Annonce
AGF

David Nielsen om AGF-udvisning: - Det er helt grundlæggende forkert

Der gik knap tre minutter af onsdagens Superligakamp før Bubacarr Sanneh (th) blev udvist. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
For anden kamp i træk stjal dommerkendelser fokus, da AGF tabte 0-1 til FC Nordsjælland. Et tidligt rødt kort til Bubacarr Sanneh fik vreden op i cheftræner David Nielsen.

FODBOLD: AGFs cheftræner David Nielsen er, i hvert fald sammenlignet med nogle af sine kollegaer, relativt rolig på sidelinjen under sit holds kampe.

Men onsdag aften måtte han smide huen i irritation da han højlydt beklagede, at Bubacarr Sanneh blev udvist efter få minutter af Superligakampen mod FC Nordsjælland.

Forsvarsspilleren clearede en bold og ramte efterfølgende Ibrahim Sadiq på skinnebenet. Dommer Morten Krogh fløjtede i første omgang ikke engang frispark, men efter et kig i VAR-vognen delte han et rødt kort ud.

- Der var ingen tvivl hos dommeren da han var ude at se den, og der er ingen tvivl hos dommeren her efter kampen. Og så giver det ikke mening at debattere det ... Men jeg mener selvfølgelig, at det er helt forkert. Helt grundlæggende forkert. Hvis ikke Bubacarr går ind med kraft, så kan Sadiq nå at vippe bolden ... men jeg kan sige nok så meget. Sådan som jeg lærer mine spillere at forsvare, så skal vi til at tage noget af kraften og intensiteten ud af vores forsvarsspil hvis det dér er et rødt kort, sagde David Nielsen efter 0-1-nederlaget.

Superliga, 19. runde

AGF - FC Nordsjælland 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Ulrik Yttergård Jenssen (13.)

AGF (4-1-4-1): Kamil Grabara - Kevin Diks, Sebastian Hausner, Bubacarr Sanneh, Casper Højer Nielsen - Nicolai Poulsen (Bror Blume, 79.) - Gift Links, Patrick Olsen, Albert Grønbæk Erlykke (Alexander Ammitzbøll, 79.), Jon Dagur Thorsteinsson (Jesper Juelsgård, 9.) - Patrick Mortensen

FCN (3-4-3): Peter Vindahl Jensen - Mads Døhr Thychosen, Maxwell Woledzi, Ulrik Yttergård Jenssen - Oliver Rose-Villadsen, Jacob Steen Christensen, Tochi Phil Chukwuani (Ivan Mesik, 59.), Daniel Svensson (Victor Jensen, 59.) - Ibrahim Sadiq (Isaac Atanga, 46.), Magnus Kofod Andersen, Kamel Deen Sulemana (Abu Francis, 70.)

Advarsler: Patrick Olsen, Casper Højer Niesen, Sebastian Hausner, Kamil Grabara, Jesper Juelsgård, AGF. Abu Francis, Daniel Svensson, Peter Vindahl, Ulrik Yttergård Jenssen, FC Nordsjælland

Udvisning: Bubacarr Sanneh (73.)

Dommer: Morten Krogh

Tilskuere: 0 på Ceres Park

Annonce

Må vænne sig til stilen

Dommeren så hændelsen i første omgang uden at dømme frispark. Efter at have set det i slowmotion giver han så et rødt kort. Er det konsekvensen af VAR, vi så her?

- Ja, du kan altid stoppe billeder og så videre. Men vi skal bare vænne os til det her. Der er jo ingen tvivl, fordi dommeren kan lovbogen. Og han er ikke i tvivl. Og det må jeg forholde mig til, at det dér er et rødt kort, sagde David Nielsen.

Både han og hans spillere beklagede sig højlydt under kampen, og cheftræneren mener, at en af årsagerne til at det kan virke voldsomt, er de manglende tilskuere.

- Frustrationen i første halvleg går på nogle forskellige ting. Jeg fik en assistent udvist (Peter Sand, fysisk træner, red.). Men det handler også om, at der ikke nogen tilskuere er. Alt virker så voldsomt. Vi er vant til at råbe, men lige nu bliver det kanaliseret direkte ud i stuerne til folk. Og det virker så aggressivt det hele, men det er ikke anderledes end normalt - lige nu kan alle bare høre det.

Annonce

- Sådan er spillet nu

Mens AGFerne stod i kø for at mene, at udvisningen af Bubacarr Sanneh var for hård, så de modsat på det i FC Nordsjællands ringhjørne.

- Den tackling var nok aldrig blevet dømt uden VAR, men det er jo retfærdighedernes spil. VAR synes, at der er rødt kort, og så virker VAR jo må vi sige, sagde FC Nordsjællands Mads Døhr Thychosen.

AGFs Sebastian Hausner var ikke enig.

- Selvfølgelig føler man sig uretfærdigt behandlet når man får en mand udvist, når det måske er en 50/50-situation. Men hvad kan vi gøre ved det? Jeg er ret sikker på, at når vi har sovet på det, så kan vi være tilfredse med den kamp, vi leverede i dag.

- Som forsvarsspiller er der ofte mere tryk på, når vi forsøger at cleare bolden. Og der er jo ikke nogen, der bevidst går efter at sparke andre ned i de situationer. Jeg ved ikke om det er fordi spilleren løber ind i Bubacarr eller hvad der sker, men det er en svær situation, fordi hvad skal han gøre? Det er jo det samme som når bolden blev headet ned på Benjamin Hvidts arm ovre i Parken. Hvad skal han gøre? Men that's the game now, sagde Sebastian Hausner.


Sådan som jeg lærer mine spillere at forsvare, så skal vi til at tage noget af kraften og intensiteten ud af vores forsvarsspil hvis det dér er et rødt kort.

David Nielsen


FC Nordsjælands Ibrahim Sadiq har et tydeligt bevis for, at Bubacarr Sanneh ramte ham. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF drømmer om 8000 tilskuere på stadion til næste hjemmekamp

AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

Aarhus

Forvirring om smittetal - men det går den gale vej: To sogne trues af tvangsnedlukning

Annonce