Annonce
Aarhus For abonnenter

Dronningen om sin ferieby: - Aarhus er Aarhus og kan stå for sig selv

- Jeg nyder at være her, og at der ikke er en masse, man skal. Jeg er ret god til at lave ingenting. Lige nu har jeg ikke gang i et sytøj, men ellers sidder jeg ofte og syr, når vi er her. Lige, når man ankommer til slottet, skal man se, om alt er kommet på rette plads, og man skal finde sig selv, men efter en dags tid sænker roen sig over én, fortæller Dronningen. Foto: Axel Schütt

I anledning af Århus Stiftstidendes 225-års-jubilæumsdag tog Hendes Majestæt Dronningen sig tid til en samtale, mens hun var på juleophold på Marselisborg Slot. Dronningen kiggede tilbage på sine første erindringer om Aarhus og skuede frem mod den tid, hvor næste generation af kongelige skal færdes her, og så roste Majestæten byen for dens udvikling og for det format, som den løftede kulturhovedstadsprojektet i 2017 med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce