Annonce
Aarhus

De dygtigste hoveder samles i Viby

På Viby gymnasium er de 31 i klassen ... Det er ny rekord

Regionens unge akademiske talenter skal udvikles på Viby Gymnasium, som 32 gymnasieskoler har lovet at sende elever til.

Snart er det slut med at spilde tiden i gymnasiet for de dygtigste elever i Region Midtjylland, efter nytår skal de have flere faglige udfordringer i på et nyt talentakademi. Undervisningen af talenterne går i gang efter nytår, hvor ­talentakademiet for­venter at have 50 elever.

»Gymnasierne er gode til at hjælpe de svageste elever og den store midtergruppe, men der sidder nogle i hver klasse, der spilder tiden lidt,« for­klarer Dinna Balling.

Hun er en af hovedkræfterne bag Akademiet for Talentfulde Unge i Region Midt, der snart tager imod elever.

Til daglig er hun undervisningsleder på Viby Gymna­sium og HF, der skal huse det nye akademi, som 32 af regionens gymnasieskoler allerede har lovet at sende sine mest ­talentfulde elever til.

»Vi vil tilbyde udfordringer til dem, der kan mere, så det måske bliver dem, der op­finder noget, vi kan konkurrere med Kina om i frem­tiden,« ­siger Dinna Balling ­begejstret.

To elever i hver gymnasieklasse har, målt i gennemsnit, særlige forudsætninger og den vilje, der er brug for for få gavn af talentakade­miet, ­lyder erfaringerne fra hovedstadens akademi.

De talentfulde elever er gymnasierne her i ­regionen i gang med at finde blandet eleverne i 1.g.

Her vil elever med akademisk potentiale bliver opfordret til at sende en skriftlig ansøgning til talentakademiet, som deres eget gymnasium også skal anbefale dem til.

Dinna Balling vil sammen med akademiets andre bagmænd vurdere, om talenterene virker til at have det nødvendige drive til at gennemføre forløbet.

»Vi går ikke efter de få ­nørder, der får 12 i et fag, men fire i resten. Vores elever skal være fagligt godt med i alle fag,« siger Dinna Balling.

Nogle af de dygtigste elever saborterer undervisningen og laver aldrig lektier, fordi de klarer sig fint uden.

»De risikerer at miste den arbejdsomhed, de får brug for på en videregående uddannelse,« siger Dinna Balling.

Hvis de altså ikke får ud­fordringer nok undervejs, som dem de kan få på talentakademiet.

Politikerne i regionsrådet er så vilde med talent-akademi-planerne, at de netop har nikket ja til at skyde knap 1,2 millioner udviklingskroner i akademiet fra i år til 2014.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce