Annonce
AGF

David Nielsen drømmer sig ikke andre steder hen: - Jeg trives fantastisk både som træner og menneske i Aarhus

David Nielsen overtog cheftrænerjobbet i AGF i oktober 2017. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
David Nielsen elsker, at der altid er gang i den i AGF. At der stilles store krav og at der er store forventninger til ham og holdet.

FODBOLD: Det er kun godt et år siden, at David Nielsens kontraktforhold i AGF på ugentlig bases var et emne for diskussion.

Cheftrænerens aftale med Superligaklubben løb oprindeligt til sommeren 2020. Ville han forlænge, ville AGF forlænge, var andre klubber interesseret i den 44-årige træner? Spørgsmålene var mange.

Men kort før jul i 2019 kom svaret. David Nielsen forlængede sin kontrakt frem til sommeren 2023.

Siden har hans hold præsteret ganske fornuftigt - sagt på jysk - og det har i perioder sendt rygtebørsen i svingninger med navne som FC København og Malmö FF som de varmeste.

Men David Nielsen er som bekendt stadig i AGF, og der er ikke noget, der tyder på, at det ændrer sig lige foreløbigt.

- Det er altid farligt at tale om sit job når man er træner, fordi det kan gå lynhurtigt. Men der er ingen tvivl om, at jeg trives fantastisk både som træner og menneske i Aarhus.

- Der er nok spænding her til mig. Der sker hele tiden noget, der er altid noget, vi skal forholde os til. Der er altid gang i den, store krav og forventninger. Der er altid stor glæde eller stor sorg. Man får det hele her.

- I andre klubber kan man som træner være bange for, at man vokser ud af klubben - men man kan ikke vokse ud af AGF. Du kan altid vinde et dansk mesterskab, du kan altid vinde pokalen, du kan altid komme i et europæisk gruppespil. Der er altid et nyt niveau. Fordi det har klubben en størrelse til. Der er en masse fantastiske ting i gang for AGF som klub, der gør, at man kan vokse sammen med klubben. Så jeg udelukker bestemt ingen ting, siger David Nielsen i podcasten Det Hvide Snit, med henvisning til et spørgsmål om hvor længe, han kan se sig være cheftræner i AGF.

Det Hvide Snit

Avisens AGF-podcast Det Hvide Snit har besøgt AGFs cheftræner David Nielsen.

Det er der kommet en længere udsendelse ud af, som kan høres under denne artikel på Stiften.dk.

Det Hvide Snit udkommer med en podcast efter hver AGF-kamp og derudover jævnligt med mere tematiske udsendelser. De kan findes på stiften.dk/dethvidesnit

Annonce

Bliver aldrig komfortabel i AGF

Som spiller var David Nielsen notorisk kendt til at skifte klub. Listen over arbejdsgivere for angriberen er alen lang; OB, Lyngby, FC København, FC Midtjylland, AaB, Fortuna Düsseldorf, Norwich, Brann og vi kunne blive ved.

Som træner er han i gang med sin fjerde klub som cheftræner, men han kommer ikke til at shoppe rundt nu på samme måde som han gjorde som spiller.

- Jeg ville ikke gå i stå som spiller. Hvis ikke, jeg spillede eller der skete noget, så var jeg ikke bange for at skifte klub. Som træner er du prisgivet. Du har ikke noget sikkerhedsnet under dig.

- Som træner handler det bare om at arbejde. Du skal gøre dit bedste hele tiden og du må ikke gå i stå. Du må ikke blive komfortabel. Og ingen af delene kommer til at ske i AGF, lover David Nielsen.


Jeg er fuldstændig og aldeles afklaret med mine egne tanker omkring, at det handler om at være i AGF 100 procent hele tiden. Og så er der to udveje ...

David Nielsen


Annonce

Der er to udveje på AGF-jobbet

Som spiller var David Nielsen i udlandet af flere omgange. Som helt ung var han i Tyskland, senere var han i England mens han afsluttede karrieren i Norge.

Samme sted begyndte hans trænerkarriere. Så spørgsmålet er, om David Nielsen igen drømmer om at blive cheftræner i udlandet?

- Det er ikke et mål for mig. Jeg er fuldstændig og aldeles afklaret med mine egne tanker omkring, at det handler om at være i AGF 100 procent hele tiden. Og så er der to udveje. Den ene er, at klubben siger, at nu skal vi sgu have en ny træner, fordi det her fungerer ikke. Den anden udvej er, at der kommer noget udefra, jeg skal forholde mig til.

- Og så er der selvfølgelig også en tredje vej; at jeg bliver i klubben i 26 år som Sir Alex Ferguson og til sidst kører ind på stadion i en rullestol og fortæller, at nu går den ikke længere, fordi jeg er begyndt at savle, siger David Nielsen med et stort grin.

Dette interview med David Nielsen er en del af en podcast, avisen optog med AGF-træneren for nylig. Afsnittet kan høres i sin fulde længde på Stiften.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Ny AGF-sportschef: Jeg er ikke komfortabel med at befinde mig i komfortzonen - jeg hader det

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce