Annonce
Byudvikling

Det gyldne arvesølv: Salg af husvildeboliger udsat, men ikke afblæst

En køber er klar, og byrådet er klar til at sælge de 88 kommunale boliger på Poul Martin Møllers Vej.  Først skal det dog lige afklares, om kommunen har sikret sig, at en ny ejer ikke kan ændre udseendet på den bevaringsværdige husrække - og at de nuværende beboere er sikrede efter lejelovens bestemmelser. Foto: Axel Schütt
En køber har meldt sig, og et stort flertal i byrådet er klar til at sælge den gule husrække på Poul Martin Møllers Vej, men først skal fremtiden for beboere og bygninger afklares.
Annonce

AARHUS: Byrådet var alligevel ikke helt klar til at skrive under på et salg af hele den karakteristiske stribe af gule husvildeboliger på Poul Martin Møllers Vej, da et salg var på dagsordenen på onsdagens byrådsmøde.

Der har ellers i tredje forsøg meldt sig en mulig køber med et bud på mindst 116 mio. kr. - minimumsprisen - for de 88 boliger.

Indtægterne ved salget af de kommunale boliger skal bruges til at betale kommunes del af finansieringen af flere almene boliger.

Detaljerne i salget - hvem køber er, og hvad prisen er end på - er et lukket punkt på byrådets møde, så dem kender vi ikke.

Annonce

Thorkild Simonsens advarsel

Det forhindrede dog ikke, at byrådet havde en længere, åben debat om de kommunale boliger, som blandt andre byens tidligere borgmester, socialdemokraten Thorkild Simonsen , har advaret mod at sælge.

Det betyder dog ikke, at hans partifæller i byrådet i dag bakker ud af salgsplanerne.

- Vi står fast. Ved et salg kan boligerne på Poul Martin Møllers Vej veksles til flere almene boliger, sagde Steen Bording Andersen (S), der understregede, at salget ikke betyder, at de nuværende beboere bliver sat på gaden.

Annonce

Afklaring inden salget

I den efterfølgende debat blev der rejst en række spørgsmål dels om de nuværende lejeres stilling ved et salg, og dels om hvordan man sikrer, at en ny ejer ikke ændrer de bevaringsværdige bygningers udseende.

Endelig blev der også spurgt til, om der efter et salg af Poul Martin Møllers Vej vil være nok boliger tilbage i den helt billige ende, som også mennesker med meget små indtægter kan betale.

Alt det skal nu afklares i teknisk udvalg, inden sagen - og salget - kommer til endelig afgørelse i byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Sagen om Peter Christiansen handler ikke om penge, men om selvforståelse - og AGF har fået sendt et signal til FCK

Annonce