Annonce
Aarhus

En juleaften hvor alle er velkomne

Steffen Rasmussen laver julemiddag i en skovbørnehave, for alle der har lyst til at deltageSteffen Rasmussen laver julemiddag i en skovbørnehave, for alle der har lyst til at deltage

Byen får et særligt juletræ og alt, der hører med, hvor enhver kan danse julens ensomhed af sig, så julestemningen breder sig på selve juleaften.

Juleand og julepynt. Julehistorier og julestemning. Det hele skal være der, når Steffen Rasmussen og Rikke Bøtchier fejrer julen for alle dem, der mangler et sted at fejre den. Det gør de på deres arbejdsplads, Børnehaven Langenæsstien. For alle skal mærke, at det er jul, mener Steffen Rasmussen.

Annonce

Han glæder sig til at pynte juletræet og middagsbordet, hvor han regner med at dække op til 30 personer. Han glæder sig til at købe gaver til de børn, der kommer og forhåbentlig kommer selve Julemanden også forbi.

Og børn kommer der, og mødre, singler, ældre og efterladte. Der kommer en blanding af folk, der har hver deres grund til at holde julen sammen med andre. Der er allerede tilmeldt et forældrepar med deres voksne børn, en mor med sit barn og nogle der kommer alene.

Ud over den traditionelle julemiddag med alt ned til mandelen i risalamanden, har Steffen Rasmussen planer om, at der skal spilles spil, der kan få folk til at fortælle historier.

»Man får ikke lov til bare at sidde for sig selv i et hjørne helt stille. Vi skal være sammen med hinanden, og paraderne skal ned,« siger han.

Så dem, der har det med at tage det tunge humør med sig under nissehuen, kan forhåbentlig komme ud af den triste julestemning og i stedet få sig en aften, hvor de nære følelser også kommer i spil.

Han tror på, at en juleaften sammen kan få folk til at komme tættere på hinanden, så aftenen ender med en stor portion nærvær. Forhåbentlig ender det med, at gæsterne har lyst til at komme igen næste år, så dem, der i år mødes som fremmede for hinanden, kan mødes igen næste år og sige 'tak for sidst.'

»Hvis det lykkedes, har jeg virkelig opnået noget,« siger den juleglade arrangør.

Steffen Rasmussen forestiller sig, hvordan dette års julemøde ligefrem kan udvikle sig til et nyt netværk for nogle af de århusianere, der ikke har for meget af det i forvejen, men egentlig gerne vil.

Steffen Rasmussen fik ideen til julefejringen efter mødet med en alene, om ikke ensom, ældre mand, der selv jule­aften holder sin antikvitetsforretning åben i Mejlgade i Aarhus.

Manden hedder Heine, og han skulle have en juleaften som alle andre, tænkte Steffen Rasmussen, efter han i flere dage havde gået og hjulpet Heine med at få ordnet butikken.

Det fik ham til at kaste sig over et arrangement, hvor en tilmelding og et tilskud til maden er det eneste, der kvalificerer en til at komme med.

»Jeg vil gerne gøre noget, der hvor der mangler,« siger Steffen Rasmussen.

Det gør han så ved at få stablet en julemiddag på benene, som hvis alt går vel, ender med at blive en tradition.

Heine har fået invitationen, men den ældre herre foretrækker stadig, sine antikviteter som selskab, også juleaften.

»Det må han selvfølgelig selv om, og om ikke andet, har Heine inspireret mig til at holde denne juleaften« siger Steffen Rasmussen.

På selve dagen er han selv på arbejde i børnehaven, hvor han til daglig er pædagogmedhjælper. De få børn, der kommer i børnehaven den dag bliver op-pyntere af hele børnehaven og det juletræ, der skal købes ind til lejligheden, så der også kan blive danset om juletræet i år.

Dørene åbnes kl. 17.00, og ca. kl. 23.00 takkes der af for aftenen til de sidste gæster.

Tilmelding sker til mail: Steffen@veakstlag.dk senest den 12 december eller på Steffen Rasmussens telefon 26195278.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det bliver ved og ved…

I den nyeste spareplan i Aarhus på socialområdet fortsætter den nedadgående spiral med fornyet styrke. Høringsmaterialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 procent besparelser over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerning, at der på området for voksne med handicap eksempelvis er kommet 10-20 procent flere borgere med behov for støtte og hjælp. Det hænger ikke sammen! Lad os antage, at der kom 10 procent flere opgaver i borgmesterens afdeling, 10 procent flere børn og unge, 10 procent flere ældre osv. Ville svaret fra byrådet så være, at løsningen var at lave en besparelse på 20 procent? Næppe! Det vil det selvfølgelig ikke, fordi de opgaverne er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige. Anderledes ser det ud på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke særlig logisk, men alligevel. Siden 2009 har der været den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har været Aarhus Kommunes egne besparelser, eller det har været kommunerne i Midtjylland, der sammen har besluttet dem. Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 procent, der er besparet i de forgangne 10 år. Det betyder selvfølgelig noget. Det betyder dårligere livskvalitet for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjælp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmiljø for de socialpædagoger, der skal levere et fagligt kvalificeret stykke arbejde. Man kan bare se på sygefraværets stigning i det seneste år. Jeg er desværre ikke overrasket. Det betyder også, at den store gennemstrømning af medarbejdere vil fortsætte og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvilkår, byrådet tilbyder sine medarbejdere. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtilsyn og andre, der vurderer kvaliteten på området. Så det ville klæde byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tværtimod. Byrådet er byråd for ALLE borgere i Aarhus! Det ville klæde byrådet at leve op til denne forpligtigelse.

Byudvikling

Politikere til 450 debatlystne århusianere til borgermøde: Aarhus vokser, om vi vil det eller ej

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];