Annonce
Aarhus

Et år med forsinkelser, aflysninger og dødsulykke: 2019 var et udfordrende år for Michael Borre

Michael Borre, direktør for Aarhus Letbane, ser frem til 2020, der gerne skulle byde på mere stabilitet og flere gode nyheder. Foto: Axel Schütt
Et højdepunkt for Michael Borre, direktør for Aarhus Letbane, var da letbanen blev komplet. I store træk har 2019 ellers været et hæsblæsende år, som bød på flere store udfordringer for direktøren. Han ser nu frem mod et 2020, der i stedet gerne skulle byde på flere overskrifter med "at det stadig går godt for letbanen."

AARHUS: Hvad har været dit største arbejdsrelaterede højdepunkt i år?

Åbningen af Grenaabanen 30. april. Det var der, vi åbnede den sidste strækning af Aarhus Letbane. Den havde været meget forsinket, så det var meget vigtigt at få den sidste strækning med. Vi lovede jo året før, hvornår den ville åbne, og det blev den eneste, vi overholdt tidsplanen på. Så det var vigtigt for os og et højdepunkt at få den åbnet. Men også 12. maj, hvor vi gennemførte selve fejringsdagen og kørte tog ud på Djursland, hvor der stod glade mennesker de fleste steder.

Hvad har været dit største højdepunkt i år privat?

Jeg var på Smukfest for første gang i 15 år eller sådan noget, og det var første gang som frivillig bag kulisserne. Det var en hyggelig, sjov og spændende oplevelse. Jeg har ikke været på festivalen, siden den hed Skanderborg Festival, så det er alligevel nogle år siden. Men det var drønhyggeligt, en god oplevelse, jeg var ganske tilfreds.

2020 skulle gerne være der, hvor vi forbedrer driften, pålidelighed, rettidigheden og får stabilitet i driften. Jeg håber, den gode historie om Aarhus Letbane i 2020 bliver: ”Det går stadig godt,” eller ”det går godt, I skal ikke sende flere penge.”

Michael Borre, direktør for Aarhus Letbane.

Hvad vil du huske året 2019 for?

Hvis vi ser århusiansk på det. Så fik vi lukket den sidste bane på Aarhus Letbane, og den er nu komplet. Det, synes jeg, er en vigtig begivenhed. Vi har kæmpet for at få driften op at køre og på rette vej, og vi har fået gode resultater i november. Det mener jeg er en vigtig begivenhed for Aarhus og Østjylland. Men også at Danmark blev verdensmester i håndbold for herrer. Og så vil jeg selvfølgelig altid huske den frygtelige dødsulykke, vi havde 6. juli. Den dato vil jeg altid kunne huske.

Hvad forventer du af 2020?

2020 skulle gerne være der, hvor vi forbedrer driften, pålidelighed, rettidigheden og får stabilitet i driften. Jeg håber, den gode historie om Aarhus Letbane i 2020 bliver: ”Det går stadig godt,” eller ”det går godt, I skal ikke sende flere penge.” På det personlige plan, håber jeg at AGF holder fat i toppen af slutspillet – og gerne ender med medaljer. Måske bare en tredje plads. Eller i hvert fald bare slutspil. Jeg har været AGF-fan i over 40 år og trods mange års modgang, holder det for evigt.

Hvad har været din største udfordring i år privat?
Nu er det mit andet år i Aarhus ved at være slut, efter jeg flyttede fra København. Der har været en balancegang i at danne nye venskaber og et nyt netværk, samtidig med at man opretholder sin vennekreds i Københavnsområdet. De venner jeg har i Københavnsområdet, de bliver hurtigt delt op i dem, der holder ved, og dem der ikke holder ved. Men mange af dem, der holder ved, er kommet over og blevet i nogle dage eller en weekend og sagt ”så må du vise os Aarhus.” Det har jeg været glad for.

Hvad har været din største arbejdsrelaterede udfordring i år?

Der har været rigeligt med udfordringer i år. Driftsproblemer især på Grenaabanen henover sommeren, og så naturligvis den helt forfærdelige ulykke 6. juli. Det er noget af det, der har påvirket indsatsen resten året. Man har skulle finde løsninger på problemerne, og på hvorfor havde vi så mange overkørselsfejl. Det har vi langt færre af nu, men det har påvirket driften negativt. Der har været mange flere fejl på Grenaabanen, end vi havde forventet. Og det samme gælder Odderbanen.

Hvordan var dit 2019?

Avisen har spurgt en række århusianere - og en enkelt skanderborgenser - hvordan deres 2019 har været. De er udvalgt, fordi de af den ene eller anden grund har haft et bemærkelsesværdigt år.

Det er der blevet en række artikler ud af, som kommer i de næste dage. Du kan læse om:

  • Jens Stausholm, medejer af Aarhus Lufthavn
  • Julie Rokkjær Birch, direktør for Kvindemuseet
  • Frands Fischer, borgmester i Skanderborg Kommune
  • Mona Juul, folketingsmedlem for De Konservative
  • Mathias Flint, skuespiller ved Aarhus Teater
  • Anne-Marie Rindom, VM og EM-vinder i Laser Radial
  • Michael Borre, direktør for Aarhus Letbane
  • Jens Stage, tidligere AGF-spiller
  • Ann-Christine Brandt, opskrifts-guruen "Valdemarsro"
  • Poul Blaabjerg, direktør for Aarhus Universitetshospital
Annonce
AGF For abonnenter

I har gjort jer selv til grin, AGF. Kort og godt

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Skovfest på trods: Småfest er Smukfests coronavenlige lillesøster

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Sport

Lørdagens OL-program: I nat kan Sara Slott løbe sit sidste professionelle løb

Aarhus

Sønderlemmende kritik af bazar i Aarhus V: Fødevarestyrelsen kvitterer med sur smiley

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Vi skal gøre op med de negative renter: Det er uetisk at lade småsparere betale gildet

AGF

Europa-exit får konsekvenser i AGF: Her er fem bud på hvilke

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Aarhus

Overvældende modtagelse: Nyt surdejsbageri blæst bagover på Frederiksbjerg

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Alarm 112

El-løbehjul i sammenstød med lastbil: Kvinde hentet i ambulance

Annonce