Annonce
Aarhus

Endnu en beboer smittet med corona på plejehjem

Lokalcenter Bøgeskovhus har konstateret, at endnu en beboer er smittet med coronavirus. Så nu er beboerne isoleret i egne lejligheder. Foto: Axel Schütt
Test af alle beboere har vist endnu et tilfælde af smitte med coronavirus på plejehjemmet Bøgeskovhus i Viby.

VIBY: Endnu en beboer på plejehjemmet Bøgeskovhus i Viby er smittet med coronavirus.

Den først smittede var en mand, som søndag blev konstateret smittet. Derefter blev alle beboere isoleret i egne stuer og testet. Nu viser det sig, at en enkelt kvindelig beboer på samme afdeling med cirka 20 beboere også er blevet smittet foruden en ansat, der er blevet hjemsendt.

Det meddeler centerchefen på Lokalcenter Bøgeskovhus, Jesper Westphal.

Annonce

- Alle beboere på plejehjemmet er blevet testet, efter at vi fik kendskab til det første tilfælde søndag. Både den første og den nye smittede har det nogenlunde godt og har ikke væsentlige symptomer.

Nye retningslinjer

Jesper Westphal fortæller, at alle beboere er rolige og viser forståelse for, at Styrelsen for Patientsikkerhed har givet påbud om mere restriktive retningslinjer.

Det er der også indført for besøg på alle plejehjem i Aarhus, som det fremgår af faktaboksen.

- Kun hvis en beboer er kritisk syg, må en pårørende komme indenfor, ellers skal alle besøg foregå udenfor. Generelt opfordres man til at bære mundbind ved alle besøg inklusiv i lejlighederne.

Der bor i alt 80 ældre på Bøgeskovhus, som er opdelt i fire afdelinger. Den berørte afdelings personale kommer ikke i kontakt med de andre afdelinger, og må ikke bevæge sig ind i den fælles cafe.


Alle beboerne skal testes igen på tirsdag. Hvis der ikke er flere smittede, kan det være, at Sundhedsstyrelsen lemper lidt på restriktionerne igen.

Jesper Westphal, centerchef, Bøgeskovhus


Annonce

Mad til døren

- I stedet bliver maden til afdelingen leveret til døren fra cafeen, fortæller Jesper Westphal.

Isolationen betyder, at beboerne ikke må færdes i fællesarealerne og at alle måltider foregår i egen lejlighed. For at undgå social isolation står dørene åbne, så beboerne kan følge lidt med i hvad der foregår og hilse på dem, der går forbi.

- De nye retningslinjer gælder indtil 27. oktober. Men alle beboerne skal testes igen på tirsdag. Hvis der ikke er flere smittede, når vi får svarene, kan det være, at Sundhedsstyrelsen lemper lidt på restriktionerne igen, håber centerchefen.

Den smittede medarbejder havde kontakt med den smittede mand, og blev sendt hjem allerede i sidste uge. Den ansatte har kun haft mindre symptomer i form af snue.

Centerchefen er glad for, at personalet står sammen for at få situationen løst, og at der fortsat er lavt sygefravær.

Bøgeskovhus drives af firmaet Forenede Care for Aarhus Kommune.

Stort set kun udendørs besøg på plejehjem i Aarhus

  • Styrelsen for Patientsikkerhed indførte torsdag besøgsrestriktioner for alle plejehjem i Aarhus Kommune.
  • Alle besøg skal fremover foregå udendørs og derfor aftales med plejehjemmet. I visse kritiske situationer, f.eks. hvis en beboer er døende, kan besøget dog foregå indendørs.
  • Desuden må den allernærmeste pårørende til en beboer, efter aftale med plejehjemmet, aflægge besøg indendørs i beboerens lejlighed.
  • Restriktionerne kommer efter at flere plejehjem i kommunen i den seneste uges tid har haft smittede beboere og fået individuelle besøgsrestriktioner samtidig med at smitten i Aarhus-området fortsat er udbredt.
  • Ud over de generelle besøgsrestriktioner, var der i forvejen udstedt særlige besøgsforbud på grund af smitte  på fire plejehjem: DemensCentrum Aarhus, Hasle Plejehjem (2. sal), Bøgeskovhus (nr. 55 og 57) og Plejehjemmet Lotus.
  • Sundhed og Omsorg anbefaler, at familie og venner benytter muligheden for at ringe eller lave video-samtaler med deres pårørende på plejehjemmene.
  • Styrelsen vil senest 29. oktober vurdere, om besøgsforbuddet skal fortsætte.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce