Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: Bondesøn blev reklamemand i Aarhus

Jens Hansen, direktør og indehaver af reklame- og kommunikationsbureauet Jens ApS, Skanderborg, fylder 60 år søndag 26. januar. PR-foto

60 Jens Hansen, direktør og indehaver af reklame- og kommunikationsbureauet Jens ApS, Skanderborg, fylder 60 år søndag 26. januar.

Han er alt andet end prototypen på en reklamemand. Født og opvokset på en gård ved Brædstrup på den midtjyske hede var reklamebranchen næppe det mest indlysende karrierevalg. Men det jyske sindelag, den underfundige humor og en skarp analytisk sans kombineret med en cand.oecon.-grad fra Aarhus Universitet viste sig at være et særdeles godt kort i den københavnske reklameverden i starten af 1990'erne.

Inden da nåede Jens Hansen at gøre karriere som fuldmægtig og senere prokurist i det tidligere Sparekassen SDS (1986-1990), hvor han var med til at gennemføre aktieemissionskampagnen, der var en forløber for dannelsen af Unibank (Nordea). Fra sparekassen blev han hentet til Bergsøe 4 for at stå i spidsen for en nyoprettet afdeling for den nyeste marketing disciplin, direct marketing.

I de følgende år var han med til at udvikle den røde tråd og udarbejde nogle af de første kampagner, som integrererede traditionel reklame med dialog-markedsføring og PR. Integreret kommunikation og markedsføring er et speciale, som han siden har dyrket først syv år i Bergsøe 4 i Klampenborg og dernæst ni år i bureauets Aarhus-afdeling.

I 2006 tog Jens Hansen springet til selvstændig bureauejer i Aros Kommunikation, hvor han indtil for få år siden kørte parløb med nu afdøde John Aarsøe. I et tæt samarbejde, som efter få år også omfattede partner Line Berg-Stærk, udviklede de et reklame- og kommunikationsbureau med en halv snes medarbejdere i hjertet af Aarhus.

For knap et halvt år siden kappede han dog båndene til Aros Kommunikation for i eget firma, Jens ApS, at koncentrere sig om det, som han brænder for: Kommunikationsstrategi, rådgivning og konceptudvikling.

Arbejdsdagen slutter sjældent, når Jens Hansen svinger ud fra gården i Grønnegade i Aarhus. Uddannelse ligger ham stærkt på sinde, og han er en efterspurgt censor ved de erhvervsøkonomiske uddannelser i hele Danmark, og flere hundrede marketingfolk på IAA's Diplomuddannelse (International Advertising Association) har lært ham at kende som en kompetent underviser.

Poster som bestyrelsesformand for Werks Grafiske Hus og bestyrelsesmedlem i Aarhus Katedralskole engagerer ham også – med mindre det er jagtsæson, for så sidder den ivrige jæger helt sikkert klar, når jagten blæses ind.

Efter arbejdstid forlægges residensen til Skanderborg, hvor han har boet i over 20 år sammen med hustruen Anette Vennervald. De to voksne børn har for længst forladt reden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Danmark

Kristian Jensen bliver analytiker hos Avisen Danmark: Som ex-minister kan jeg sige tingene mere direkte

Annonce