Annonce
AGF

David Nielsen hylder Mortensen: - Han er verdens sødeste mand og han kommer til at redde verden en dag, men i dag kan jeg godt lide, at han var en motherfucker

Patrick Mortensen sikrede AGF ét point i Parken da han med en kæk scoring i fem minutters tillægstid udlignede til 1-1 mod FC København. Angriberen havde allerede lørdag besluttet sig for at sparke på den måde mod sin tidligere holdkammerat.

FODBOLD: Det var en af den slags afslutninger, som er smukke når det lykkedes og ækle når det ikke gør.

Patrick Mortensen bevarede i den grad roen, da han i fem minutters tillægstid udlignede FC Københavns føring i Parken med et såkaldt panenka-straffespark - et chip.

Hans tidligere holdkammerat Kamil Grabara sprang forgæves inde på stregen og AGF kunne rejse hjem fra Parken med et point i tasken.

Annonce

Efter scoringen satte Mortensen sig ned i en yogask positur som et signal om, at hans mentale balance er mere lige end Stadion Allé.

- Det er jo forholdsvist simpelt. Det handler bare om at beslutte sig. Det gjorde jeg allerede i går. At det så var i fire-fem minutters overtid ned mod vores egne fans med jeg ved ikke hvor mange buh-råb i ryggen, var et ekstra krydderi.

- Det mentale aspekt og meditation er der nogen, som synes er et tabu, men det gavner mig helt vildt. Det er ret basalt i forhold til at kunne holde fokus på det rigtige og at være til stede. Det kan godt være svært i sådan et atmosfære her at holde hovedet koldt. Men jeg beviste da med chippet i dag, at det er sindssygt vigtigt at kunne holde hovedet koldt i pressede situationer, fortalte Patrick Mortensen efter kampen.

Patrick Mortensen sikrede AGF ét point med sit mål fem minutter inde i tillægstiden. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix

Du kender Kamil Grabara fra AGF, fyldte det noget da du skulle sparke?

- Jeg har brugt meget tid med Kamil på træningsbanen med at sparke straffespark. Og det er ikke fordi, at jeg scorede på otte ud af ti. Han er god, så det var god sparring. Han kommer hurtigt ud i siderne, og hvis du skal score på ham skal du sparke den hårdt og højt. Senest mod ham sparkede jeg den lavt. Jeg havde en fornemmelse af, at han ville gå til den samme side, og derfor valgte jeg den flabede løsning med en panenka.

En motherfucker

Både cheftræner David Nielsen og AGFs egen målmand hyldede angriberen for scoringen.

- Patrick har været udskældt og kritiseret. Men det var dejligt, at han sparkede den ind. Han er verdens sødeste mand og han kommer til at redde verden en dag, men i dag kan jeg godt lide, at han var en motherfucker, sagde AGFs cheftræner David Nielsen.

Mange vil gerne holde fast i, at AGF har gang i en dårlig sæson. Det kan også godt være, at vi har det, men vi har hentet 17 point i de seneste ni kampe.

David Nielsen

Jesper Hansen var mere analyserende.

- David fortalte os inden kampen, at vi skulle være cool mod FCK herinde. Og jeg havde ikke turde at gøre det samme som Patrick, men jeg må tage hatten af. Det er iskoldt lavet. Det var en fryd at se på.

Hvordan er det som målmand at redde den slags afslutninger?

- De er svære at redde fordi det er svært at læse. Det sker jo ikke så ofte, at sparkeren afslutter sådan. Hvis du skal redde den skal du blive stående, og det er de færreste, der gør det.

Annonce

Fortjente et point

FC København havde bragt sig foran ved Lukas Lerager kort før pausen, men det var fuldt fortjent, at AGF fik udlignet, mener David Nielsen.

- Jeg ville gerne have haft, at vi kunne have stået imod i første halvleg. Det var hårdt at indkassere lige før pausen. Men i anden halvleg var vi fremragende. Vi fik ro på kampen og skruede stille og roligt op og fik angrebet dem i situationer. Da vi kunne mærke, at det sædvanlige tryk fra FCK ikke kom, så satsede vi og fik skabt et tryk mod dem, der endte med at udmønte sig i straffesparket.

Superliga, 16. runde

FC København - AGF 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Lukas Lerager (45.), 1-1 Patrick Mortensen (90.)

FCK (4-4-1-1): Kamil Grabara - Peter Ankersen, Ruben Gabrielsen, Nicolai Boilesen, Victor Kristiansen - Roony Bardhhji (Rasmus Falk, 65.), Lukas Lerager, Jens Stage, William Bøving (Marios Oikonomou, 88.) - Pep Biel - Jonas Wind (Rasmus Højlund, 77.)

AGF (4-1-4-1): Jesper Hansen - Anthony D'Alberto, Sebastian Hausner (Yann Bisseck, 88.), Frederik Tingager, Oliver Lund (Eric Kahl, 46.) - Nicolai Poulsen (Dawid Kurminowski, 88.) - Mustapha Bundu, Frederik Brandhof (Albert Grønbæk Erlykke, 75.), Mikael Anderson, Jon Dagur Thorsteinsson (Gift Links, 68,) - Patrick Mortensen

Advarsler: Jens Stage, Nicolai Boilesen, Jonas Wind, Rasmus Falk, Rasmus Højlund, FCK. Oliver Lund, Sebastian Hausner, Patrick Mortensen, AGF

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt

Tilskuere: 25.814 i Parken, København

FCK mener, at dommeren forærede jer straffesparket, hvad siger du til det?

- Så skal jeg sateme fortælle dem om senest, vi spillede herinde, hvor kampen blev fløjtet af og var færdig (3-3-kampen, red.). Derfor gider jeg ikke engang at kommentere det. Selvfølgelig synes de, dommeren var dårlig, men jeg kan fortælle dig hvad jeg synes om dommeren sidste gang. Selvfølgelig var der straffespark, lige så meget som der var straffe da Boilesen headede den ned på Benjamin Hvidts arm i marts ..., sagde David Nielsen med et smil.

Han konstaterede efterfølgende, at det egentlig går meget godt i AGF:

- Mange vil gerne holde fast i, at AGF har gang i en dårlig sæson. Det kan også godt være, at vi har det, men vi har hentet 17 point i de seneste ni kampe. Vi er et godt sted og vores hold spiller op med alle. Vi slog FC Midtjylland senest og krigede os til et point i dag på en frygtelig fodboldbane.

Annonce
Kultur For abonnenter

Aarhus Street Food udvider: Ombygning giver plads til nye køkkener og flere siddepladser til gæsterne

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-stramning i Aarhus: Børn skal afleveres udenfor børnehaven og skolers julefester aflyses

Kultur For abonnenter

Derfor kommer Muhammed-tegningerne ikke med på  museum for bladtegninger i Den Gamle By

Alarm 112

Kattegat truer Kattegatcenteret: Beredskabet kæmper for at holde vandet ude

Aarhus

Aarhus blev i første omgang snydt for det sjove sne: - Jeg er ret sikker på, I vågner op til det torsdag

For abonnenter

Mette F. opfordrer til at tage imod tredje stik - men vil ikke tvinge nogen

AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 41 til 50

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Aarhus

1200 læger afleverer underskrifter med støtte til kollegaer: - Håndteringen af sygeplejerskernes overenskomstforhandlinger har været en katastrofe

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Alarm 112

Politiet efterlyste ældre mand: Fundet i god behold af familien

Aarhus For abonnenter

Fem spørgsmål til coronaeksperten: Skal vi være bange eller glade for Omikron-varianten?

Erhverv

Salling har brudt overenskomst i mere end 20 år: Udbetalte ikke overarbejde efter reglerne

Annonce