Annonce
Østjylland

Efter fremragende debutvalg: Aleksander Myrhøj trækker sig som folketingskandidat

Aleksander Myrhøj har besluttet, at han ikke genopstiller som folketingskandidat ved det næstkommende valg i 2023. Pressefoto
Kommunalbestyrelsesmedlem i Norddjurs Kommune Aleksander Myrhøj har besluttet sig for ikke at genopstille som folketingskandidat. Dermed mister SF Norddjurs et stærkt kort frem mod valget i 2023.

Norddjurs: Det er en noget nær umulig opgave at være aktiv lokalpolitiker, folketingskandidat og nærværende småbørnsforælder på én og samme tid.

Dét har Socialistisk Folkepartis kommunalbestyrelsesmedlem i Norddjurs Kommune Aleksander Myrhøj måttet sande, og han har derfor truffet en svær beslutning om, at han ikke vil være at finde på stemmesedlen ved det kommende folketingsvalg i 2023.

- Jeg kan stadig blive helt overvældet af følelser over, hvor mange der med deres kryds gav tilsagn om, at de ønskede mig i Folketinget(…). Når det så er sagt, er det måske et naturligt valg at sætte egne ambitioner og drømme på pause for at være den forælder, man har ønske om at være, skriver den populære SF’er på sin facebookprofil.

Annonce


Jeg kan stadig blive helt overvældet af følelser over, hvor mange der med deres kryds gav tilsagn om, at de ønskede mig i Folketinget(…). Når det så er sagt, er det måske et naturligt valg at sætte egne ambitioner og drømme på pause for at være den forælder, man har ønske om at være.

Aleksander Myrhøj


Han afslører dermed, at det er ønsket om at være mest muligt til stede i sin søns liv, der har vejet tungt i beslutningen om at droppe de landspolitiske ambitioner.

Kun et midlertidigt farvel

At det bliver et nej tak til genopstilling ved næste valg er dog ikke ensbetydende med, at Aleksander Myrhøj har mistet lysten til at gøre sig gældende på landspolitisk plan. Tværtimod, fristes man til at sige.

For den erfaring, som SF-politikeren har fået med sig fra sidste års folketingsvalg, har vist ham, at lokal tilstedeværelse og national indflydelse ikke er hinandens modsætninger. Han vil derfor fortsætte med at sætte nye og påvirke eksisterende nationale dagsordener fra sin plads i Norddjurs Kommunes lokalbestyrelse, lyder meldingen.

- Det politiske håndværk er langt fra kun det, der udspiller sig foran et kamera eller en mikrofon, eller i de politiske sale eller forhandlinger. Politisk håndværk er også i høj grad en disciplin, hvor relationer, omhu og snarrådighed i det mere usynlige arbejde flytter tingene. Og det er jeg både god til og nysgerrig på. Derfor er jeg også sikker på, at jeg nok skal ende i Folketinget en dag, men tiden skal være rigtig, og der skal være balance i forhold til livets andre prioriteringer, fastslår Aleksander Myrhøj.

Annonce

Et imponerende debutvalg

Aleksander Myrhøj debuterede som folketingskandidat ved valget i 2019. Her endte han til sin egen store overraskelse med at stå som nummer fire på stemmesedlen i Østjyllands Storkreds.

Kun tre andre SF'ere i hele Østjylland fik ved partiets urafstemning flere stemmer end den unge Norddjurs-politiker - nemlig nuværende folketingsmedlem Kirsten Normann Andersen fra Aarhus, Anna Brændemose fra Aarhus og Charlotte Broman Mølbæk fra Randers.

Ved selve valget endte Aleksander Myrhøj desuden med at få lige så mange personlige stemmer i Djurskredsen som SF’s spidskandidat i hele Østjylland, Kirsten Normann Andersen. De fik begge 735 stemmer tilsammen i Norddjurs og Syddjurs Kommune.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten her

Aarhus For abonnenter

Her vil byrådet skabe vild natur: Men hov - naturen her er allerede vild

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

For to år siden blev Thor erklæret håndboldinvalid: I dag er han stamspiller i Skanderborg Aarhus

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er det her Østjyllands næste Michelin-stjerne? Derfor er svaret lige nu, nej

Alarm 112

Påvirker tog i hele landet: Togtrafikken er gået i stå mellem Jylland og Fyn

Aarhus

Panik blandt byrådskandidater: Valgplakater skal op lørdag, men de kan ikke tåle vand - sådan er det jo, siger producent

Alarm 112

Lokummet brændte i Veri Centeret: Politiet kan ikke udelukke, at branden var påsat

Aarhus For abonnenter

Efter indædt slagsmål: Idyllen på Himmelbjerget synes genoprettet

Østjylland For abonnenter

Derfor skal en robot lære at vaske ishockeypucker: Nu skal svensken have en automatisk hånd

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Værs'go, nu kan du købe din nye bolig: Skåde-villa sætter prisrekord i Aarhus

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Debat

Stiften mener: Byens cityassistenter glemte alt om deres fornemste opgave

Aarhus For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Erhverv

Aarhus til tops i stor undersøgelse: Derfor er Aarhus en af de bedste byer i verden for iværksættere

Annonce