Annonce
Aarhus

Davids kamp mod Goliath: Århusiansk restaurant dropper Wolt og Just Eat og laver egen udbringning

Il Lokale satser på selv at kunne bringe pizza'er ud til deres kunder i fremtiden. Medejer Jakob Kristian Sørensen er frisk på at tage en tur, hvis de andre cykelbude har for travlt. Foto: Flemming Krogh
Syv, nyansatte cykelbude er på ud i byen med friskbagte pizzaer fra restaurant Il Locale, der har mistet store indtægter ved at bruge de kendte leveringsfirmaer som Wolt og Just Eat.

AARHUS: Rusen fra prisuddelingen Byens Bedste, hvor pizza-restauranten Il Locale vandt kategorien for Bedste Take Away i november måned, er langsomt aftaget.

Parret bag Il Locale, som har ligget i Guldsmedgade i et par år, kæmper med at få stedet til at overleve økonomisk på grund af coronanedlukningerne.

- Under hele coronaperioden har vi haft succes med take away. Der er blevet solgte mange pizzaer, som er blevet leveret rundt til folk i Aarhus. Vi havde også mange gæster indenfor og ved bordene på fortovet, da det var muligt sidste år - især i sommerperioden, fortæller Jakob Kristian Sørensen, som deler medejerskab af Il Locale med sin kæreste og sin lillebror.

Annonce

- Vi havde 4.000 eller måske endnu flere kunder sidste sommer. På den måde havde vi stor succes, tilføjer Stine Ilona Eilertzen.

Travlhed - men lille fortjeneste

På trods af travlheden har det været svært at få økonomien til at hænge sammen. Opfordringen fra politikere og landet beslutningstager - til at støtte op om lokale spisesteder og købe take away - kan mærkes, men fortjeneste er der ikke meget af.

- Folk er gode til at bestille vores pizzaer. Men hvis de bestiller gennem Wolt eller andre af de store leverandører, som bringer ud i hele Aarhus, får vi ikke meget ud af det, siger Jakob Kristian Sørensen.

Jakob Kristian Sørensen og kæresten Stine Ilona Eilertzen står bag Il Lokale sammen med Jakobs lillebror. Nu laver de deres egen udbringning med syv, nyansatte cykelbude. Foto: Flemming Krogh

En typisk pizza hos Il Locale koster 100 kroner, og hvis man bestiller den med udbringning, forsvinder fortjenesten hos restauranten. Omkring syv kroner er der i overskud på en pizza, når omkostninger til et stort udbringningsfirma, lønninger og råvarer er betalt. De syv kroner skal hjælpe med til at dække husleje og faste udgifter som el og vand.

Il Locale

Il Locale, Guldsmedgade 36, 8000 Aarhus C

Menu/Bestil: illopizza.dk

Telefon: 93303600

- Det er velkendt, at i en restaurant som vores kommer omkring 45 procent af omsætningen fra drikkevarer. Med den nuværende nedlukning er den indtægt ikke eksisterende, siger Stine Ilona Eilertzen.

Lønnen til parret er derfor meget begrænset.

- Stine og jeg får en løn udbetalt efter skat, som ligger en smule over en SU. Det bliver vi bestemt ikke rige af, lyder det fra Jakob Kristian Sørensen.

Annonce

Nye vaner med bestilling

Da parret skabte det nye sted i Guldsmedgade, var ambitionen nu heller ikke at blive forgyldte økonomisk. Men med de mange timer som parret lægger som selvstændige i Il Locale, burde det være muligt at få en anstændig løn.

Regnskaberne er blevet finkæmmet, og nu har parret besluttet på sigt at droppe de store udbringningsfirmaer og ansætte syv cykelbude, som snart kan ses i bybilledet med store, røde tasker og cykelkasketter.


Nedlukningen har vænnet folk til at gøre deres indkøb via computeren derhjemme. Før corona blev omkring halvdelen af vores bestillinger afhentet direkte her i restauranten. Nu er det blot 20 procent, som henter selv.

Jakob Kristian Sørensen og Stine Ilona Eilertzen. Il Locale,


Derfor håber parret, at folk i fremtiden vil bestille mad direkte hos Il Locale og eventuelt betale for levering - som koster 39 kroner ekstra.

En snarlig åbning af samfundet vil formentlig ikke ændre på de vaner, som mange mennesker har tillært sig under Corona.

- Nedlukningen har vænnet folk til at gøre deres indkøb via computeren derhjemme. Før corona blev omkring halvdelen af vores bestillinger afhentet direkte her i restauranten. Nu er det blot 20 procent, som henter selv. Og det mønster vil formentlig forsætte, selvom samfundet åbner sig, forudser parret.

Derfor bliver de syv nye cykelbude formentligt et fast indslag i byen, hvis altså indtjeningen stiger, så det giver mening at drive Il Locale i fremtiden, så man igen kan høste en pris, når der er uddeling af Byens Bedste.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt gulvtæppe på rådhuset: Aarhus Kommune kan spare millioner ved at vælge nyt tæppe fra lokalt firma

Byudvikling For abonnenter

Træt torv skal friskes op: Mere grønt, røde bænke og granitbelægning - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Sport

Skanderborg Aarhus-spiller overvejer karrieren efter problemfyldt sæson

Østjylland

Søndag aften begynder en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

AGF

Selv på dødsgangen var David Nielsen firmaets mand, men nu er han der ikke længere til at tage skylden - pilen peger på sportschefen herfra

Byudvikling For abonnenter

Molslinjen er væk og tilbage står et mærkeligt tårn: Hvad er det? Og får det lov at overleve, når Aarhus Ø kommer buldrende?

Debat

Boringsnære beskyttelsesområder har konsekvenser: Vi ønsker en korrekt beregnet erstatning, så vi kan komme videre

Byens Bedste

Kom med dit bud: Hvem skal være med i Byens Bedste?

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Aarhus

DSB afprøver nyt venteområde: - Der var mangel på ventepladser

AGF For abonnenter

Analyse: AGF sluttede ét sølle point over nedrykningsstregen, og derfor venter der et stort arbejde i sommerens transfervindue

Alarm 112

Stjal parfume i Magasin lørdag - søndag blev de udvist af Danmark i seks år

Annonce