Annonce
Erhverv

600 elever på én adresse: Erhvervsfolk vil styrke byens internationale skole med markant ombygning

Ambitionen er at renovere op og opføre en bygning på Dalgas Avenue, så alle elever på Aarhus International School kan gå på samme adresse. Foto: Aarhus International School/ERIK Arkitekter
Østjyske erhvervsfolk forsøger at samle penge ind til en udvidelse og renovering af Aarhus International School. Ambitionen er at skabe plads til 600 elever på én adresse.

AARHUS: Hvis Aarhus skal være i stand til at hente kvalificeret arbejdskraft udefra, så kræver det en god international skole, hvor medarbejdernes børn kan fortsætte deres skolegang.

Sådan lyder meldingen fra en række østjyske erhvervsfolk, som har sat sig for at sikre en udvidelse og renovering af Aarhus International School, som i dag har hjemme i den gamle ingeniørhøjskole på Dalgas Avenue og i nogle lejede lokaler i Højbjerg, hvor de yngste af skolens 340 elever har deres daglige skolegang.

Aarhus International School blev stiftet tilbage i 2012 og har siden vokset sig større og større. På sigt forventes det, at skolen har et elevtal på 600, og derfor er det vigtigt, at skolen følger med.

Annonce

En af initiativtagerne bag planer om udvidelse og renovering er den tidligere direktør for Aarsleff, Ebbe Malte Iversen.

- Der er ingen tvivl om, at Aarhus International School spiller en afgørende rolle i rekrutteringen af højt specialiseret arbejdskraft til regionen. Skolen underviser på et højt niveau, hvilket afspejles i både de internationale og danske eksaminer. Men rammerne er alt for små og flere af de gamle lokaler nu så nedslidte, at det ikke kan forsvares at bruge dem til undervisning. Hvis Aarhus og den østjyske region fortsat skal kunne profilere sig internationalt, er det derfor helt afgørende, vi sætter ind nu, siger han.

Projektet er vurderet til 120 millioner, men vi har blik for, at priserne er steget i byggebranchen. Derfor er det vigtigt for os, at vi sikrer et større beløb, inden vi sætter i gang

Ebbe Malte Iversen

Sammen med direktøren for Aarhus Business College Gitte Nørgaard og partner i DLA Piper, Peter Rønnow, er den tidligere Aarslef-direktør trådt ind i det nystiftede "Ejendomsfonden AIS".

Attraktiv skole

Ambitionen for den nye fond er at samle hele Aarhus International School på Dalgas Avenue. Det skal ske ved at bygge nyt og renovere de nuværende bygning.

I de seneste tre år har skolen arbejdet samme med ERIK Arkitekter i Aarhus om at skabe det nye projekt.

En del af eleverne går allerede på Dalgas Avenue, men i fremtiden vil man gerne kunne have de yngste elever på samme sted. I dag går de yngste elever i Højbjerg. Foto: Aarhus International School/ERIK Arkitekter

- Det er et gennemarbejdet og gennemtænkt projekt både økonomisk og funktionelt, så rammer og kvadratmeter udnyttes optimalt, og alle kan trives. Aarhus International School leverer utroligt flotte resultater, og vi er stolte af både elever og personale, men vi kan ikke længere byde dem de nedslidte rammer. Derfor er visionen at bygge en skole, der lever op til moderne krav om indeklima og gode læringsrum, så vi sikrer, at Aarhus også fremover har en attraktiv international skole, lyder det fra bestyrelsesformanden for Aarhus International School, Niclas Kvernrød.

Annonce

Sommeren 2022

Ambitionen at gå i gang med opførelsen af en ny bygning til skolens yngste elever i sommeren 2022. Derfor er der lige nu fokus på at sikre den sidste finansiering af det store projekt.

Den samlede pris lyder på 120 millioner og på nuværende tidspunkt har man 100 millioner på plads, fortæller erhvervsmanden Ebbe Malte Iversen.

- Det er dels en egenfinansiering samt støtte fra fonde og virksomheder foruden et lån fra kommunen. Projektet er vurderet til 120 millioner, men vi har blik for, at priserne er steget i byggebranchen. Derfor er det vigtigt for os, at vi sikrer et større beløb, inden vi sætter i gang, siger Ebbe Malte Iversen.

- Vi er langt med projekteringen og møder stor opbakning fra fonde og virksomheder, derfor håber vi selvfølgelig at den sidste finansiering vil falde på plads, så vi kan tage det første spadestik næste år, siger Iversen.

Den nye version af Aarhus International School, One Campus, forventes at være færdiggjort i 2025.Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Kopi-dom skaber glæde hos kunsthåndværkere: Glaspuster oplever selv problemet

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Mere end 1800 smittede igen

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Gift-skandale i Aarhus tager en ny drejning: Nu er jagten på ekstrem gift i mælk fra køer ved brandskole forbi

Aarhus For abonnenter

Christian kan ikke få gjort rent i syv uger: Kollaps i Berits Hjemmepleje presser kommunens rengøringshjælp i knæ

Alarm 112

77-årig kvinde med blå sko efterlyses: Lider af alzheimer og kan ikke selv finde hjem

Aarhus

Dagens corona-tal: Antallet af nye smittede fortsætter stigningen

Aarhus

Vil du med hjem og se min hundehvalp? 10-årig dreng udsat for ubehagelig oplevelse

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er mildt og mageløst - men også med mangler

Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Indland

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

Alarm 112

Har du også undret dig? Derfor er der ekstra meget udrykning i disse dage

Aarhus

Mere end 4000 cyklister kører her hver dag: Sikkerhedstiltag syltet i tre år - bortset fra et, som ekspert frarådede

Aarhus For abonnenter

Aros-direktør har hovedet fuld af idéer: Men det kunne være dejligt, hvis hun blev bedre til at tale dansk

Aarhus

Kolleger i kulturlivet: Derfor er Aros' direktørvalg det rigtige

Annonce