Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: Bondesøn blev reklamemand i Aarhus

Jens Hansen, direktør og indehaver af reklame- og kommunikationsbureauet Jens ApS, Skanderborg, fylder 60 år søndag 26. januar. PR-foto
Annonce

60 Jens Hansen, direktør og indehaver af reklame- og kommunikationsbureauet Jens ApS, Skanderborg, fylder 60 år søndag 26. januar.

Han er alt andet end prototypen på en reklamemand. Født og opvokset på en gård ved Brædstrup på den midtjyske hede var reklamebranchen næppe det mest indlysende karrierevalg. Men det jyske sindelag, den underfundige humor og en skarp analytisk sans kombineret med en cand.oecon.-grad fra Aarhus Universitet viste sig at være et særdeles godt kort i den københavnske reklameverden i starten af 1990'erne.

Inden da nåede Jens Hansen at gøre karriere som fuldmægtig og senere prokurist i det tidligere Sparekassen SDS (1986-1990), hvor han var med til at gennemføre aktieemissionskampagnen, der var en forløber for dannelsen af Unibank (Nordea). Fra sparekassen blev han hentet til Bergsøe 4 for at stå i spidsen for en nyoprettet afdeling for den nyeste marketing disciplin, direct marketing.

I de følgende år var han med til at udvikle den røde tråd og udarbejde nogle af de første kampagner, som integrererede traditionel reklame med dialog-markedsføring og PR. Integreret kommunikation og markedsføring er et speciale, som han siden har dyrket først syv år i Bergsøe 4 i Klampenborg og dernæst ni år i bureauets Aarhus-afdeling.

I 2006 tog Jens Hansen springet til selvstændig bureauejer i Aros Kommunikation, hvor han indtil for få år siden kørte parløb med nu afdøde John Aarsøe. I et tæt samarbejde, som efter få år også omfattede partner Line Berg-Stærk, udviklede de et reklame- og kommunikationsbureau med en halv snes medarbejdere i hjertet af Aarhus.

For knap et halvt år siden kappede han dog båndene til Aros Kommunikation for i eget firma, Jens ApS, at koncentrere sig om det, som han brænder for: Kommunikationsstrategi, rådgivning og konceptudvikling.

Arbejdsdagen slutter sjældent, når Jens Hansen svinger ud fra gården i Grønnegade i Aarhus. Uddannelse ligger ham stærkt på sinde, og han er en efterspurgt censor ved de erhvervsøkonomiske uddannelser i hele Danmark, og flere hundrede marketingfolk på IAA's Diplomuddannelse (International Advertising Association) har lært ham at kende som en kompetent underviser.

Poster som bestyrelsesformand for Werks Grafiske Hus og bestyrelsesmedlem i Aarhus Katedralskole engagerer ham også – med mindre det er jagtsæson, for så sidder den ivrige jæger helt sikkert klar, når jagten blæses ind.

Efter arbejdstid forlægges residensen til Skanderborg, hvor han har boet i over 20 år sammen med hustruen Anette Vennervald. De to voksne børn har for længst forladt reden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Annonce