Annonce
Aarhus

Elev smittet med corona: 50 elever sendt hjem

Elever og personale skal testes for corona, efter at en elev er testet positiv. Fotoravn
Hele Tranbjergskolens 10. klasses afdeling nåede en enkelt skoledag. En elev var smittet med Covid-19. Nu er alle 50 10.-klasses elever sendt hjem.
Annonce

TRANBJERG: Tranbjergskolens 10. klasser er ramt af corona. Alle 50 elever i de to klasser er sendt hjem. De skal nu testes. Det skyldes, at en enkelt elev mødte op til første skoledag mandag med Covid-19 i kroppen.

Skolen i Tranbjerg tæller to afdelinger. Én på Grønløkkevej og én på Kirketorvet. De 50 elever fra 10. klassescenteret var isoleret fra de andre klasser på Tranbjergskolen, da de mødte ind mandag fra mange forskellige områder i Aarhus.

10. klassescentre på de århusianske skoler er bydækkende, som det hedder. Skoleleder Hanne Gammelgaard, der leder skolen med i alt 999 elever, siger, at de 50 10. klasses elever nu alle skal testes sammen med de fire lærere og den pædagogiske leder, som samlede eleverne mandag.

Annonce

Alle testes torsdag

- Vi holdt første skoledag på et udendørs, grønt areal, hvor der var stillet stole op med stor afstand som coronareglerne siger. 10. klasses eleverne har samtidig deres eget separate lokaler til for eksempel toiletbesøg. De bliver ikke brugt af andre, siger Hanne Gammelgaard.

Én af eleverne fortalte tirsdag, at vedkommende var testet positiv i en coronatest, hvorefter alle andre elever i 10. klasse blev sendt hjem.

Nu skal alle elever og lærere vente de obligatoriske fire dage, før de bliver testet torsdag.

- Det vil sige, at vi formentlig vil kunne se eleverne igen en gang først i næste uge. Vi har et inderligt håb om, at ikke flere er smittet, og vi glæder os til at se alle igen, siger Hanne Gammelgaard.

Annonce

22 elever sendt hjem fra Stensagerskolen

Mandag blev 22 elever også sendt hjem fra Stensagerskolen efter samme procedure som på Tranbjergskolen. Tre chauffører, som har kørt med eleverne, var blevet testet positive. Eleverne er sendt hjem, fordi de kan have været udsat for smittefare.

Fotoravn

Hos Aarhus Kommune siger chefkonsulent Henning Mols hos Børn og Unge, at kommunen ikke har et overblik over den nøjagtige situation med hensyn til corona blandt Børn og Unges 14.000 ansatte og 65.000 børn og unge på de 350 dagtilbud og næsten 50 skoler rundt om i Aarhus.

- Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, som står for den del og samtidig tager sig af smitteopsporingen, siger Henning Mols.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Annonce