Annonce
AGF

Efter fornem pokalindsats: Gersbach er klar til at erstatte Casper Højer i AGF

Alex Gersbach kom til AGF for snart to år siden, men han har stadig sin første Superligastart til gode. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Alex Gersbach har lagt lorteåret 2020 bag sig og er for første gang i sin AGF-tid i fulde omdrejninger.
Annonce

FODBOLD: Alex Gersbach har prøvet at spille for det australske landshold, i den franske liga og i den hollandske liga.

Men han afventer stadig sin startdebut i Superligaen - snart to år efter, at han kom til AGF.

Onsdag startede venstre backen på banen da århusianerne besejrede B93 3-1 i pokalkvartfinalen. Og han kronede en fin indsats med en scoring til 2-0.

- Der var rigtig rart at få 90 minutter på banen. Jeg havde et lorteår sidste år med skader og en plads bag Casper Højer i køen, så det har været svært for mig. Men jeg har arbejdet hårdt siden den dag, jeg ankom, og det bliver jeg ved med.


Jeg er klar til at spille hvis ikke han kan, men jeg tror nu, at han er OK. Men vi må se, hvad der sker.

Alex Gersbach om Casper Højer


Annonce

37 minutter

I modsætning til store dele af sin tid i AGF siden Alex Gersbach kom til klubben i sommeren 2019, er han nu skadesfri.

Han spillede en del i træningskampene i januar og fik 90 minutter onsdag, der gerne skal gøre ham klar til at få mere spilletid i Superligaen. Indtil videre har han blot spillet 37 minutter i den hvide trøje fordelt over fire kampe.

- Når du ikke har spillet så længe, som det er tilfældet med mig, så skal du bygge selvtillid op igen. Det er jeg så småt ved, og jeg kunne mærke i anden halvleg mod B93, at det blev bedre.

- Fysisk klarede jeg kampen overkommeligt, men det var selvfølgelig heller ikke en kamp på Superliganiveau hvad intensitet angår. Men det føles godt, siger Alex Gersbach.

Annonce

Klar til OB-kamp

Australieren kan muligvis komme i spil til søndagens Superligakamp mod OB, hvis ikke Casper Højer Nielsen bliver klarmeldt.

AGFs normale venstre back sad over onsdag, efter han i søndags kolliderede med stolpen og slog sig voldsomt.

- Jeg er klar til at spille hvis ikke han kan, men jeg tror nu, at han er OK. Men vi må se, hvad der sker. Men jeg skal nok være klar uanset.

- Casper er en rigtig godt back, vel nok ligaens bedste venstre back. Han har kvaliteter, jeg ikke har og omvendt. Hans venstre fod er bedre end min, til gengæld er jeg måske mere en traditionel moderne back, der kommer op og ned ad kanten i overlap, siger Alex Gersbach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Dagens corona-tal: Smittetallet stiger, men det ser stadig fornuftigt ud

AGF

AGF til Parken med mulig debutant i truppen

AGF For abonnenter

Kommentar: Sagen om Peter Christiansen handler ikke om penge, men om selvforståelse - og AGF har fået sendt et signal til FCK

Annonce