Annonce
AGF

Enighed i AGF-lejren: Mortensens fravær kostede dyrt

Casper Højer Nielsen leverede et fremragende mål på direkte frispark, men det var ikke nok til at forhindre et nederlag mod FCK. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Selvom Alexander Ammitzbøll leverede en fin kamp søndag mod FCK, så kunne fraværet af topscorer Patrick Mortensen alligevel mærkes for AGF. Gæsterne formåede nemlig at ramme AGF på de dødbolde, som Mortensen normalt er dygtig til at forsvare.

FODBOLD: Et skud på overliggeren i de døende minutter, et hovedstød på stolpen i første halvleg, og to mål lukket ind på dødbolde.

Ja, AGF kunne sagtens have fået mere ud af søndagens opgør mod FCK, der dog endte med et nederlag på 1-2.

Trods nederlaget var der dog plads til at have de positive briller på hos Casper Højer Nielsen, der i øvrigt tegnede sig for hjemmeholdets enlige mål med et af sine karakteristiske frisparksmål.

Annonce

- Jeg synes, vi spiller en virkelig god første halvleg, hvor vi ligner et AGF-hold i bedste udgave. Anden halvleg bliver lidt for meget en slåskamp til min smag. Jeg synes ikke rigtigt, vi får sat spillet på noget tidspunkt. Det gør de jo heller ikke, men det var ærgerligt, at vi ikke kunne få et point med, for det synes jeg, vi havde fortjent, fortæller Casper Højer Nielsen.

Mortensen manglede - mest i defensiven

De to FCK-scoringer på dødbolde var åbenlyst noget, der nagede både cheftræner David Nielsen og århusianernes målscorer Casper Højer Nielsen, der begge havde en ret simpel forklaring på, hvordan man kunne lukke to mål ind på dødbolde.

- Vi havde ét minus, hvor vi vidste, vi var svage i dag, og det var på dødboldene. Der laver de to mål, og det siger også noget om kvaliteten på vores modstander, at de straffer os på lige præcis det, vi godt vidste kunne blive en udfordring før kampen startede, pointerer David Nielsen.

Med et gult kort i torsdagens kamp mod Randers FC sad holdets topscorer, Patrick Mortensen, ude med karantæne, hvorfor der i stedet var fundet plads til Alexander Ammitzbøll i startopstillingen.


Ammitzbøll er en torn i øjet på de to FCK-midtstoppere, men det er klart, at når vi har den bedste angriber i Superligaen efter min overbevisning, så kunne vi godt have brugt ham i dag, og især på de to dødbolde de scorer på.

Casper Højer Nielsen, AGF


- Jeg synes, at Ammitzbøll spiller en rigtig fin kamp, så vi får dækket ind for Patrick i selve spillet, men Patrick har en vigtig rolle i vores dødbolde, og han er også en stor og stærk spiller, så der var vi overmatchet, også fordi FCK gik med den tunge opstilling i dag, fortæller David Nielsen.

Den holdning er cheftræneren absolut ikke alene om, for Casper Højer Nielsen så ligeledes fraværet af store og stærke Patrick Mortensen som et stort problem.

- Det irriterer mig lidt, at vi mangler Patrick Mortensen i dag til at heade bolden væk, især når de scorer på to dødboldsmål, men Ammitzbøll gør det jo virkelig godt og får vist sig godt frem, lyder det fra Casper Højer Nielsen.

Annonce

Tager til Parken med oprejst pande

Om lidt over en uge venter FC København så igen for David Nielsen og Co. Selvom det søndag blev til et nederlag for AGF, så ser Casper Højer Nielsen dog frem til et opgør, hvor ambitionerne ikke er blevet mindre, end de var før søndagens opgør.

- Vi går da ind til kampen for at vinde den i hvert fald. Hvis vi bringer noget af det, vi gjorde især i første halvleg i dag, hvor vi lægger dem under kolossalt pres, så ser det da godt ud, kommer det fra Casper Højer Nielsen.

Også cheftræner David Nielsen glæder sig til opgøret i København, hvor århusianerne skal søge at ride videre på den bølge af intensitet, der har kendetegnet de seneste kampe, hvor AGF først fik uafgjort i Brøndby og efterfølgende fik brudt en årelang forbandelse mod Randers FC.

- Nu skal vi til Parken igen, og det bliver en fed kamp igen. Vi skal bare sørge for at være klar, og så skal vi spille den kamp, som vi har spillet de seneste tre kampe. Det er den måde, vi gerne vil spille på, siger David Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bagud med 18 point fem minutter før tid: Utroligt comeback giver Bakken Bears matchbold

Aarhus

Nyt testcenter åbner i midtbyen

Aarhus For abonnenter

Børnetøj på 63 reoler: Lille Nor bugner af genbrugsguld

Annonce