyresedlen var udskrevet ikke har skrevet under på, at det tærer på krop og sind at stå i spidsen for en af Danmarks største fodboldklubber.

Siden efteråret 2017 har jobbet som cheftræner i AGF tilhørt David Nielsen, og han er meget opmærksom på ikke at blive slidt ned af jobbet.


Jeg føler ikke, jeg har et job. Jeg føler, at jeg gør dét, jeg helst vil om morgenen; at køre ned på Fredensvang og være dér. Jeg føler ikke, jeg er på arbejde.

David Nielsen


Det fortæller han i avisens podcastudsendele Det Hvide Snit, hvor han i en længere samtale perspektiver det profilerede job.

- Der er ingen tvivl om, at det mentalt er et meget hårdt job at være fodboldtræner. Derfor er det også vigtigt, at man balancerer det hele med livet generelt. Jeg føler ikke, jeg har et job. Jeg føler, at jeg gør dét, jeg helst vil om morgenen; at køre ned på Fredensvang (AGFs træningsanlæg, red.) og være dér. Jeg føler ikke, jeg er på arbejde.

- Det er en del af mit liv og en del af, hvordan vi lever livet som familie. Der er ingen ydre belastninger hvor jeg skal stå til regnskab for mit job. Jeg får ikke de her kommentarer; 'nu er du igen ikke hjemme i weekenden, nu er du igen ikke hjemme på ens fødselsdag'. De fleste fødselsdage foregår over en facetime-video. Og det er sådan, det er. Jeg er privilegeret at have en familie, der giver mig lov til at have det fokus på at træne AGF, fortæller David Nielsen i podcasten.

Annonce

En datanørd i Norge

Cheftræneren mener, at alle fodboldtrænere higer efter at nå en position som den mangeårige Manchester United-chef Sir Alex Ferguson, der var manager i den engelske klub i 26 år.

- Når Sir Alex Ferguson i sin 17. sæson vandt alt, var det fordi, at han på det tidspunkt havde så meget magt og kraft, at der ikke var nogen, der stillede spørgsmål ved noget som helst. Og derfor kunne han være syleskarp. Og det er dér, man gerne vil komme til som træner. Og det er samtidig dét, der er så ufatteligt svært. Fordi alle vil gerne have en træner, der bliver længe i klubben, men han skal heller ikke tro, han er noget. Så det handler om at balancere det på den rigtige måde indtil man får fat i jobbet og den klub, man er i, så man kan rykke brikkerne bedst uden nogen stiller spørgsmål ved det.

- Og det med at skrue ned for belastningen på dig selv, som Ferguson kunne gøre med tiden, er sindssygt vigtigt. Fordi hver gang, du skal bruge mindre energi på én ting, kan du bruge mere energi på noget andet. Og dét, at man er sig selv hver dag, er vigtigt. Jeg behøver ikke at spille en eller anden super datanørdet træner. Det prøvede jeg i mit første job oppe i Norge. Jeg havde styr på alt data, delte ipads ud til spillerne og viste taktikken ... indtil en dag hvor jeg blev fyret. Og på den måde lærte jeg, at jeg skulle lade være med at prøve at være noget, jeg ikke er. Og derfor gik jeg ind til det efterfølgende job i Lyngby med 100 procent fokus på hvem jeg er.

Dette interview med David Nielsen er en del af en podcast, avisen optog med AGF-træneren for nylig. Afsnittet kan høres i sin fulde længde i toppen af denne artikel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Ny AGF-sportschef: Jeg er ikke komfortabel med at befinde mig i komfortzonen - jeg hader det

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce