Annonce
Aarhus

Endelig: Gymnasier i Aarhus åbner igen

Få timer efter, at århusianske gymnasieelever mandag demonstrerede, blev de hørt. Efter alt at dømme er det nu slut med kun at få virtuel undervisning. Foto: Flemming Krogh
De var ved at få nok af isolationen, gymnasieeleverne. Men mandag aften kom der et gennembrud.

Aarhus: Få timer efter, at århusianske gymnasielever mandag eftermiddag på Rådhuspladsen i Aarhus demonstrerede mod corona-lukkede gymnasier, meddelte borgmester Jacob Bundsgaard (A), at det nu er tid at gå i skole igen.

Gymnasierne har været lukkede, siden Aarhus for nogle uger siden kom på landkortet efter en heftig stigning i coronasmitten i kommunen.

Borgmesteren erklærede mandag aften gymnasierne for åbne, efter at have modtaget en melding fra Sundheds- og Ældreministeriet.

- De meldte, at nu kan gymnasieelever i Aarhus i et vist omfang og gradvist komme tilbage i gymnasierne. Allerede i morgen (tirsdag, red.) kan halvdelen af eleverne være fysisk til stede i klasserne igen, lød det mandag aften fra Jacob Bundsgaard.

De århusianske gymnasieleverer, som ikke har lagt skjul på, at de efterhånden ønsker virtuel undervisning hen, hvor peberet gror, er glade. Også Peter Hove, der går på Egaa Gymnasium. Han er samtidig ormand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning i Østjylland.

- Det er megafedt. Samtidig er det lidt mærkeligt. Vi har efterhånden i en uges tid kæmpet en kamp for at få genåbnet gymnasierne, og så lige pludselig lykkes det.

Annonce

Undren over forløbet

- Er det ikke lidt underligt først at demonstrere - og så få kravene gennemført samme dag?

- Jo, det er underligt, at det sker samme dag. Men det ændrer ikke ved, at vi er meget glade for udviklingen, siger Peter Hove.


Nu ved vi, at vi snart kommer i skole - så klarer vi nok et par dages ventetid.

Peter Hove, gymnasieelev Egaa Gymnasium.


Han må dog selv vente en dag eller to med at møde på Egaa Gymnasium.

- Jeg har fået meddelelse om, at gymnasiet lige skal være klar. Der er en række ting, der lige skal ordnes, før det er sikkert at møde op. Det er fint nok. Nu ved vi, at vi snart kommer i skole - så klarer vi nok et par dages ventetid, siger han.

Peter Hove ser med undren tilbage på forløbet.

- Man valgte som noget af det første at lukke gymnasierne ned. Og når man så endelig lukker dem op igen, sker det meget pludselig. Man kan ikke undgå at sidde tilbage med en fornemmelse af, at beslutningsgrundlaget var lidt tyndt, siger han.

Gymnasieeleverne skal nu til at finde sig til rette i den nye virkelighed.

- Meget tyder på, at virtuel undervisning ikke alene har en mindre heldig indvirkning på indlæringsevnen. Den har også betydning for vores trivsel. Så derfor er jeg meget, meget glad i dag, siger Peter Hove.

Annonce

- Ikke i mål endnu

Det samme er borgmester Jacob Bundsgaard. Glad, altså.

- Det er ikke bare en glædelig udvikling for gymnasieeleverne, det er en glædelig udvikling for ale ungdomsuddannelserne, siger han.

-Det her er udtryk for, at der er kommet bedre styr på smitten, men vi er desværre ikke i mål endnu. Smittetallene i Aarhus Kommune er stadig for høje, så vi bliver nødt til at blive ved med at passe på, siger han.

Tirsdag morgen talte Radio4 med rektor på Aarhus Statsgymnasium, Dorte Fristrup, om den fysiske genåbning. Lyt med herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Søndagens coronatal: Stadig lavt smittetryk i Aarhus - men indlæggelserne stiger

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

AGF

Liveblog: AGF foran mod mestrene

Sport

Sanel Kapidzic trækker stikket fra den professionelle karriere: Familien, kammeraterne og baglåret har sendt det tidligere AGF-talent til Jyllandsserien

Aarhus

Et år med corona: Personligheder fra kulturlivet gør status på året der gik

AGF For abonnenter

Mens AGF (på ny) leder efter en sportschef: Her er fem akutte opgaver, der skal løses

Annonce