Annonce
Debat

Enhedslisten bider sig fast: Vi skal have et letbane-stop ved Den Permanente

"Det skal også inddrages, at området omkring Den Permanente og Risskov er et yndet og stadig mere benyttet udflugtsmål. Det betyder, at der er behov for et helhedssyn på området, hvor der skal findes løsninger på de stigende problemer med øget trafik og parkering af både biler og cykler", skriver Thure Hastrup. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

DEBAT: Enhedslistens forslag om at genåbne stoppestedet for letbanen ved Den Permanente Badeanstalt i Risskov er nu sat på dagsordenen i Aarhus Byråd og sikret realitets-behandling.

Det var borgmester Jacob Bundsgaards konklusion på byrådsmødet 19. januar, hvor forslaget blev behandlet. Dette blev samtidig lovet af teknikrådmand Steen Stavnsbo som et led i behandlingen af "Visionsplan for byrum og forbindelser, Aarhus Ø".

Dermed er et letbane-stop ved Den Permanente kommet et vigtigt skridt nærmere, hvilket Enhedslisten i længere tid har slået til lyd for. Hidtil har der været afvisning af dette fra de fleste andre partier i byrådet. Men på byrådsmødet 19. januar lød der nye toner. Ja, der var faktisk positiv opbakning hele vejen rundt i byrådet til at kigge nærmere på muligheden for, at letbanen kan stoppe ved Den Permanente.

Annonce

Enhedslisten vil fortsat fremover arbejde for et letbane-stop og bedre tilgængelighed for cyklende, gående og handicappede til Den Permanente og Risskov, indtil vi får et brugbart resultat.

Nu vil forslaget om et letbane-stop blive realitets-behandlet sammen med den nævnte visionsplan. Og her er det vigtigt at få inddraget, at vinterbadeklubben Jomsborg, der holder til på Den Permanente, arbejder på en udvidelsesplan, der betyder, at foreningen vil kunne vokse til 15.000 medlemmer. Det vil for alvor øge behovet for et letbane-stop.

Det skal også inddrages, at området omkring Den Permanente og Risskov er et yndet og stadig mere benyttet udflugtsmål. Det betyder, at der er behov for et helhedssyn på området, hvor der skal findes løsninger på de stigende problemer med øget trafik og parkering af både biler og cykler. Dette bør føre til, at Salonvejen forbeholdes cyklister og gående samt handicapkørsel.

En anke mod et stop ved Den Permanente fra Aarhus Letbane har været, at de to minutter, som et stop vil vare, vil skabe problemer for driften på strækningen til Grenaa. Men ifølge en artikel i Stiften 18. januar ser letbanen muligheder i fremover at kunne optimere driften på banen, således at der bliver tid til et stop ved Den Permanente. Det ser vi frem til.

Enhedslisten vil fortsat fremover arbejde for et letbane-stop og bedre tilgængelighed for cyklende, gående og handicappede til Den Permanente og Risskov, indtil vi får et brugbart resultat.

Annonce
Sport For abonnenter

Tre teams er tilbage i kampen om det nye stadion i Aarhus: Disse mageløse stadioner har de arbejdet på tidligere

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Revy-grin tilbage i Smilets by: Aarhus får igen sin egen revy

Aarhus For abonnenter

Blufærdighedskrænkelse eller ej? Derfor er stripshow i Universitetsparken næppe strafbart

Alarm 112

Batteri-virksomhed brød pludselig i brand: Beredskabet var massivt til stede

Aarhus

Så slap betjentenes tålmodighed op: 29-årig bilist måtte gå hjem

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Sport

Nyt Aarhus Stadion: Verdensberømte arkitekter med store stadioner på samvittigheden stadig med efter udskilningsrunde

Basketball For abonnenter

Se med her: Bakken Bears gik efter DM-guldet i kampen mod Svendborg Rabbits

Debat

Her findes ingen utidig snak om ældrebyrde: Seniorbofællesskabet Sonnesgården bygger de smukkeste broer mellem mennesker

Aarhus

Northside-direktør spåede godt billetsalg: Nu sælger festivalgæsterne deres billetter til spotpriser

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Aarhus

Se video og alle billederne: 3000 unge festede alkoholfrit i Grimhøj til kæmpe sidste skoledags-fest

AGF For abonnenter

Hvem skal være ny cheftræner i AGF? Se Stiftens 10 bud fra drømmetræneren til de frække outsidere

Aarhus

Napoli-tricks i Bispehaven: To mænd hoppede ind i kvindes bil, holdt hende som gidsel og stjal hendes tasker

Annonce