Annonce
AGF

Det lysner på skadesfronten: Tre AGF-spillere tilbage på træningsbanen

Kevin Diks (med trøjen løftet) og flere andre AGF-spillere er tilbage på træningsbanen. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Gift Links mangler kun et grøns lys fra de fysiske trænere, før han igen er klar til at storme op ad kanten, når AGF søndag møder AC Horsens.
Annonce

FODBOLD: Hvilken forskel en dag kan gøre, sang Dinah Washington engang om.

Og forestil dig så hvad der sker, når du sætter syv dage sammen. På Fredensvang er træningsbanen igen blevet fyldt op efter en uge på langs.

AGFerne har ikke trænet siden 1-1-kampen mod AaB. Mandag var de tilbage på græs, efter at de havde udnyttet landskamppausen til at få hvilket de stænger, der aldrig rigtig fik koblet ordentligt fra på grund af de sammenpressede sæsoner, corona er skyld i.

Og AGFs cheftræner David Nielsen kunne glæde sig over, at tre skadede spillere var tilbage i arbejdstøjet.

Gift Links, Kevin Diks og Milan Jevtovic deltog alle i det meste af mandagens træning af små to timers varighed.

- Vi har heldigvis tre spillere tilbage i træning, og det er virkelig dejligt. De er allesammen i spil til på søndag, men vi skal selvfølgelig holde ekstra øje med dem  i løbet af ugen - men det er dejligt, at de er tilbage. Det er alle tre spillere, der, inden de blev skadet, fik vist, at de kan bidrage til vores hold, siger David Nielsen med henvisning til Superligakampen mod AC Horsens.


Vi har skulle spille på en lidt anden måde, fordi meget af den måde, vi spiller på, er med fart og kraft på kanterne.

David Nielsen


Annonce

Alternativ spillestil

Og spillerne har været savnet, fordi de alle tre optræder på de kanter, som AGF er så afhængig af med en aggressive spillestil.

- Vi har skulle spille på en lidt anden måde, fordi meget af den måde, vi spiller på, er med fart og kraft på kanterne. Og derfor har vi nok heller ikke været så ensartet igennem kampene som hidtil på grund af skaderne.

- Jeg synes, vi har haft et godt hold på banen, og vi har spillet nogle gode kampe, men vi havde lidt svært ved at finde fodfæste i første halvleg oppe i Aalborg. Vi fik korrigeret for det i pausen og spillede en flot anden halvleg. Men ensartetheden, som vi stræber efter, den skal vi finde den ene eller den anden vej, siger David Nielsen.

Skadeslisten i AGF

AGF har tidligt på sæsonen haft en del skader.

Gift Links, Kevin Diks og Milan Jevtovic var mandag tilbage på træningsbanen og er i spil til søndagens kamp mod AC Horsens.

Mustafa Amini, Alex Gersbach, Zach Duncan og Niklas Backman træner stadig ikke med holdkammeraterne og forventes ikke tilbage foreløbigt.

Annonce

Links afventer grønt lys

Alle tre spillere, der var uheldige at få skader i de første kampe i sæsonen, er på skånekost de første dage tilbage på træningsbanen.

Udviklingen over ugen afgør, om de spiller mod AC Horsens.

- Det ser ret godt ud, og jeg kan ikke vente på at få lov til at træne med fuldt ud. Jeg har det godt, så jeg venter bare på at de fysiske trænere giver mig lov til at deltage i alle øvelser, siger Gift Links, der har døjet med en lyskeskade siden Europa League-kvalifikationskampen mod NS Mura.

Forventer du at være i spil til søndagens kamp?

- Vi må vente og se. Det er de fysiske trænere, der bestemmer, hvornår jeg træner med for fuld tryk igen, siger Links.

Foruden de skadede spillere kan David Nielsen igen råde over Sebastian Hausner, der har udstået to kampens karantæne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgmester er foruroliget over coronaudvikling i Aarhus: Alle unge bør testes

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce