Annonce
AGF

Den nye debutant slog sit navn fast for AGF: - Overordnet set var de første 30 minutter suveræne

AGF's Yann Aurel Bisseck gik ud efter 77 minutter og blev erstattet af Frederik Tingager. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Yann Aurel Bisseck har stort set ikke spillet førsteholdsfodbold i to år. Søndag fik han AGF-debut. Og krampe.

FODBOLD: Det er simpelthen bare ikke ret meget førsteholdsfodbold, Yann Aurel Bisseck har spillet de seneste to sæsoner. 481 minutter samlet set, hvis man nu skal være helt præcis.

Men det var ikke til at se, da han fik debut søndag aften i AGF's 1-1-resultat mod Brøndby IF.

Eller jo. Det passer ikke helt.

Annonce

Det var ikke til at se i 77 minutter. Men til sidst var der bare ikke mere i tanken, og Bisseck måtte sætte sig ned med en krampe, som også endte med at være grunden til, at han måtte lade sig udskifte.

Inden da havde han været allestedsnærværende til lands og i luften og havde vundet stort set samtlige dueller mod Mikael Uhre og Simon Hedlund. Og det opdagede Ceres Park da også, hvilket gjorde, at Bisseck kunne lade sig hylde som kampens bedste spiller efter kampen.

- Jeg er lidt overrasket over, at jeg blev kampens spiller, fordi jeg er en forsvarsspiller. Det er ikke ofte, vi bliver kåret til det. Men jeg er selvfølgelig glad for, at folk ser min indsats, og at jeg kan bringe glæde til fansene. Men det er ikke så vigtigt for mig. Vi fik et point, og jeg ville gerne have vundet. Så hvis jeg kunne bytte prisen for en sejr, havde jeg gjort det, siger Yann Aurel Bisseck.

Et klodset Brøndby-mål

Den sidste del af ovenstående citat er jo i virkeligheden det vigtigste. For det er den, som indikerer, at søndagens sæsonåbner ikke gav maxudbytte.

I den første halve time var AGF suveræne og pressede Brøndby ned mod eget mål. Og da Jon Dagur Thorsteinsson smukt krøllede bolden ind i det lange hjørne var det som en fortjent konsekvens af opgørets udvikling og momentum.


Målet, vi indkasserer, er uheldigt og kan ske i starten af en sæson, men jeg tror, at når vi spiller flere kampe sammen, kommer sådan en fejl ikke til at ske igen.

Yann Aurel Bisseck, midterforsvarer i AGF.


Men stille og roligt blev Brøndby stærkere, udlignede efter en halvsløj forsvarsaktion af Sebastian Hausner og førte momentum over på egne hænder, mens AGF resten af kampen mestendels blev farlige på standardsituationer.

- Vi spillede godt de første 30 minutter. Vi startede meget kraftfuldt, men du kan ikke spille 90 eller 45 minutter med den kraft. Vi gik lidt tilbage, gav dem mere af bolden og forsøgte at kontrollere vores rum. Og jeg synes, vi gjorde det godt med at forsvare vores mål, selvom de havde bolden mere end os. Målet, vi indkasserer, er uheldigt og kan ske i starten af en sæson, men jeg tror, at når vi spiller flere kampe sammen, kommer sådan en fejl ikke til at ske igen.

Så overordnet set er uafgjort okay?

- Overordnet set var de første 30 minutter suveræne, og jeg tror, det er vores standard for sæsonen. Og vi prøver at holde det i gang, så vi kan vinde kampe som det her, siger Yann Aurel Bisseck.

Den let haltende tysker fik en gavekurv i præmie for sin indsats. Den kan han lige nå at gufle sig igennem, før FC Nordsjælland venter på udebane næste søndag.

Superliga, 1. runde

AGF - Brøndby IF 1-1 (1-1)

Mål: 1-0 Jon Dagur Thorsteinsson (10.), 1-1 Kevin Mensah (42.)

AGF (4-1-4-1): Jesper Hansen - Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner, Yann Aurel Bisseck (Frederik Tingager 77.), Oliver Lund - Nicolai Poulsen - Gift Links, Patrick Olsen, Albert Grønbæk (Milan Jevtovic 87.), Jon Dagur Thorsteinsson (Zach Duncan 72.) - Dawid Kurminowski

Brøndby IF (3-1-4-2): Mads Hermansen - Tobias Børkeeiet, Andreas Maxsø, Sigurd Rosted - Josip Radosevic -  Andreas Bruus (Jens Martin Gammelby 46.), Anis Slimane (Oscar Fallenius 90+2), Rezan Corlu (Christian Cappis 61.), Kevin Mensah - Mikael Uhre (Andrija Pavlovic 72.), Simon Hedlund

Advarsler: AGF: Jon Dagur Thorsteinsson, Brøndby: Andreas Bruus, Tobias Børkeeiet.

Dommer: Jens Grabski Maae

Tilskuere: 8392 på Ceres Park


Annonce
Kultur For abonnenter

Anders var ramt af angst og alkohol: - Men jeg opdagede, at jeg kunne løbe fra det hele

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

AGF bekræfter: Ung svensk back får fem år i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Endelig var der ro på Aarhus Ø: Men så skar kommunen ned på vagtordningen

Sport

En spændende søndag i Tokyo: Det største århusianske guldhåb åbner sin konkurrence

Alarm 112

To skoleelever overfaldet på sidste skoledag: Fire afgangselever bortvist på stedet

Sport For abonnenter

Stiftens bud: Så mange medaljer får århusianerne med hjem fra OL

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

AGF

Skandaløs indsats og nederlag i Nordirland: Pinligt, AGF

Aarhus

Buschauffør sagde op på grund af billetsnyderi: - Halvdelen betaler ikke for turen

Danmark

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Aarhus

Lørdagens coronatal for Østjylland: Det ser ud til at gå den  rigtige vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En fransk turistfælde midt i Aarhus

Sport

Aarhus-svømmer diskvalificeret: Danskere svømmere er langt fra OL-semifinaler

Annonce