Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: Ejendomsfarao gik fra milliardær til fallent

Ole Vagner var en overgang blandt Danmarks rigeste, men endte med at blive erklæret konkurs. Vagner, der fredag 20. december fylder 70 år, bor i dag i Cambodia. Foto: Peter Helles Eriksen/Ritzau Scanpix
Ole Vagner blev milliardær på ejendomshandler i 1990'erne og 2000'erne. Ti år senere var han konkurs. Han har startet et nyt liv i Cambodia og fylder fredag 20. december 70 år.

70 Keopspyramiden er et af verdens syv vidundere og har stået i 4500 år. Helt det samme kan man ikke sige om ejendomsselskabet Keops, men da det gik godt, gik det rigtig godt.

Ole Vagner stiftede selskabet selv og solgte det knap 20 år senere for et milliardbeløb. Kort efter opgjorde Berlingske hans formue til 2,6 milliarder kroner. Men ejendomsmatadoren, der fredag 20. december fylder 70 år, blev ti år senere erklæret konkurs efter års tovtrækkeri med Skat.

Esbjerg-fødte Ole Vagner startede sin karriere som bankelev og læste senere en HD på Handelshøjskolen i København. Efter stillinger hos Diners Club, Himmerlandsbanken og Alm. Brand Bank kastede han sig ud som selvstændig med firmaet InvestorPartner i 1989.

I InvestorPartner, der senere skiftede navn til Keops og kom på børsen i 1998, blev fokus rettet mod ejendomsbranchen. Keops udviklede erhvervsejendomme, men stod også bag en type ejendomsobligationer med høj rente og risiko.

Selskabets børskurs tordnede op, og Ole Vagner kunne gradvist sælge ud af sine aktier, indtil han i 2007 afhændede sine sidste aktier til islandske investorer for 1,3 milliarder kroner. Kort efter kollapsede markedet under finanskrisen, og de nye ejere stod med en lang næse.

Ole Vagner proklamerede, at han fremover ville holde sig fra risikable investeringer og i stedet bruge tid på sine fritidsinteresser. Blandt andet fik han sejlet Jorden rundt i sin sejlbåd og turneret med sit rockorkester, A-Band.

Men Ole Vagner havde stadig penge ude at svømme og tabte blandt andet enorme summer på investeringer i ejendomsselskabet Nordicom og finanshuset Capinordic under og efter finanskrisen. Spekulationen endte i en gæld på en halv milliard kroner, og Ole Vagner stod til en rekonstruktion. Men en mistanke om skattesvindel og et stort krav fra Skat forhindrede det, og i 2017 blev han erklæret konkurs.

I mellemtiden var Ole Vagner flyttet til Cambodia, hvor han siden 2013 har drevet et lottofirma. Senest har han også besluttet sig for at investere i ejendomme igen.

Annonce
Kultur For abonnenter

Tøfting fortryder intet: Hans dramatiske fortid bliver til scener på Svalegangen

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ejerne af populær Aarhus-restaurant åbner nyt spisested på Åboulevarden

Byudvikling For abonnenter

Ulla er talsmand for fællesråd: Christiansbjergs protest mod fortætning får politikere til at vakle

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Aarhus

TV2 sagde blankt nej til The Julekalender: - Hun syntes, det var noget jysk bondelort

Stort smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Østjylland

Randi har stiftet en regnbuecafé på Centralhotellet: Der mangler et mødested for LGBT-miljøet i Odder

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Annonce