Annonce
AGF

En AGF-profil har stemplet ud efter tre og et halvt år: - Jeg kom til AGF som en dreng og forlader klubben som en fuldvoksen mand

Casper Højer Nielsen kom til AGF efter at have revet sin kontrakt med et konkursramt Lyngby i stykker tilbage i februar 2018. Han endte som en sand succeshistorie. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Casper Højer Nielsen er ikke selv overrasket over, at han slog til, blev Superliga-profil, i sin tid i AGF. Jeg vidste, at jeg havde, hvad der skulle til for at være her. Nu venter udlandet.

FODBOLD: Der gik ikke mange dage fra Casper Højer Nielsen trådte ind ad døren til klubhuset på Fredensvang tilbage i begyndelsen af februar måned 2018 - støvler under armen, et stort bredt smil, 22 år gammel, masser af mod på tilværelsen – til venstrebacken debuterede i AGF-trøjen mod Hobro. Tilmed med en 1-0-sejr. Svenske Tobias Sana blev matchvinder, det er lang tid siden, og der blev peget på Casper Højer som én af banens bedste.

En uges træning i benene sammen med den nye flok. Det var lige på og hårdt.

Fuld spilletid fra første fløjt. Og sådan fortsatte det stort set i de godt tre og et halvt år, der fulgte. Fast mand, vigtig, en profil, en bærende kraft. 121 kampe, 11 mål, 32 assists. Gik fra lejlighedsspiller i Lyngby til at være decideret landsholdsemne, en glasklar publikumsfavorit.

Annonce

Nu er han så fortid som AGF-spiller. Har spillet færdig. I hvert fald for denne omgang.

Casper Højer Nielsen har skrevet kontrakt med en endnu unavngiven udenlandsk klub. Pilen peger på tjekkiske Sparta Prag.

Nå, et nyt kapitel venter tordenfoden, der fik sin fodboldopdragelse i FC København, men her blev vejet og fundet for let, så turen til at blive anerkendt som én af Superligaens og landets bedste venstre backs gik over Brønshøj og Lyngby, inden han fandt sig selv som spiller i Aarhus.

Det pokkers baglår

Casper Højer Nielsen bærer altid træsko. Han vader ind i mennesker, sparker dem over skinnebenet, siger ”hejsa” inden de når at kigge op. Måske lige derfor blev han en kæmpe succes i AGF. Måske netop derfor havde han - modsat mange andre, der er kommet udefra til Terp Skovvej - ingen problemer med at håndtere tonen, forventningerne, presset.

Ingen benovelse, ingen dikkedarer. I stedet: Skal vi spille eller hvad? Det var kompromisløst og ærligt. han gik forrest til træning, krævede noget - meget - at sine medspillere. Og han gik forrest i kampene.

Det elskede fansene ham for, og derfor gav de ham stående ovationer á flere omgange, da han skadet sagde farvel før og efter fredagens playoff-finale mod AaB.

”Tak for alt, Højer. En ægte kriger” stod der på et kæmpe banner. Han bukkede i ført jeans og sandfarvet sommerjakke. Ukampdygtig, ikke ligefrem det farvel, han havde håbet på, men dog en markant afsked med supporterne, der havde en gave med: En sort hættetrøje med 'Aarhus" skrevet på brystet.

Aarhus med til udlandet. Anede man tårer i øjenkrogen? Ja, det gjorde man.

- Det var selvfølgelig ikke så sjovt, slet ikke det, jeg havde håbet på, men der var et baglår, der ikke ville som jeg ville, og det er selvfølgelig ærgerligt, at det skulle ske før den allersidste kamp. Men heldigvis klarede drengene det, og det var sådan set det vigtigste, selvom jeg da gerne ville have spillet med, kom det efter opgøret fra Casper Højer Nielsen.

Hvad siger du til afskeden fra fansene?

- Det var en dejlige måde at sige tak for denne her gang. Fansene har bakket mig og de andre spilere i truppen op i en lang periode, faktisk i al den tid, jeg har været her, så det var dejligt, at sæsonen endte godt, og jeg kunne virkelig mærke den kærlighed, de har haft til mig, mens jeg har været i AGF.

Er det en kærlighed, du har mærket fra første dag i klubben?

- Ja, det må jeg sige. Fansene har taget mig under deres vinger fra dag ét og gjort mig til én af deres egne, som de selv sagde, da jeg var nede og sige farvel. Det er jeg stolt af. Det er ikke noget, jeg synes, man skal prøve at opsøge selv som spiller, men i stedet lade være op til fansene, om de kan finde den respekt og kærlighed til én. De har stået bag mig hele vejen, og det er jeg dybt taknemmelig for, lød det fra en tydeligt berørt Højer.


Jeg føler jo nærmest, at jeg – udover den sidste her - har spillet samtlige kampe i de tre og et halvt år, jeg har været i AGF. Jeg kom hertil som en lille dreng, og synes, at jeg forlader klubben som en fuldvoksen mand. Det er den følelse, jeg står med. Det har været en fantastisk rejse, og nu er det så tid for mig til at prøve noget nyt, et nyt land, en anden liga, og jeg glæder mig helt vildt.

Casper Højer Nielsen


Annonce

Ikke overrasket

Hvad er det for udvikling, du har undergået i din tid i AGF?

- Jeg føler jo nærmest, at jeg – udover den sidste her - har spillet samtlige kampe i de tre og et halvt år, jeg har været i AGF. Jeg kom hertil som en dreng, og synes, at jeg forlader klubben som en fuldvoksen mand. Det er den følelse, jeg står med. Det har været en fantastisk rejse, og nu er det så tid for mig til at prøve noget nyt, et nyt land, en anden liga, og jeg glæder mig helt vildt.

Og du føler dig klar til det?

- Ja, det gør jeg. I hvert fald som menneske. Så må vi se om fodboldevnerne også rækker, smiler han skævt.

Mon ikke, at det går for den 26-årige københavner? En venstre back, der kan score, levere assists, og derudover er dødboldsspecialist, har ganske gode forudsætninger for at kunne gøre sig - om det er i Tjekkiet, Tyskland eller Tunesien.

Det har været en god skole for dig fodboldmæssigt i AGF?

- Ja, jeg skal ikke klage. Nu har jeg jo kendt David Nielsen i mange år, havde ham også før AGF i Lyngby, og han har virkelig hjulpet mig i den rigtige retning, troede på, at jeg kunne slå til i AGF, og det betyder meget for mig. Det er noget helt andet at spille i AGF, noget helt andet end hvad jeg havde prøvet før, men tror også, at en af grundene til, at David pegede på mig, var, at han vidste, at jeg mentalt kunne holde til at være i AGF, var klar til det.

Er du selv overrasket over, hvor godt det i grunden er gået for dig i AGF?

- Nej, slet ikke. Det er ikke for at lyde hovski-snovski, men jeg troede fuldt og fast på, at jeg kunne gøre en forskel, da jeg skiftede til AGF, og det synes jeg også, at mine præstationer har bevist. Jeg var aldrig i tvivl om, at AGF var det rigtige for mig, da jeg forlod Lyngby, og jeg synes, at det er svært at se, hvordan det kunne være gået meget bedre.

Casper Højer Nielsen trækker hætten op over hovedet, stikker en knyttet næve frem, siger tak for denne gang. Tribunerne er i kog efter straffesparksdramaet mod Aab, endnu en sejr, endnu et skridt i den rigtigte retning.

AGF er i Højers tid gået fra lunken leverpostej til højt belagt smørrebrød, tophold i Superligaen. Det tager han med ud i Europa. Og det tager AGF videre med ind i den kommende sæson.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Skyskraber skåret lidt ned: Nu er byrådsflertal parat til at sige ja

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Vanvidskørsel på Aarhus Ø: Kommunen og politiet opfordrer hinanden til handling

Sport For abonnenter

De fire her har spillet røven ud af bukserne for Danmark ved EM

Aarhus

Tirsdagens coronatal: Flere østjyske kommuner har ingen nye smittede - Aarhus går dog ikke fri

Erhverv

Fodboldfeberen raser i Danmark: Hummel melder så godt som udsolgt af landsholdstrøjen

Byudvikling For abonnenter

Byggemand og samler: Olav de Linde har lageret fyldt med genbrug til sine byggeprojekter

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

AGF

Træner med på Fredensvang: Fransk centerforward er på prøve i AGF

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Danmark

Sidste danske soldater har forladt Afghanistan

Alarm 112

Kvinde angrebet med bushammer: forsøgte at afværge slag med sin paraply

Aarhus For abonnenter

Mystisk mand køber hele villakvarterer op i Aarhus: Her er historien om Singh - manden ved døren

Østjylland

Aarhus intensiverer jagten på rotter - husejerne må gribe til lommen

Annonce