Annonce
Aarhus

Fælles budskab fra borgmester og somalisk forening: Husk de gode corona-vaner

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) og talsmænd for AarhuSomali, Abdirahman M. Iidle (foto) og Daud Hussein Ahmed, iværksætter nu en række tiltag, der skal sikre, at vigtig information om corona når ud til århusianere med somalisk baggrund. Foto: Axel Schütt
Aarhus Kommune og paraplyorganisationen AarhuSomali går nu sammen om at sikre information til somaliere.
Annonce

AARHUS:  Coronasmitten har ramt det somaliske mindretal i Aarhus.

Derfor iværksætter borgmester Jacob Bundsgaard (S) sammen med Abdirahman M. Iidle og Daud Hussein Ahmed, der er talsmænd for AarhuSomali, nu en række tiltag, der skal sikre, at vigtig information om corona når ud til århusianere med somalisk baggrund.

- Det er vigtigt, at vi gør noget nu. Der er derfor også godt, at AarhuSomali er behjælpelig med at kommunikere de gode råd om god håndhygiejne og god afstand ud, samt er med til at opspore smitte, så vi kan begrænse smitten, siger Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

Fra borgmesteren lyder samtidig en opfordring til alle borgere i Aarhus Kommune om at fastholde de gode vaner fra foråret og huske mundbind, når man tager offentlig transport.

- Vi bliver nødt til at tage dette alvorligt. Der er sket en kraftig og hurtig stigning over de sidste par uger og det er kun ved fælles hjælp, at vi kan få det stoppet, siger Jacob Bundsgaard, der roser de mange borgere, som allerede har ladet sig teste.

Annonce

Fælles interesse

På vegne af AarhuSomali har de to formænd gået i gang med en dialog i deres bagland for at sikre, at århusianere med somalisk baggrund får den nødvendige information.


Vi har alle en interesse i at få kontrol over smitten, og vi er derfor sikrer på, at vores fælles indsats kan gøre en forskel.

Talsmænd for AarhuSomali


- Vi vil indlede dialog om, hvordan vi alle kan mindske smitten for eksempel ved fremtidige sammenkomster. Vi har set en stor stigning blandt somaliere, og det er meget bekymrende. Vi har alle en interesse i at få kontrol over smitten, og vi er derfor sikrer på, at vores fælles indsats kan gøre en forskel. Vi vil holde møde med alle formænd for de somaliske foreninger og anbefale at de drosler aktiviteterne ned. Rigtig meget er allerede lukket ned, lyder det fra de to talsmænd.

Maiken Friis Lange fra Radio4 Morgen har været på besøg i Gellerup og spurgt somaliere på gaden, hvorfor de tror, der er mange smittede blandt somalierne. Lyt med her:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Fra fan til taktholder i et af verdens største metalbands: Bastian fra Aarhus har taget turen fra tilskuerpladserne og op på scenen

AGF For abonnenter

Og her så nogle af de ting, vi har lært af de første AGF-testkampe

Annonce