Annonce
Aarhus

Entré Scenen siger farvel

<P dir=ltr align=left>Besøgende ved åbent hus bedes medbringe effekter og minder fra deres egen tid på stedet, og igennem dagen vil der være mulighed for at se billeder og snakke om scenens historie. PR-foto</P>

En æra i Grønnegade er slut, og en ny kan begynde. Entré Scenen lukker og genopstår som Bora Bora - scene for dans og visuelt teater på Brobjergskolen.

26. november er det sidste gang, at Aarhus' scene for eksperimenterende scenekunst holder åbent.

Entré Scenen lukker og genopstår som Bora Bora - scene for dans og visuelt teater på Brobjergskolen. På lørdag holder folkene bag teateret 'housecooling' i den gamle fabriksbygning i Grønnegade, der de sidste 20 år har været byens rugekasse for scenekunstneriske talenter.

Entré Scenen har siden oprindelsen i 1991 haft en omtumlet skæbne, der blandt andet har budt på fyringer i ledelsen, udskiftning af hele bestyrelser og en evig frygt for, at det næste tilskud fra scenekunstudvalg og kommune skulle udeblive. Samtidig har scenen udgjort et uundværligt springbræt for byens scenekunstnere samt lagt sale til alt fra yoga og salsa til stand-up og teambuilding.

Kulturministerens scene

Fra at være en åben scene for amatører med noget på hjerte, er scenen gennem årene transformeret til et moderne produktionshus for professionel scenekunst.

Entré Scenen har været en legeplads for talenter som Andreas Bo Pedersen, Gordon Kennedy, kulturminister Uffe Elbæk og det vanvittige serveringsteater Café Kølbert. Den har også været base for flere af Aarhus' lokale kompagnier som f.eks. Kassandra Production og Von Baden.

Internationalt islæt

Det har været en målsætning at præsentere nationale og internationale forestillinger af høj kvalitet - og gerne som nogle af de første; Således besøgte tyske Gob Squad Entré Scenen allerede i 2002, og britiske Forced Entertainment har lagt vejen forbi Grønnegade i både 2008 og 2009.

Ser man udover Danmarks grænser, har det lille produktionshus også gjort sig gældende. De seneste år er spændende nye produktioner blevet inviteret til byen under hhv. Junge Hunde og East Gate Europe festivalerne. Optrædener som har givet scenekunstnerne publikum, omtale og et springbræt videre i deres karriere.

Foyerbaren åben sidste gang

Entré Scenens ledelse og personale fortsætter arbejdet med at vise og udvikle ny, visuel scenekunst – primært dans – på Bora Bora (tidligere Archauz).

Visionerne, gæstfriheden og det store netværk, der har kendetegnet Entré Scenen vil her være grundstenene for et videre arbejde for dans og visuel scenekunst i Aarhus og i Danmark.

En æra i Grønnegade er slut, og en ny kan begynde. Lørdag 26. er der åbent hus på Entré Scenen fra kl. 16.

Besøgende bedes medbringe effekter og minder fra deres egen tid på stedet, og igennem dagen vil der være mulighed for at se billeder og snakke om scenens historie. Undervejs byder Entré Scenen på en let buffet, og indslag og underholdning er meget velkomne.

Ud på aftenen spiller en DJ op til dans, og foyerbaren vil for sidste gang være åben.

liro

Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Debat

Venstre ønsker ny skiltepolitik: Det skal være tilladt at reklamere i vejkanten for jordbær og æg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce