Annonce
AGF

Der venter et brag i Parken, når AGF kigger forbi søndag eftermiddag: - Førhen var vi irrelevante for FCK, det er vi ikke længere

Der er smæk på, når AGF og FCK ramler sammen. Her er det Jens Stage, Nicolai Poulsen og dommer Peter Kjærsgaard, der ikke er helt enige om tingenes tilstand. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
AGF-cheftræner David Nielsen har i sin tid i klubben set opgørene mod FC København vokse fra "den vinder vi ikke" til benhård intensitet og gensidig rivalisering.

FODBOLD: Der er meldt op mod 30.000 tilskuere til søndag eftermiddags kaffeslabberas i Parken mellem FC København og AGF.

Og gæsternes cheftræner har i sin tid i klubben (lidt mere end fire år) også godt kunne mærke, hvordan de indbyrdes opgør er vokset:  Interessen udefra og intensiteten inde på banen er simpelthen bare røget i vejret.

- Førhen var vi jo irrelevante for FCK. Pludselig så snakker man om, at der en rivalisering mellem klubberne, og det er jo mest på grund af, at vi har nærmet os dem niveaumæssigt og ikke omvendt. Samtidig er det sådan, at vi altid gerne vil gøre det godt mod dem, det er jo Aarhus mod København, men nu er det så blevet til, at de også har fået lyst til at gøre det godt mod os.

Annonce

- Det går begge veje nu. Det gjorde det ikke bare få år tilbage. Der skulle de ikke lægge alt på banen for at vinde, lyder det fra David Nielsen, der stråler om kap med novembersolen, der forsigtigt titter frem bag de ellers gråmelerede skyer over Fredensvang og udbryder et højt "det er så fedt", da snakken om det udmeldte antal af billetter til kampen.

- Hvis vi går gennem de ti mest intense opgør i Superligaen i de seneste to år, er der selvfølgelig deres derby-kampe mod Brøndby, men jeg synes ofte, at vores kampe mod FCK faktisk har haft endnu mere intensitet, endnu mere nerve inde på banen. Vi har bare haft nogle vilde kampe.

De bliver budt op til dans

Han har også et konkret eksempel på hånden. Og det er hverken slutfløjt-dramaet, der af uransagelige grunde endte 3-3 eller AGFernes 4-2-sejr i Parken i jule 2020.

- Jeg husker en kamp, hvor der var lukket ned og der ikke var tilskuere, og jeg bare stod og var helt chokeret over, hvor høj intensitet, der alligevel blev spillet med. Jeg tror, at de vinder 1-0 (oktober 2020), men det var en fuldstændig absurd fodboldkamp. Og det er jo fordi, at kampene har løftet sig af sig selv. Vi ved, at de altid har et hold fuld af kvalitet og dygtige spillere. Så at vi har fået spillere, der kan byde dem op til dans, at vi har fået løftet vores hold, vores klub derhen, skal vi være glade for.

Handler det også om de spillertyper I har fået ind i truppen?

- Hvis ikke du er det bedste hold i ligaen, og frit kan vælge, hvordan du vil spille, og som os i AGF kommer fra at være det syvende eller ottende bedste hold i rækken, er du nødt til at vælge en stil, som gør, at du har en chance mod de bedste hold. Og vi vokser frem alt efter, hvilke kampe vi spiller. Så når vi mærker, at vi bare ikke har en chance mod FC København - og det havde vi ikke for tre år siden, vi var chanceløse, prøvede at spille bolden lidt derhen og så derhen og håbe på det bedste - fandt vi ud af, at vi havde brug for at gøre noget ekstremt. Vi smed alt over bord. Og det virkede, siger Nielsen, griner.

- Og derfor er vi stadigvæk et ekstremt hold. Fordi vi var nødt til at gøre noget. dengang. Vi spiller meget ultimativt i AGF. Og det har ikke nødvendigvis så meget at gøre med kvaliteten på bolden, og alt det der, men det handler om at være aggressive, fysiske og så kunne bringe hurtige omstillinger. Det har knækket koden for os.

Det betyder så ingenlunde, at alt bare er fryd og gammen for Nielsens tropper, når de møder FC København, for de har blot fået ét point i de seneste fem indbyrdes opgør i Superligaen.

- Men vi har altid følelsen af, at vi kan vinde. Det havde man ikke i AGF, da jeg kom til klubben, siger AGF-træneren.

Annonce

Kan ikke lukrere på dårlig bane

Måske banen i Parken kan blive en vigtig medspiller for AGF søndag. Underlaget har i hvert fald fået ret så mange tæsk for elendig forfatning hen over efteråret.

Hvis vi går gennem de ti mest intense opgør i Superligaen i de seneste to år, er der selvfølgelig deres derby-kampe mod Brøndby, men jeg synes ofte, at vores kampe mod FCK faktisk har haft endnu mere intensitet, endnu mere nerve inde på banen

En fordel for et hold, der gerne vil have kampen op på kogepunktet?

- Nu har jeg kun set den (banen) på tv og hørt folk brokke sig over den, men jeg vil sige, at sådan som vi spiller, er det aldrig en fordel at spille på en dårlig bane.

Hvorfor ikke?

- Vi er aggressive mod bolden. Vi er ikke et stort fysisk hold med tre store centrale midtbanespillere, der bare står klar til at tage imod, så vi har behov for at kunne flytte os hurtigt, have en hurtig boldomgang. FCK er også typisk bedre rent teknisk end os, og vil derfor bedre kunne håndtere en dårlig bane, så nej, det er ikke nogen fordel. Tværtimod, kommer det fra David Nielsen.

- Havde det været det, havde vi jo bare gjort vores egen bane her i Aarhus dårlig. Men vi har altså den bedste bane i Danmark. Og den spillede vi på mod FC Midtjylland og vandt 3-0. Vi har brug for gode baner. Også i Parken, siger han.

Opgøret fløjtes i gang klokken 16.00.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Nu skal fisk tjekkes for gift fra brandskole i Aarhus: - Det er et forbandet farligt stof, så vi går med livrem og seler

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Alarm 112

Politiet tvunget til at påkøre 'førerløs' bil: Kørte over for rødt to gange og ignorerede politiets blink

Alarm 112

Frontalt sammenstød: Person kørt med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Aarhus

Søstrene Grene udvider og optimerer butik i Bruuns Galleri: Se den nye indretning her

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Aarhus

Galt eller genialt? To politikere vil lægge tag på Aarhus Syd Motorvejen

Aarhus For abonnenter

Enhedslistens store stemmesluger: Vi skal have grøn, kollektiv trafik - og erhvervslivet skal betale regningen

Aarhus

Frygter for fremtiden: - Jeg tør ikke tænke på, hvor mange sygeplejersker, der siger deres stilling op de næste måneder

Annonce