Annonce
Aarhus

Efter to ugers venten: Nu undskylder Viggo Jonasen overfor hele byrådet

Viggo Jonasen, Enhedslisten. Privatfoto
Enhedslistens Viggo Jonasen får et rap over fingrene for sin debattone i byrådet. Nu siger han undskyld ikke kun til de røde partier men til hele byrådet.

AARHUS: Enhedslistens Viggo Jonasen påkaldte sig borgmesterens og hele byrådets vrede med sine udtalelser under behandlingen af en lokalplan for boligbyggeri ved Nørreport i byrådet for et par uger siden.

Nu har han tilsyneladende undskyldt sine udtalelser overfor hele byrådet.

Bygherre: Konservativ leder

På byrådsmødet for 14 dage siden sagde Viggo Jonasen:

- Midtbyens Fællesråd og Nørrestenbro Beboerforening har protesteret mod overbebyggelse ved Nørreport, mangel på friarealer og mangel på helhedsplanlægning. (...) Et tilsvarende byggeri i Sølystgade uden tilstrækkelige udendørs opholdsarealer blev bremset af et byrådsflertal. Men forskellen er muligvis, at bygherren ved Nørreport er de konservatives spidskandidat til det kommende kommunevalg, Steen Stavnsbo, og SFs hastværk med vedtagelsen skyldes måske, at byggeriet helst skal vedtages, før valgkampen kommer i gang.

Annonce

Ekstremt grov insinuering

Det fik borgmester Jakob Bundsgaard op i det røde felt:

- Jeg er nødt til at anholde et element i Viggo Jonasens indlæg. Vi har en årelang praksis for ikke at bringe byrådsmedlemmers eller andres private arbejde ind i debatten. Den insinuering, Viggo Jonasen kommer med, er ekstrem grov. Den hører ikke hjemme i byrådet. Det er meget langt over grænsen, og en kedelig vej at begive sig ind på i byrådet. Det er dårligt for samarbejdet og det er dårligt for byrådets anseelse, hvis det er det, niveau man ønsker at debattere på. Det er legitimt at være imod en sag, men så må man holde sig til det.

Og fra det øvrige byråd haglede kritikken ned over Viggo Jonasen.

Annonce

En halv undskyldning

Også et flertal i bestyrelsen i Jonasens eget parti, Enhedslisten, tog afstand fra udtalelserne og mente, at Viggo Jonasen var gået langt over stregen og skyldte byrådet en undskyldning.

Mere end en halv undskyldning blev det dog i første omgang ikke til, da Viggo Jonasen nøjedes med at beklage overfor Socialdemokratiet og SF. Til det øvrige byråd var der ingen undskyldning.

Men det er så den, der åbenbart er kommet nu.

Annonce

Bundsgaard: Jonasen har beklaget

Ved starten på onsdagens byrådsmøde fortalte borgmester Jakob Bundsgaard, at gruppeformændene fra byrådets partier tidligere på dagen havde diskuteret den debattone, Viggo Jonasen har praktiseret.

- Jeg har noteret mig, at Viggo Jonasen nu har sendt en beklagelse til hele byrådet, sagde borgmesteren.

Og det benægtede Viggo Jonasen ikke.

Venstres Gert Bjerregaard er tilfreds med den udgang, der nu er fundet på sagen.

- Vi er tilfredse med og glade for at der er fuld opbakning i gruppeformandskredsen om, at vi skal have en sober og ordentlig tone i byrådet. At Viggo Jonasen har beskyldte hele byrådet for vennetjenester er et levn fra fortiden, hvor man diskuterede uden hensyn til fakta, siger Gert Bjerregaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce