Annonce
Aarhus

En barsk fortælling

For journalist og fortfatter Lene Rode var det en udfordring at skrive bogen om ex-rockeren. Både at forholde sig til de voldsomme oplevelser i hans liv, men også til at få skrevet bogen i et sprog, som kunne passe til. - Jeg har forsøgt at fange Torbens tone i sproget - blot med lidt færre bandeord, lyder det fra forfatteren med et nedtonet smil.

Bogen "Alt+Ctrl+Delete" handler om at slette fortiden og begynde forfra. Det er den århusianske journalist og forfatter Lene Rode, der har skrevet portrætbogen om den århusianske ex-rocker Torben Bohnhardt.

AARHUS: I et gul murstenhus med sorte teglsten bor forfatter og journalist Lene Rode. I forstaden Åbyhøj lever den veltrænede, lyshårede journalist et ganske normalt liv med sin familie på fem og en hund. Indenfor i et lyst køkkenalrum med designer spisebordsstole, et sortlakeret køkken - og uden det mindste rod - tager Lene Rode imod sine gæster.

Det er ofte sund kost og motion, Lene Rode skriver om. Både i artikler og i sine bøger. Hun er selv ivrig triatlet og har for nyligt sat sidste punktum for bogen 'Tri Træning for Kvinder', som Lene Rode har lavet sammen med en af verdens dygtigste triatleter Michelle Vesterby.

Men Lene Rode er ikke bange for at bevæge sig væk fra sit normale stofområde. Igennem et års tid har hun skrevet på bogen "Alt+Ctrl+Delete", som handler om den århusianske rocker Torben Bohnhardts vej ud af kriminalitet.

- Det har været hårdt undervejs, når jeg har lavet interview med Torben. Hans tidligere liv ligger langt fra mit liv, og når jeg spurgte ind til hans barndom og andre faser i hans liv, satte det følelser i gang, som indimellem blev svære at tackle. Derfor måtte vi ofte holde pauser og ofte nøjes med kortere interviews. Emner som at blive seksuelt udnyttet som barn og andre områder i hans liv, gjorde arbejdet med bogen svært. Men det var nødvendigt for at få hele historien med, mener Lene Rode, som betegner sig selv som 'en spelt-mor fra en rolig Aarhus forstad'.

Et andet miljø end hendes eget

At forfatteren ikke kendte meget til det liv, som Torben Bohnhardt havde lagt bag sig, lægger Lene Rode ikke skjul på. Når hun blev spurgt, 'Kender du det, når man tager så meget kokain, at ens hoved er ved at ryge af?', måtte hun melde pas. Alligevel mener Lene Rode, at hun er kommet tæt på rockeren, som i dag arbejder med at få unge i problemer videre i livet med sine projekter i HeadON. (som du kan læse mere om her)

- På Journalisthøjskolen lavede jeg faktisk hovedopgave om bander i USA, og som journalist har jeg været vidt omkring blandt mange slags mennesker. Faktisk er det, jeg holder allermest af ved mit arbejde at få lov at komme tæt på mennesker og miljøer, der ligger langt fra mit eget og fortælle deres historie. Det gør verden større, synes jeg. Og man bliver klogere af det, siger Lene Rode.

Annonce

Datteren blev et vendepunkt

Undervejs i bogen kommer omkring Torben Bohnhardts rodløse liv med en opvækst på forskellige folkeskoler i Aarhus og på Djursland. Om hvordan han nærmest var uønsket i de skoleklasser, han gik i, da han lavede meget ballade og uro. Uden støtte hjemmefra flyttede han tidligt og blev fascineret af rockermiljøet. De barske år med stoffer og kriminalitet, men også med et sted hvor han ikke blev set ned på blandt andre rockere, er beskrevet i bogen.

Datteren Freja, som i dag er 17 år gammel, og som lever sit eget liv, blev et vendepunkt for Torben Bohnhardt. Hun medvirker også i bogen og giver sin egen version af sin opvækst. At Frejas mor ikke selv kunne klare at have sin datter boende, var medvirkende til at Torben Bohnhardt fik ændret sit liv. Han kom ud af de kriminelle miljøer og er i dag mentor og coach for unge. At bogen kan bruges i sig selv af unge, der er på vej ud i stofmisbrug eller kriminalitet, som kan have svært ved at finde pejlemærker i livet, er oplagt. Uanset hvilken opvækst de unge mennesker har - om de bor i et udsat socialt boligområde eller i en stille forstad som Åbyhøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce