Annonce
Aarhus

En juleaften hvor alle er velkomne

Steffen Rasmussen laver julemiddag i en skovbørnehave, for alle der har lyst til at deltageSteffen Rasmussen laver julemiddag i en skovbørnehave, for alle der har lyst til at deltage

Byen får et særligt juletræ og alt, der hører med, hvor enhver kan danse julens ensomhed af sig, så julestemningen breder sig på selve juleaften.

Juleand og julepynt. Julehistorier og julestemning. Det hele skal være der, når Steffen Rasmussen og Rikke Bøtchier fejrer julen for alle dem, der mangler et sted at fejre den. Det gør de på deres arbejdsplads, Børnehaven Langenæsstien. For alle skal mærke, at det er jul, mener Steffen Rasmussen.

Han glæder sig til at pynte juletræet og middagsbordet, hvor han regner med at dække op til 30 personer. Han glæder sig til at købe gaver til de børn, der kommer og forhåbentlig kommer selve Julemanden også forbi.

Og børn kommer der, og mødre, singler, ældre og efterladte. Der kommer en blanding af folk, der har hver deres grund til at holde julen sammen med andre. Der er allerede tilmeldt et forældrepar med deres voksne børn, en mor med sit barn og nogle der kommer alene.

Annonce

Ud over den traditionelle julemiddag med alt ned til mandelen i risalamanden, har Steffen Rasmussen planer om, at der skal spilles spil, der kan få folk til at fortælle historier.

»Man får ikke lov til bare at sidde for sig selv i et hjørne helt stille. Vi skal være sammen med hinanden, og paraderne skal ned,« siger han.

Så dem, der har det med at tage det tunge humør med sig under nissehuen, kan forhåbentlig komme ud af den triste julestemning og i stedet få sig en aften, hvor de nære følelser også kommer i spil.

Han tror på, at en juleaften sammen kan få folk til at komme tættere på hinanden, så aftenen ender med en stor portion nærvær. Forhåbentlig ender det med, at gæsterne har lyst til at komme igen næste år, så dem, der i år mødes som fremmede for hinanden, kan mødes igen næste år og sige 'tak for sidst.'

»Hvis det lykkedes, har jeg virkelig opnået noget,« siger den juleglade arrangør.

Steffen Rasmussen forestiller sig, hvordan dette års julemøde ligefrem kan udvikle sig til et nyt netværk for nogle af de århusianere, der ikke har for meget af det i forvejen, men egentlig gerne vil.

Steffen Rasmussen fik ideen til julefejringen efter mødet med en alene, om ikke ensom, ældre mand, der selv jule­aften holder sin antikvitetsforretning åben i Mejlgade i Aarhus.

Manden hedder Heine, og han skulle have en juleaften som alle andre, tænkte Steffen Rasmussen, efter han i flere dage havde gået og hjulpet Heine med at få ordnet butikken.

Det fik ham til at kaste sig over et arrangement, hvor en tilmelding og et tilskud til maden er det eneste, der kvalificerer en til at komme med.

»Jeg vil gerne gøre noget, der hvor der mangler,« siger Steffen Rasmussen.

Det gør han så ved at få stablet en julemiddag på benene, som hvis alt går vel, ender med at blive en tradition.

Heine har fået invitationen, men den ældre herre foretrækker stadig, sine antikviteter som selskab, også juleaften.

»Det må han selvfølgelig selv om, og om ikke andet, har Heine inspireret mig til at holde denne juleaften« siger Steffen Rasmussen.

På selve dagen er han selv på arbejde i børnehaven, hvor han til daglig er pædagogmedhjælper. De få børn, der kommer i børnehaven den dag bliver op-pyntere af hele børnehaven og det juletræ, der skal købes ind til lejligheden, så der også kan blive danset om juletræet i år.

Dørene åbnes kl. 17.00, og ca. kl. 23.00 takkes der af for aftenen til de sidste gæster.

Tilmelding sker til mail: Steffen@veakstlag.dk senest den 12 december eller på Steffen Rasmussens telefon 26195278.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce