Annonce
Aarhus

Efterlysning: Har nogen set den ikoniske butler James?

- James plejer at stå her, fortæller Lene Højlund Jacobsen og Jean Larsen. 25. april blev den ikoniske butler stjålet, og blomsterbutiken efterlyser nu butleren. Fotos: Camilla Wilhardt Boesen/Kim Haugaard

Butleren James, der plejer at stå foran blomsterbutikken Clarina Blomster på Sankt Pauls Kirkeplads, blev stjålet 25. april. Butikken efterlyser ham.

Annonce

AARHUS: Han plejer at stå foran blomsterbutikken Clarina Blomster på Sankt Pauls Kirkeplads. Klædt i habit med et fad i hænderne blandt planter, blomster og buketter. Butleren James har stået og budt velkommen i butikken på hjørnet i 11 år.

Men han nu er forsvundet. Stjålet.

Tirsdag 25. april blev han på mystisk vis bortført fra sin faste plads.

- Jeg så ud af øjenkrogen, at en mand stod lidt foroverbøjet ved indgangen, og det næste jeg så var, at James blev tippet. Derfra gik det stærkt, fortæller Lene Højlund Jacobsen, indehaver af Clarina Blomster.

Butleren James blev bortført af nogle mænd med hættetrøjer. Han blev løftet ud i en varebil og kørt hurtigt væk.

- Jeg nåede hverken at gøre fra eller til, siger indehaveren.

Butleren James, som han plejer at stå foran Clarina Blomster, på Sankt Pauls Kirkeplads. Arkivfoto: Kim Haugaard
Annonce

For sent tip

Omkring halvanden uge efter James blev stjålet, fik Lene Højlund Jacobsen et tip fra en blomsterkunde. Ja eller rettere, hun modtog et billede af James, der stod ved siden foran Knudsø nord for Ry.

- Der stod James jo. Men da vi fik snakket med hende, der sendte billedet, fandt vi ud af, at det var hendes kollega, der havde taget det, og det var taget en uge tidligere - kun to dage efter James var blevet stjålet, og han var desværre ikke længere ved Knudsø, siger hun.

Og der ender sporet indtil videre. James er væk, hans plads foran blomsterbutikken er tom, og tilbage sidder Lene Højlund Jacobsen og kæresten Jean Larsen, tidligere indehaver af Clarina Blomster, med en mærkelig følelse.

- Vi forstår ikke, hvad folk vil med ham. Han hører jo til her, siger Jean Larsen.

Clarina Blomster på Sankt Pauls Kirkeplads er uden butleren James. James blev taget ind i en varevogn og kørt væk 25. april. Foto: Camilla Wilhardt Boesen
Indehaver af Clarina Blomster på Sankt Pauls Kirkeplads, Lene Højlund Jacobsen, købte butleren James for 11 år siden. Siden har den stået foran butikken. 25. april blev han stjålet og er fortsat ikke vendt hjem. Foto: Clarina Blomster
Annonce

Stjålet for fjerde gang

Det er ikke første gang, blomsterbutikken har mistet sin butler. Det er fjerde gang, butleren er blevet fjernet ufrivilligt fra sin plads.

Senest for et par år siden, og der hører en sjov historie til.

- Jeg hørte noget larm fra en scooter foran butikken, og så drønede en mand ellers af sted med James på sin scooter, siger Lene Højlund Jacobsen.

Hun meldte det til politiet, og blev ringet op af flere kunder, der havde set en mand på scooter sammen med James fræse ud ad Skanderborgvej. En kunde ringede og fortalte, at han havde set James i en kolonihave, og det havde han også fortalt politiet.

Politiet fandt James og manden i kolonihaven, men der var ikke plads til James i politibilen.

- Betjentene fik manden til at fragte James tilbage til blomsterbutikken på sin scooter. Det så nu ret sjovt ud, siger Lene Højlund Jacobsen.

De første tre gange er James kommet hjem igen, men denne gang har han været væk længere tid end tidligere, og det har fået butikken til at efterlyse sin butler på Facebook.

- Der kommer mange kunder hver dag og spørger til, om vi har fundet James, fortæller Jean Larsen.

Blomsterbutikkens vinmand udlover en dusør på to flasker vin til den eller de, der har de rette oplysninger om butleren, og Jean Larsen og Lene Højlund Jacobsen udlover en dusør på 1.000 kroner.

- Og så vil jeg gerne lige tilføje, at Lene fylder 60 år 8. juli, og hendes største ønske er at få James tilbage, siger Jean Larsen og smiler til sin kæreste.

Clarina Blomsters vinmand udlover en dusør på to flasker god vin til den eller de, som har de rette oplysninger. Blomsterbutikken udlover også selv en dusør på 1.000 kroner. Foto: Clarina Blomster
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mobil testenhed tilbage i Gellerup: Svært at få beboerne til at flytte sig

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

AGF

Det Hvide Snit:  Er der bund i ny, ambitiøs AGF-målsætning - og hva' ka' OB?

AGF For abonnenter

Bagkanten: Sæsonen er knap begyndt, men David Nielsen skal allerede ud i krogene for at finde friske spillere

Annonce